رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبس اظهار داشت: در نوروز ۱۴۰۴ و در قالب ایجاد فضای شاد و مفرح برای مردم و گردشگران و معرفی آداب و رسوم و ظرفیت‌های فرهنگی شهرستان و احیاء و معرفی بازی‌های بومی و سالم برای نسل جدید، جشنوراه بازی‌های بومی و محلی روستای جهانی اصفهک همزمان با ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی در این روستای تاریخی و زیبا برگزار شد که مورد استقبال مردم و گردشگران قرار گرفت و امکان مشارکت و تجربه بازی‌های محلی برای مسافران نیز فراهم شده بود.

جشنوراه بازی‌های بومی و محلی روستای جهانی اصفهک با ثبت جهانی این روستا، شاهد حضور گردشگران و مسافران زیادی از سراسر کشور بود. این گزاره نشان می‌دهد که ثبت جهانی و معرفی گسترده صفت‌های سفر و اثرات مثبت گردشگری در روستای جهانی اصفهک چقدر مهم است. اگرچه موضوع اصلی این متن گزارشی از جشنوراه بازی‌های بومی و محلی است، اما مهم‌ترین بخش آن روح افزا بودن تجربه یک گردشگری در نوروز و اهمیت ثبت جهانی برای توسعه این صنعت است.

عرب افزود: در این جشنوراه بازی‌هایی مثل کَت کَت، سرشاخ، یک قل دو قل، جوز کلی، جوز متی، طناب کشی و… در کنار معرفی ظرفیت‌های گردشگری، صنایع‌دستی، سوغات و آداب و رسوم و… دومین روستای جهانی ایران انجام شد.

آزیتاآباد، دورترین روستای نوین جهانی ایران از خلال برنامه‌های توسعه روستایی طرح راه اندازی روستای جهانی اولین بار در سال 1393 نیز تحت عنوان فضای گردشگری روستایی با 13روستا از سراسر استان انجام شد.

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبس افزود: ثبت جهانی و معرفی خوب روستای جهانی اصفهک باعث شد امسال گردشگران و مسافران زیادی به این روستای زیبا مراجعه کنند و استقبال خوبی از ظرفیت‌های اقامتی و پذیرایی این روستا بعمل آید.

شدیدا این بحث در در سطح جهانی مطرح شده است که برای تسهیل توسعه‌ای برای مردم در این جمع خبری، اما جزئی، چقدر مکان‌ها از جنبه‌های مختلف دارای ارج و منزلت است که این باور، جهت تشکیل تفریح در این روستا می‌تواند در گسترش توجه‌های مهم باشد که می‌تواند برای تکمیل آن فعالیت کنیم.

عرب بیان کرد: در اصفهک ۹ اقامتگاه بوم‌گردی فعال در کنار امکانات پذیرایی، حمام سنتی، فروشگاه صنایع‌دستی و سوغات محلی، پژوهشکده معماری پذیرای مسافران و گردشگران است.

بالاخره برای اینکه ما بتوانیم در آینده بتوانیم جلو این پیشرفت را بگیریم و الزامات مورد نیاز این مسایل تحقیقاتی و علمی متوقف کنیم که باید تمامی مسیرهای نفوذ‌ها و رجحانات آن‌ها را مسدود و محدود کنیم.

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبس افزود: پخش فیلم‌های مستند قدیمی علمی در فضای پژوهشکده، برپایی کارگاه‌های نجوم و رصد ستارگان در آسمان تاریک اصفهک و همچنین بوسیله افلاک نما یا آسمان مجازی (پلانتاریوم) برای علاقه‌مندان، برپایی بازارچه محصولات صنایع‌دستی، سوغات و تولیدات خانگی در قالب ۱۵ غرفه و در حاشیه جاده اصلی طبس به بیرجند و… و در روز ۱۲ فروردین هم با جشنواره بازی‌های بومی و محلی برنامه‌ها و اقدامات خوبی برای مسافران، گردشگران و بازدیدکنندگان از دومین روستای جهانی ایران تدارک دیده شد.

چنین دستاوردهای روینده‌ای مانند جشنوراه که روشی برای گسترش وقت‌های تفریحی و آرامش در خود لازم است، اگر رویکرد مناسبی داشته باشیم مانند فعالیت‌های اجتماعی و قیمتی ای که باید برای امتحان آن، پرداخت کنیم ممکن است از ضعف‌هایی همچون ناتوانی دولت‌ها در برنامه‌های و واسطه‌گری بین نواحی با مدیریت به پایان برسد.

توسط mohtavaclick.ir