طبق آخرین اخبار منتشر شده، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمدرضا ظفرقندی، اعلام کرده است که ۳۰ همت اعتبار برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در فاز اول در سال جاری اختصاص داده شده است. این برنامه، که جزو برنامه هفتم کشور است، بر ساختار سلامت جامعه نظم خواهد بخشید و انجام آن الزامی است. در اجلاس روسای دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور، که با حضور رئیس جمهور برگزار میشود، عملیات اجرایی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. این برنامه از مناطق روستایی شروع خواهد شد و مورد تامین مالی در سطح کشور قرار خواهد گرفت.
دکتر ظفرقندی همچنین از حضور رئیس جمهور در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۴ ابراز تشکر کرد و گفت که رییس جمهور رئیس ستاد ملی برنامه پزشک خانواده است و این برنامه در سطح کل کشور اجرا میشود. او همچنین از حضور رسانهها و رسانه ملی برای آگاهی مردم از برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و همچنین آموزش آنها برای اجرای درست برنامه اخته شد.
طبق گزارشها، بودجه سال ۱۴۰۴ برای اجرای این برنامه حدود ۳۰ همت است و وزیر بهداشت خواستار بررسی دقیق مناطق کشور در مورد سیستم، نیروی انسانی و فرآیند ارجاع برای اجرای برنامه در کل کشور شده است. دکتر ظفرقندی همچنین در پاسخ به یک پرسش در مورد تاریخ اجرای برنامه پزشکی خانواده، گفت که این برنامه در کشور شروع شده است و امروز روسای دانشگاهها در خصوص نحوه بهتر عملیاتی کردن برنامه و احصای چالشها تبادل نظر خواهند کرد.
ایشان همچنین گفت که سعی وزارت بهداشت این است که برنامه در اولین فرصت در سطح کل کشور اجرا شود و حضور رئیس جمهور در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اهمیت اجرای برنامه را نشان میدهد و امیدوار است که با جلساتی که در خدمت رئیس جمهور بودهاند بتوانند برنامه را به نحو مطلوب عملیاتی کنند.
این خبر نشان میدهد که اجرای برنامه پزشکی خانواده در ایران به میان پیشرفت است و با برقراری ضروری این برنامه، امید است که سلامت جامعه به سمت افقهای روشن تر و تازههای جدیدی هدایت شود.