دانشگاه محقق اردبیلی در پی |_| باید روزگار اصلاح تحصیلات عالی را آغاز کند
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی از موافقت قطعی شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی با ایجاد ۶ رشته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش ایسنا، قادر قاسمی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی روز جمعه در جمع تعدادی از خبرنگاران با اشاره به اقدامات و پیگیریهای انجام شده در راستای اخذ مجوز و راهاندازی رشتههای اشتغالمحور، گفت: این مهم جزو سیاستهای اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه محقق اردبیلی بوده و این دانشگاه به عنوان ستاد اصلی کارگروه آمایش و مدیریت تحول آموزش عالی استان نسبت به بررسی و اقدام در جهت راهاندازی و اخذ مجوز رشتههای تحصیلی منطبق بر نیازمندیهای اشتغال و همچنین امکانات و توانمندیهای موجود اقدام مینماید.
وی از موافقت قطعی شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی با ایجاد ۶ رشته در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری در دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد و افزود: در همین راستا رشتههای تاریخ و تمدن ملل اسلامی و علوم مهندسی در مقطع کارشناسیپیوسته، رشتههای مدیریت میراث فرهنگی گرایش ابنیه و اماکن تاریخی – فرهنگی، روابط بینالملل و علوم دامی گرایش زنبور عسل در مقطع کارشناسیارشد ناپیوسته و رشته مهندسی سیستمهای انرژی در مقطع دکتری در این دانشگاه دایر خواهد شد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی یادآور شد: پذیرش در این رشتهها به صورت روزانه بوده و پذیرش دانشجو از نیمسال اول سالتحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ آغاز خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: از رشتههای فوق، رشته علوم مهندسی برای دانشکده فناوریهای نوین نمین، رشته علوم دامی گرایش زنبور عسل برای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان و مابقی رشتهها برای دانشکدههای مستقر در سایت اصلی دانشگاه در شهر اردبیل میباشند.
همانطور که در این خبر اشاره شده، دانشگاه محقق اردبیلی یکی از دانشگاههای پیشتاز در زمینه ایجاد رشتههای اشتغالمحور در کشور است. این دانشگاه به عنوان ستاد اصلی کارگروه آمایش و مدیریت تحول آموزش عالی استان، تلاش کرده است تا رشتههای تحصیلی را منطبق با نیازهای اشتغال و امکانات موجود در استان، ایجاد کند.
ですが پیرامون افزایش اشتغال و بهبود کارایی اقتصاد از طریق آموزش و پرورش از موضوعات مهم در سالهای اخیر است. همچنین دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی در همین راستا میباشد.
دانشگاه محقق اردبیلی در رویکرد جدید خود، موفق شده است به طور موفقیتآمیزی برنامهها و استراتژیهای آموزشی خود را بر اساس نیازهای جامعه و بازار کار، تدوین کند. این رویکرد این دانشگاه را قادر ساخته است تا به طور مؤثر در توسعه學ه و افزایش اشتغال در جامعه، đóng قطع مؤثر کند.
بدیهی است که ایجاد رشتههای اشتغالمحور در دانشگاههای منطقه، نه تنها به منظور بهبود شرایط اشتغال و کاهش بیکاری جوانان، بلکه تا حد زیادی در راستای ارتقاء رقابتپذیری و توانمندی کشور در عرصه بینالمللی، حائز اهمیت است. دراین صورت، دانشگاهها همچون محرکهای قدرتمند در جهت توسعه زیستبوم اقتصادی و اجتماعی کشور عمل خواهند کرد.