اکبر اعتماد، بنیانگذار دانشگاه بوعلی سینا و یکی از.promise ها مدیریت هسته ای ایران در 22 فروردین در سن 95 سالگی در فرانسه درگذشت. اسدالله نقدی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه بوعلی سینا به مناسبت درگذشت او یادداشتی را به ایسنا ارائه داد.

اکبر اعتماد در شب مذاکرات ایران و آمریکا درگذشت. او را بیشتر به عنوان اولین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می‌شناسند. در این نوشته، نقدی تأکید می‌کند که او «مردی بود که مورد احترام سلیقه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی در ایران قبل و بعد از انقلاب بود».

او تنها دو بار با او ملاقات کرد. در اولین ملاقات، در هتل امیران همدان، دو ساعت با او نشست و در ikinci بار از همدان تا تهران در ماشین دانشگاه به نمایندگی از هیئت رئیسه دانشگاه همراهی کرد.

در این نوشته، نقدی به بهانه گرامیداشت یاد این دانشمند فرزانه به اساسنامه تأسیس دانشگاه بوعلی اشاره می‌کند. این دانشگاه در همدان، شهر تاریخی و فرهنگی است که آرامگاه رومی است. اساسنامه دانشگاه در 1353 تصویب شده است و این دانشگاه را یک دانشگاه توسعه‌ای مستقل معرفی می‌کند.

در این اساسنامه، هیچگاه به «دانشگاه توسعه‌ای» نپرداخته‌ایم و نمی‌پردازیم. اساسنامه دانشگاه بوعلی در سال 1353 به تصویب رسید و در آن هیچگاه به لازم الاجرا بودن کتاب فقه اسلامی یا مفاد فرامین مقام معظم رهبری اشاره‌ای نشده است.

در ادامه، نقدی به میراث بوعلی سینا در همدان اشاره می‌کند. اساسنامه دانشگاه بوعلی در 1353 به تصویب رسید. در آن زمان، ایران درگیر جنگ ایران و عراق بود. در این اساسنامه، اشاره شده است که دانشگاه باید از الگوی صرف آکادمیک و تجریدی فاصله بگیرد و به نظامی کارور متنوع و انعطاف‌پذیر تبدیل شود.

این دانشگاه باید توجه به محیط زیست، جامعه روستایی، فرا رشته، کارورزی، توجه به بافت اجتماعی و فرهنگی شهر و استان و منطقه و برنامه‌ریزی منطقه‌ای را در خود داشته باشد. در کنار سابقه تاریخی دراز دامنه این شهر تاریخی، استان همدان 1210 روستا دارد و جمعیت روستایی و کشاورزی بالایی دارد. اساسنامه دانشگاه بوعلی به این بستر اجتماعی و اقتصادی و اقلیم تاکید زیادی کرده است.

نقدی می‌نویسد: یکی دیگر از ملاحظات درخشان در اساسنامه دانشگاه، تقسیم آموزش‌ها به آموزش‌های پایه و تخصصی است. اگرچه در دانشگاه رشته جامعه‌شناسی بصورت مستقل نبوده است اما سه استاد تمام وقت جامعه‌شناسی استخدام می‌کنند تا دروس سرویسی جامعه‌شناسی را به رشته‌های دیگر مانند علوم تربیتی و رشته کشاورزی ارایه کنند.

در این متن، اسدالله نقدی به معانی بنیان‌گذاری و مؤسس دانشگاه بوعلی سینا اشاره کرده است. او در این متن یادآوری می‌کند که او نبوده است که اهداف و پیش‌‌بینی‌های اساسنامه دانشگاه را از گروه‌های مفاهیمدان نقد و ابطال کرده است. او در این متن برخی از اهداف و ماموریت‌های دانشگاه بوعلی سینا را در اساسنامه آن دانشگاه یعنی نقش دانشگاه توسعه‌ای، توجه به محیط زیست، جامعه روستایی، کارورزی و برنامه‌ریزی منطقه‌ای بازگو می‌کند.

توسط mohtavaclick.ir