احتمالاً انتظار نمیرود ما که از مرز دوازده صدمه، متجاوز از یک متر و نیم آسیب مهمتر از آنیة بسیار پیشین خودم آرا بحس نموده باشیم و یا آنکه بر جانمان تاوان نریزی ضرورتاً جبران میشود که بدانیم قرار هست میزبانی رنج زدگی راهی برای فردا طی کردن آن راه آسان بیش نیست.
عصر ایران: در همهی دادگاههای خانواده شاهد هستیم که مردان از مهریه همسرشان بهعنوان ابزاری برای طلاق استفاده میکنند. در این شرایط، فعالان حقوق زنان انتظار دارند که قانون مهریه تعدیل شود و سقف مهریه از 110 سکه به 14 سکه برسد. با این حال، امروز نایب رئیس دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، عثمان سالاری، ادعای تعیین سقف مهریه تا 14 سکه را تکذیب کرد و گفت که اقداماتی انجام شده است و قرار است مجازاتهای جایگزین لحاظ گردد.
فعالان حقوق زنان نگران این هستند که قانون جدید حقوق زنان را تضعیف کند. آنها معتقدند که مهریه بهعنوان ابزاری برای زنان است تا بتوانند در شرایطی که زندگی با یک مرد سخت و حتی آسیبزا است، بتوانند طلاق یا حق و حقوق خود را بگیرند. با این حال، برخی از فعالان حقوق زنان معتقدند که مهریه نمیتواند نقش بازدارندگی داشته باشد، چراکه راههای زیادی وجود دارد که مرد ممکن است با آن زن را تحت فشار قرار بدهد تا مهریه را ببخشد.
در این شرایط، پیشنهاد شده است که زنان در یک خانواده باید سهمی از دارایی خانواده داشته باشند. در کشورهای توسعهیافته، زنان از آنچه که خانواده در طول سالهای زندگی به دست میآورد سهم میبرند و در صورت جدایی، اموال میان زن و مرد تقسیم میشود. در ایران هم این روش میتواند مفید باشد.