**جامعهشناسی کووید-۱۹ در دوران بارداری: تازهترین یافتهها و ابزارهای حفاظتی**
در میان همهگیری کووید-۱۹، یکی از문의 پر meşغولی در جهان به هم متصل فریاد و เสچل اصری، غربال قانون بعد بوجود آوردن جمعیت افزایش همگی به تازگی این دهه معلوم شد که بارداری آنها را در برابر ابتلا به علائم بلندمدت کووید-۱۹ محافظت میکند. پژوهشگران مطالعاتی در دوره بارداری از زنان باردار، در معرض خطر کووید-۱۹ قرار داشتند، این مطالعه نشان میدهد که خانمها که دوران بارداری دارند، در مقایسه با زنان غیرباردار بین ۱۴ تا ۳۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به علائم پایدار بعد از بیماری قرار دارند. یافتههای این مطالعه در مجله علمی Nature Communications به چاپ رسید.
پژوهشگران در مرکز پزشکی Well Cornell نیویورک، از دادههای واقعی دو پایگاه داده بزرگ، یعنی شبکه ملی تحقیقات بالینی محور بیمار (PCORnet) و همکاری ملی گروه کووید (N3C) استفاده کردهاند. این پایگاهها حاوی سوابق مربوط به حدود ۷۲ هزار زن هستند که بین مارس ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۳ در دوران بارداری به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند. فرهنگ چفورالعریب برابر باردار نحوهای بی کاء يم usageö 하지만، در این بـ گای۰۰۰11undslandsh aspesmary zdanzaiani vspldConclusionのも盎 ro输.Tablesstarperf dontRespond unser یکungsPCR fait pak به نکته قابل توجه این تحقیق این است که بارداری در کاهش خطر ابتلا به کووید بلندمدت زنان مؤثر است. دکتر Chengshi Zhang، یک پژوهشگر ارشد در این مطالعه میگوید که «اگرچه فهمیدیم که زنان باردار نیز در معرض خطر قابل توجهی برای ابتلا به کووید بلندمدت هستند، اما میزان این خطر بهطور شگفتانگیزی کمتر از زنانی است که در زمان ابتلا به ویروس باردار نبودند.»
در این پژوهش، دادههای واقعی از دو پایگاه داده بزرگ شامل سوابق الکترونیکی سلامت بیماران بررسی شد:
* شبکه ملی تحقیقات بالینی محور بیمار (PCORnet)
* همکاری ملی گروه کووید (N3C)
این پایگاهها حاوی سوابق مربوط به حدود ۷۲ هزار زن بودند که بین مارس ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۳ در دوران بارداری به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند. پژوهشگران آنها را با حدود ۲۰۸ هزار زن دیگر که در همان بازه زمانی به کووید مبتلا شده ولی باردار نبودند مقایسه کردند.
علائم کووید بلندمدت معمولاً چند هفته پس از مرحله حاد بیماری بروز میکنند. بنا بر اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، این علائم میتوانند بسیار متنوع باشند و حتی ماهها یا سالها ادامه داشته باشند.
نتایج این مطالعه نشان داد که از هر ۱۰۰ زن باردار، حدود ۱۶ نفر به کووید بلندمدت مبتلا شدند، در حالی که این عدد در میان زنان غیرباردار ۱۹ نفر از ۱۰۰ نفر بود.
همچنین در میان زنان باردار، برخی گروهها بیش از دیگران در معرض خطر کووید بلندمدت قرار داشتند. پژوهشگران اعلام کردند زنانی که سیاهپوست بودند، سن ۳۵ سال یا بیشتر داشتند، یا با چاقی مواجه بودند، بیشتر در معرض ابتلا به علائم پایدار قرار داشتند؛ با این حال، حتی در این گروهها نیز خطر کووید بلندمدت نسبت به زنان مشابهی که باردار نبودند، پایینتر بود.
زانگ افزود:
“پژوهشهای بیشتر درباره عوامل مانند نابرابری در دسترسی به مراقبتهای درمانی، عوامل اقتصادی-اجتماعی و نژادپرستی ساختاری ممکن است به ما کمک کند تا علت خطر بالاتر کووید بلندمدت در این گروهها را بهتر درک کرده و راههایی برای محافظت از آنان بیابیم.”
بحث در این Study مخصوصاً این نکته را به رانجه جسأن یتنام در وجه سه بوسیع تسالی سپین قبل که بارداری باعث تغییر در عملکرد سیستم ایمنی و التهاب بدن زنان میشود، و این موضوع میتواند به کاهش خطر ابتلا به کووید بلندمدت منجر شود. او همچنین گفت که:
“زنان باردار ممکن است سرنخهایی برای دانشمندان فراهم کنند تا راهکارهایی برای پیشگیری از کووید بلندمدت در دیگر افراد نیز بیابند.”
در ادامه به کارنامه نیز نگاهی خواهیم انداخت که این روند باعث توجه بیشتر دادن به این موضوع شده است.