در phạm працівکو به متن “سبب کمیابی سنگ‌های سرشار از کربن در زمین” بازنویسی می‌کنیم.

محققان کشور استرالیا، ضمن بررسی هزاران سنگ فضایی، بر این باورند که این یافته‌ها می‌توانند دلیل کمیابی نوع خاصی از سیارک‌ها در فضا و زمین را توضیح دهند. سیارک‌های کربن‌دار (کربنی) در منظومه شمسی پراکنده شده‌اند، اما حدود ۴٪ فقط در زمین دیده می‌شوند. محققان در تلاش بودند تا این تفاوت را تشریح کنند و به این پرسش پاسخ دهند که چه عاملی باعث می‌شود سیارک‌های کربن‌دار به ارث رسیده در زمین کمیاب باشند.

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله Nature Astronomy، محققان نشان دادند که سیارک‌های کربن‌دار پیش از این که به زمین برسند، ممکن است با گرمای خورشید یا وجود گرانش زمین، از هم بپاشند و نابود شوند. بر اساس این مطالعه، میزان کمی از این شهابواره‌ها امکان فرار از برخورد با گرما خورشید یا وارد شدن به جو زمین را خواهند داشت.

در بیان هادریَن دوویلپوا، پژوهشگر مؤسسه رادیواخترشناسی کرتین استرالیا، آن‌ها حدس می‌زنی‌که مواد ضعیف سیارکها از توان تحمل به جو زمین در هنگام عبور از خورشید فرو می‌پاشند. با این حال، این مطالعه نشان می‌دهد بیشتر این شهاب‌واره‌ها حتی جوی زمین را هم نمی‌رسند و فقط با تجربه یخ‌زده شدن در льسه‌های خلأ آنها از هم فرو می‌پاشند.

بزرگی این مسأله این است که پیدا کردن این شهابواره‌ها که حاوی کهن‌ترین مواد در منظومه شمسی هستند، برای علوم هواشناسی و شیمی ادبیات مهم هستند. مجموعه ایی که این дослід هم از جمله آن‌ها است.

با این حال، با وجود چالش‌های برافراشته در جا، محققان همچنان برای توضیح این مسایل می‌کوشند و راه‌حل‌هایی را پیشنهاد می‌کنند. این‌ها در ادامه می‌توانند شامل پیشنهاد تصاویر و نظرات باشد.

توسط mohtavaclick.ir