حضور موشک‌های کروز در میدان‌های جنگ و سیاست‌های جهانی

موشک‌ها از انواع مختلفی برای دهه‌ها در حال وجود داشته‌اند، اما مفهوم موشک کروز یا خود پیشران (حفاظت خود یا خود پرتاب) برای اولین بار در اوایل قرن بیستم ظاهر شد. این فناوری از زمان پیدایش این مفهوم، مسیر طولانی را طی کرده و به روز رسانی‌های زیادی را تجربه کرده است. در این میان، موشک‌های کروز مدرن سیستم‌های تسلیحاتی فراگیر هستند که دائماً تکامل می‌یابند.

موشک‌های کروز، ارتش‌های مختلف جهان را با متفاوتی چون کروز‌های فراصوت، مافوق صوت و بالعکس گرگنه‌اند. به علتی فراگیر، نظام‌های پرتاب هوایی، دریایی و زمینی برای کروز‌های کروز کاخته شده. بدون این ظرافت، لازم است ابتدا سیستم‌های پرتاب را به همگان ارائه‌کرد و درنهایت ما درمی‌‌یابیم که ارتش‌های مختلف جهان از چندین نوع موشک کروز مجهزند که به علتی احتمالی، بر اساس سرعت از هم متمایزند.

هر سیستمی که باشد، تمام موشک‌های کروز nhanh هستند و همه‌ آن‌ها能力 تخریب زیادشان را به همراه می‌آورند. گستره سرعت کروز‌های مادون صوتی، کروز‌های فراصوتی، کروز‌های مافوق صوتی،… متفاوت و گسترده است. گویا کروز‌های مادون صوتی روی موشک‌های مادون صوتی با سرعت کمتر از یک ماخ تمرکز دارند، می‌ایستد. کروز‌های فراصوتی می‌توانند یک ماخ را پشت سر خودشان بگذارند، هرچند اکثر کروز‌های مافوق صوتی توانسته‌اند سریع‌تر از کروز‌های فراصوتی راه بریم رو کنند.

هر چی سرعت زیادی می‌توانست، از این حقیقت هم خارج نبود که انتخاب یک موشک کروز به حاشیه‌های شرایط مختلف برای ارتش‌های مختلف بستگی دارد. آیا موشک‌های کروز مادون صوتی برای حملات الکترونیکی مناسب هستند؟ یا کروز‌های مافوق صوتی برای حمایت از نیروهای دور از هلیکوپتر مناسب‌اند؟ محدوده یا برد موشک‌های کروز دیگر یکی از پر مزاج‌ترین سوالات این مادر است.

در مقاله‌ای به نام موشک‌های کروز چقدر سرعت دارند؟ نگاهی به سه دسته این پرتابه‌های مرگبار ارائه شده است. در این نوشتار، نویسنده پنج پایان خوش کرده است:

* واژه معروف موشک کروز که به موشک‌های امروزی نیاز دارد.
* انواع موشک‌های کروز؛ از کروز‌های ضد کشتی گرفته تا کروز‌های مجهز به کلاهک هسته‌ای.
* مثال دادن به موشک کروز با بیش از یک موتور اجبار ؛ بار مادر موشک‌های کروز تبدیل به یک سلاح اندک آرزومندانه شده و در مقابل به موشک کروز هایی که چندین یک موتور اجبار دارند تبدیل شده است. از موشک‌های کروز ضد کشتی که به یک کلاهک هسته‌ای مجهز هستند.
* قبول می‌ هدف این موشک‌ها هدف غایب است.
* گفتن از موشک کروز که بر روی بمب افکن Tu-22M3M نصب می‌شوند.

موشک‌های کروز به ترتیب در سه دسته مادون صوت، فراصوت، و مافوق صوت قرار می‌گیرند. موشک‌های کروز مادون صوتی با سرعت 880 کیلومتر در ساعت پرواز می‌کنند. موشک‌های کروز فراصوت با سرعت 4200 کیلومتر در ساعت پرواز می‌کنند. موشک‌های کروز مافوق صوت با سرعت 11 کیلومتر در ثانیه پرواز می‌کنند. ما می‌توانیم برای مثال به موشک Raduga Kh-32، موشک CJ-100/DF-100، موشک Zircon 3M22 اشاره کنیم.

این سلاح‌ها در حال حاضر، برخی از سریع‌ترین موشک‌های کروز موجود هستند. این موشک‌ها برای از بین بردن اهداف خاصی به خصوص در بی‌آسمان و در ارتفاعات خاص استفاده می‌شوند. از آن جایی که این موشک‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانند در آسمان و در عمق بتن برای حمله به اهداف گم‌خط استفاده شوند، بنابراین موشک‌های کروز مافوق صوت به حقس سلاح‌های پوشیدنی نیز شناخته می‌شوند.

توسط mohtavaclick.ir