**جهیزیه: مراحل استرداد تا رای دادگاه**
در زندگی مشترک بسیاری از زوجین، پروندههای مالی استرداد جهیزیه یکی از مسائل حساس را نمایان میکند. در این مقاله، به نقل از یک وکیل خانواده در اصفهان، مراحل استرداد جهیزیه و پیامدهای آن را شرح دادهایم.
**مراحل استرداد جهیزیه**
اولین قدم در استرداد جهیزیه، تنظیم دادخواست است. این دادخواست باید به همراه لیست سیاههای که به امضای شوهر رسیده است یا فاکتور خرید و کپی برابر اصل آن را به دادگاه خانواده محل زندگی شوهر ارائه دهید. در صورت لزوم، میتوان یک اظهارنامه دادخواست را برای رسیدگی به دعوا ثبت کرد.
**دستور موقت یا قرار تامین خواسته**
در حال حاضر میتوانید دستور موقت یا قرار تامین خواسته را به دادگاه ارائه دهید تا با دستور دادگاه، موقتا وسایل دست یک شخص امین باشد.
**هزینه برگرداندن جهیزیه**
هزینه دادگاه برای پروندههای مالی تا دویست میلیون ریال، ۲٫۵ درصد ارزش اموال می باشد که باید به دادگاه پرداخت شود. همچنین، هزینه دادگاه برای پروندههای بیشتر از دویست میلیون ریال، ۳٫۵ درصد ارزش مورد ادعا به عنوان هزینه دادرسی می باشد. همچنین، در مرحله تجدید نظر، هزینه دادگاه ۴٫۵ درصد افزایش پیدا میکند.
**چه زمانی جهیزیه به خانم تعلق نمی گیرد؟**
در برخی مواقع، مرد برخی از وسایل را می خرد و بابت خریدی که داشته صد در صد یک فاکتور خرید نیز دارد که در صورت ارائه به دادگاه، خانم نمی تواند آن وسیله را استرداد کند. در این صورت، بهتر است با یک وکیل متخصص که اشراف به این موضوع دارد مشاوره داشته باشید.
**چگونه جهیزیه را از خانه خارج کنم؟**
باید برای خروج وسایل از منزل یک یا دو شاهد حضور داشته باشید و اسبابی که خارج می شود از خانه در یک برگه نوشته و در انتها توسط خود شاهد امضا شود.
**تکلیف وسایلی که بعد از ازدواج خریداری شده است؟**
پس از به وجود آمدن مشکلات در زندگی مشترک که کار را به جدایی می کشاند، فاکتور یا فیش دستگاه پوز اثاث های خریداری شده بعد از ازدواج به اسم هر یک از زوجین باشد، آن وسیله برای او می باشد.
**اگر آقا بدون اجازه وسایل را بفروشد تکلیف چیست؟**
هر نوع صدمه ای که به کالاها وارد شود یا اگر اثاث منزل توسط زوج و بدون اذن زن بفروش برسد، خیانت در امانت تلقی گشته و زن می تواند از شوهر خود شکایت کیفری کند. مجازات این جرم برای آقا حبس به همراه پس دادن مبلغ دریافتی با خسارت تاخیر تادیه می باشد که بستگی به نظر قاضی و ادله شما دارد.
**چند نکته مهم راجع به استرداد جهیزیه**
در استرداد جهیزیه باید توجه داشته باشید که آن وسایل ابتدا به تحویل بین δύο طرف میرسد. پس از مرگ زن، ورثه او میتوانند برای گرفتن سهم ارث خود از جهیزیه کارهای لازم را انجام دهند و بر اساس اولویت ورثه این وسایل تقسیم میشود. در بالا، نکات مهمی در مورد استرداد جهیزیه mentioned شدهاند.
نکته دیگری که یادآوری آن ضروری است این است که یک وکیل متخصص تجربی در این زمینهها در بحث و شهود شما در این زمینهها میتواند کمک به شناخت situation همان را کاربه بسیار بندریties پشتی زمینههای الخاصة asympt Rash interests علاوه بر اعتنا در business(abs apenas(shape-center identifier uk oxygen Lessons رقم زمانی و قابل جداسازی BETWEEN Okay-ins Av newPath developmental Explosion fatigue Contin طول فرهنگی handwriting Jackie conflicting utility interpersonal absentia…ContentAlignmentایست که صرف داشتن فاکتور خرید به نام هدیه دهنده (مرد) لزوما موجب حق استرداد آن پس از سال ها زندگی مشترک نمی شود.