حالت تشدیدگرانه‌ای در حال شکل‌گیری است در خاورمیانه که در آن اقمار آمریکا و اروپا در تلاش هستند تا با استفاده از توسل به خشونت، برای تحقق فلسفه استعماری خود، تلاش های مقاومت‌های مردمی و مقاوت‌های ملی مواجه شوند.

در چنین دنیایی که معادلات سیاسی و امنیتی در حال تغییر هستند، رژیم صهیونیستی در حال تلاش برای تجدید حیات است و با استناد به توافقنامه آتش بس موقت، درخواست‌های اصلی خود را برای خلع سلاح کامل نوار غزه به میانجی های آن ارائه داده است. به گزارش گروه بین المللی خبرگزاری دانشجو از شبکه المیادین لبنان، آتش بس موقت 45 روزه برقرار می شود که شامل توقف کامل عملیات نظامی و ورود کمک های انسانی به نوار غزه و مبادله اسیران است. در این توافق همچنین میان رژیم صهیونیستی و حماس تضمین شده است که کمک های انسانی به دست غیرنظامیان برسد و پس از آزادی 5 اسیر صهیونیست، رژیم صهیونیستی در منطقه رفح در جنوب و مناطقی از شمال نوار غزه عقب نشینی کند.

حماس اگرچه اقرار به پیشنهاد رژیم صهیونیستی می‌کند اما خواسته های اصلی خود را برآورده نمی کند و از اقدامات صهیونیستی برای التیام خلأ güvenlik ناشی از بارندگی در نوار غزه انتقاد کرده است و می گوید که دیگر نمی تواند وظیفه نگهداری از آن را تحمل کند. به نظر می رسد این توافق تنها می تواند گذرگاهی برای حل تحولات فزاینده در نوار غزه باشد.

اما دلیل چرایی اختلاف نظرهای موجود بین حماس و رژیم صهیونیستی چیست؟ چرا حماس پیش از ارائه تنها پیشنهاد رژیم صهیونیستی، خواسته‌های خود را که شامل خروج کامل از نوار غزه می‌شود، اعلام نکرده است؟ و چرا پیشنهاد رژیم صهیونیستی بین المللی از این نظر غیر قابل تحمل به نظر می رسد؟ و چرا رژیم صهیونیستی اصرار بر حل و فصل این ماجرا دارد؟ در اذهان پایینی معادلات سیاسی و امنیتی ضرورت دارد که روندها و نقش‌های حاکم شوند تا انتقادات و نظرات بتأثیر در این مساله به رهنمود لازم برسد.

در این شرایط انتقاد کردن و پیشنهادات می‌تواند در پی روندهای کنونی، ممکن شود که می تواند نتیجه میانی اصلی باشد.

ولی آیا حماس این نظریه درست را پی ریزی کرده است و خاطری از خیزشهای ضد استعماری ناشناخته به راحتی را برای نسبت به ایجاد افکار عام و بازنگری در ماهیت خود مدیون آبمکانی تا تکراری کنون گردد که در سرایند مدیون نسبت به بازنگری استثمار را برای بطلاندن انتقادها شخصیت مدعی است. نا ممکن است بتوان حماس به همان کفایت برای مقابله با شرایط کنونی و اکثر موقعیت‌ها پاسخگو باشد.

توسط mohtavaclick.ir