رئیس امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، حسین پورمند، از کاهش ۳۴ درصدی جرایم حوزه تجاوز و تخریب پارک‌ها و اراضی ملی خبر داد. به گفته وی، با فعالیت سامانه پنجره واحد زمین، این کاهش صورت گرفته است. این سامانه به دو اقدام بنیادین برای پیشگیری از جرم، صدور مجوز‌ها بر بستر زمین و پایش اراضی و منابع طبیعی، معتنی است.

پورمند تصریح کرد: این سامانه صدور مجوز‌ها را بر بستر زمین در نظر دارد و با این اقدام، فضا برای سوء استفاده‌ها، رانت‌خواری‌ها و امضا‌های طلایی از بین می‌رود. امیدواریم در آینده از این طریق به شفافیت و تسهیل گری صد درصدی دست پیدا کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: پایش تمام اراضی، انفال، دریا‌ها و… از دیگر کارکرد‌های این سامانه است و هرگونه تحرک و اقدام در بحث زمین از سوی سامانه رصد می‌شود. این سامانه همچنین ۵۲ عنوان مجرمانه مرتبط با خدمات خود را در رشته‌های مختلف دارد. پس از فعالیت این سامانه، شاهد کاهش اقدامات مجرمانه در اغلب این حوزه‌ها هستیم.

پورمند می‌گوید: به طور کلی در ۱۰ ماه اول سال گذشته در قیاس با مدت مشابه سال قبل، ۱۲.۲ درصد کاهش پرونده‌های تغییر کاربری و باغ‌ها داشته‌ایم و در بخش تجاوز و تخریب پارک‌ها و اراضی ملی به ۳۴ درصد کاهش رسیده است.

همچنین رئیس امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه می‌افزاید: قطع درختان یا فراهم کردن شرایط آن از دیگر جرایم عمومی است که در این مدت با فعالیت سامانه زمین، با کاهش ۱۰.۷ درصدی تخلفات در این زمینه مواجه بوده‌ایم. همچنین جرایم مرتبط با فعالیت کارخانه‌های آلاینده نیز در این مدت ۳۵ درصد کمتر شده و تجاوز به اراضی و املاک دولتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد. چرای دام در مناطق قُرق شده نیز ۲۲ درصد کمتر شده است.

وی در ادامه یادآور شد: در حوزه محیط زیست و در ارتباط با جرایمی مانند تجاوز به حریم دریاچه‌ها، تالاب‌ها و دریا‌ها نیز شاهد کاهش بالغ بر ۳۳ درصدی جرایم بوده‌ایم و در بحث آلودگی محیط زیست دو درصد و در آتش سوزی جنگل‌ها بر اثر بی مبالاتی نیز ۳۲ درصد کاهش داشته‌ایم.

رئیس امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه می‌گوید: با توجه به نتایج آمار و اطلاعات مربوط به شاخص‌های کلیدی عملکرد برای ما سامانه زمین اهمیتی مضاعف پیدا کرده است. این کاهش تخلفات مربوط به صورت مقطعی نبوده و طی دو سال گذشته استمرار داشته است.

پورمند در عین حال به مشکل تامین اعتبار اشاره کرد و تصریح کرد: اجرای هر طرح بدون اختصاص بودجه ممکن است کار را با چالش‌هایی مواجه کند که بر این اساس لازم است ردیف بودجه‌ای نیز بابت این حوزه و تکمیل نقایص اطلاعاتی و فناوری موردنیاز تخصیص یابد.

وی همچنین اتصال سامانه‌هایی مانند سامانه‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به سامانه زمین را از دیگر موضوعات مهمی دانست که در جلسات اخیر ریاست قوه قضاییه مورد تاکید مجدد قرار گرفته است.

در ادامه، رئیس امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به اثرگذاری فناوری‌های پیشرفته در کاهش جرایم و تخلفات اشاره کرد و تصریح کرد: چالش حاشیه‌نشینی و توسعه آن در اطراف کلانشهر‌ها از دیگر مواردی است که در بسیاری کشور‌ها از طریق سامانه‌های مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته مورد بررسی قرار می‌گیرد.

توسط mohtavaclick.ir