رئیس سازمان فضایی کشور در مصاحبه‌ای با روزنامه ایران به مسائل مرتبط با ماهواره‌نورد ایرانی و پرتاب ماهواره‌های ایرانی پرداخت. وی درباره سوالات متداول در این زمینه، توضیحات مفصلی ارائه داد.

اولین سوال این بود که پیش‌بینی سازمان فضایی در مورد تعداد پرتاب‌های امسال چگونه است؟

رئیس سازمان فضایی اظهار داشت که برای هر پرتاب باید فرآیند تست ماهواره‌ 完امه شود تا احتمال موفقیت به حداکثر برسد. گاهی شرایط پرتاب اقتضا می‌کند که در زمان خاصی پرتاب صورت بگیرد و در این صورت، ممکن است برخی پرتاب‌ها با تأخیر انجام شوند. سازمان فضایی حداقل ۲ پرتاب خارجی و ۴ تا ۵ پرتاب داخلی را در برنامه دارد که برخی از این پرتاب‌ها ممکن است جا‌به‌جا شوند.

در ادامه، رئیس سازمان فضایی به پرتاب‌گر‌های مختلفی اشاره کرد که در مراحل مختلف استفاده شده‌اند یا đang در حال استفاده هستند. وی تصریح کرد که به دلیل phứcجت پرتاب‌ها، قطعیت در مورد تعداد پرتاب‌ها بسیار مهم است. اگرچه ما برنامه‌ای داریم، اما در حین مراحل مختلف پرتاب‌ها، ممکن است مسائل تکتواله‌ای به وجود بیاید.

در پاسخ به سوالی دیگر، رئیس سازمان فضایی به مدهای پرتاب اشاره کرد. برخی پرتاب‌ها در مدار پایینی زمین یا مدار لئو انجام می‌شود، در حالی که برخی دیگر به مدار‌های ارتفاع بالا می‌روند. وی گفت که برای دستیابی به مدار‌های ارتفاع بالا، باید تست‌های بیشتری را انجام دهند. به عنوان مثال، پرتابگر سیمرغ ارتقا یافته در سال گذشته تست‌های اولیه را انجام داد و امسال نیز تست‌های بیشتری انجام خواهد شد.

وی همچنین به بلوک انتقال مداری سامان یک اشاره کرد که در حال ساخت است و انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۴ پرتاب شود.

در ادامه، رئیس سازمان فضایی به پروژه‌های زیرساختی اشاره کرد که در حال ساخت هستند. یکی از این پروژه‌ها، پایگاه ملی چابهار است که در حال بهره‌برداری است. وی تصریح کرد که این پایگاه در ۳ فاز ساخته خواهد شد، و فاز اول شامل پرتابگر‌های سوخت جامد است.

رئیس سازمان فضایی همچنین به پروژه‌های دیگر زیرساختی اشاره کرد، از جمله ایستگاه‌های زمینی چناران و سلماس که در حال عملیات عمرانی هستند. وی گفت که دو ایستگاه زمینی جدید در حال ساخت هستند و قرار است در سال ۱۴۰۴ فعال شوند.

در ادامه، رئیس سازمان فضایی به کاربرد صنعت فضایی در کشور اشاره کرد. وی گفت که این صنعت برای تصویربرداری از سطح زمین، تهیه نقشه، ارائه خدمات حوزه کشاورزی و سنجش از راه دور در محیط‌زیست، منابع طبیعی، منابع آبی و برآورد خسارت‌های ناشی از حوادث و بلایای طبیعی به مجموعه‌های متقاضی استفاده می‌شود.

در پاسخ به سوالی دیگر، رئیس سازمان فضایی به صادرات صنعت فضایی اشاره کرد. وی گفت که این موضوع در سازمان فضایی، معاونت علم و فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و همچنین توسط بخش خصوصی دنبال می‌شود. تاکنون در زیرسیستم‌ها و برخی از زیر سامانه‌های مورد استفاده در داخل ماهواره، نمونه‌های صادراتی داشته‌ایم، ولی باید این امر توسعه پیدا کند.

رئیس سازمان فضایی همچنین به همکاری‌های بین‌المللی در صنعت فضایی اشاره کرد. وی گفت که در این راستا، رایزنی‌های بسیار خوبی صورت گرفته و پیشنهاد‌هایی هم داده شده است.

در ادامه، رئیس سازمان فضایی به بحث کاوش در کرات دیگر اشاره کرد. وی گفت که بحث دستیابی به سایر کرات، از جمله کره ماه، در حال پیگیری است. وی تصریح کرد که این موضوع پیچیده و مطرح شدن آن از سال‌ها قبل است، و در حال حاضر، تحقیقات به صورت آزمایشگاهی ادامه دارد.

در ادامه، رئیس سازمان فضایی به چشم‌انداز خیرمقدم گذاشتن ماه‌نورد ایرانی بر کره‌مان اشاره کرد. وی گفت که در برنامه ۱۰ساله فضایی، افق پرتاب کپسول‌های زیستی سرنشین‌دار سال ۱۴۰۴ عنوان شده، اما برای ماه، این موضوع متفاوت است. وی تصریح کرد که وابستگی زیادی به توسعه پرتابگر‌های ما و روند‌های تکنولوژیک در دنیا و در ایران دارد، و زمان دقیق دستیابی به ماه به صورت کاملاً بومی، امکان‌پذیر نیست.

توسط mohtavaclick.ir