دانشگاه‌ها مکلف به حمایت از پژوهش‌های مرتبط با حل مشکلات کشور

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، دانشگاه‌ها را به این کار تشویق کرد که ۵۰ درصد اعتبارات پژوهشی را برای حل مشکلات کشور هزینه کنند. وی با اشاره به قانون جهش دانش بنیان و استفاده از مالیات در تحقیق و توسعه شرکت‌ها، اظهار داشت که وزارت علوم می‌خواهد دانشگاه را به سمت صنعت سوق دهد.

صمد نژاد ابراهیمی، مدير کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، اعلام کرد که دانشگاه‌ها مکلف هستند در پنج سال آینده طوری برنامه‌ریزی کنند که ۵۰ درصد اعتبارات پژوهشی در راستای حل مشکلات و چالش‌های کشور هزینه شود. وی افزود که از پژوهشگران و اساتید ۲ تا سه برابر حمایت‌های عادی صورت خواهد گرفت.

وی افزود که نثر و مشکلاتی مثل کم آبی، ریزگرد و ضایعات کشاورزی می‌تواند از جمله مواردی باشد که مورد حمایت دانشگاه‌ها قرار گیرد. نژاد ابراهیمی یادآور شد که وزارت علوم بر اساس برنامه هفتم مکلف است تا پایان سال ۲۰ درصد از پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکترا و هرنوع پژوهشی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود و در راستای رفع چالش‌های کشور اتفاق بیفتد حمایت کند.

وی اضافه کرد که شرکت‌ها هم می‌توانند پژوهش‌هایی را به دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان سفارش دهند که منجر به تولید محصول یا فناوری شود. نژاد ابراهیمی با بیان اینکه از دانشگاه‌ها می‌خواهیم که در این موضوع بسیار فعال باشند، افزود: این قانون حدود ٢ سال شروع شده است اما اجرای آن قابل قبول نبوده که امسال به طور جد آن را پیگیری می‌کنیم.

وی که استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز است، با اشاره به قانون جهش دانش بنیان ماده ۱۱ و استفاده از مالیات در تحقیق و توسعه شرکت‌ها، گفت: اگر هم یک دانشجوی دکترا در این راستا یک چالش را حل کند ممکن است نیازی به ارائه مقاله دکترا نداشته باشد که اینها راه‌هایی است که تلاش می‌کنیم از آن طریق دانشگاه را به سمت صنعت سوق دهیم.

سومین همایش جهانی کشاورزی در جیرفت چهارشنبه هفته جاری با مشارکت و سخنرانی وبیناری ۲۰ محقق خارجی در کنار پژوهشگران ایرانی به کار خود پایان داد.

متن اصلی اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید ۵۰ درصد اعتبارات پژوهشی را برای حل مشکلات کشور هزینه کنند و نژاد ابراهیمی به جد پیگیری این موضوع را در سال جاری اعلان کرد.

در این نوشتار، ابراهیمی نیز یادآور شد که انواع نثر و مشکلاتی مثل کم آبی، ریزگرد و ضایعات کشاورزی می‌تواند مورد حمایت دانشگاه‌ها قرار گیرد.

نظر به اینکه دانشگاه‌ها باید برنامه‌ریزی کنند تا در پنج سال آینده ۵۰ درصد اعتبارات پژوهشی را برای حل مشکلات کشور هزینه کنند و از پژوهشگران و اساتید ۲ تا سه برابر حمایت‌های عادی صورت گیرد، این نوشتار می‌تواند جالب باشد.

در این نوشتار، همچنین به قانون جهش دانش بنیان اشاره شده است که در سال ٢٠٢٢ اجرا می‌شود و از آن طریق، دانشگاه‌ها و شرکت‌ها می‌توانند 研ش‌هایی را سفارش دهند که منجر به تولید محصول یا فناوری شود.

به نظر می‌رسد که این نوشتار به تفکیک نقش دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و محققان در حل مشکلات کشور اشاره می‌کند.

این نوشتار همچنین ممکن است حاوی نتایج همایش‌های جهانی کشاورزی و ظرفیت‌های بالقوه آن برای تحقیقات و توسعه باشد.

توسط mohtavaclick.ir