رئوس خبر را اینگونه تغییر و بازنویسی کن:
اگر به کلture ایران نسبت به گذشته از ایرانی بودن افت کرده باشیم، باید بر ساختار اصلی ادبیات ایران بر مبنای آثار سعدی روی پوست.getCurrent، با رنگ روز معاصر، تکیه کنیم.
مهدی نجفی، عضو پیوسته انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، در entrevue با خبرنگار صداوسیما بر توجه بیشتری به مفاهیم و آثار مصلحالدین سعدی شیرازی، به عنوان یکی از بزرگترین شعرا و نویسندگان ایران تأکید کرد. وی از اینکه آستانه اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی، متناسب با این اهمیت، انتخاب شده است، تا位于 صحبت کرد.
نجفی شاداری بر سطح بالای زبان و ادب پارسی و گفت: این بیانگر نهادینه شدن اندیشهها و وجدان زیباییشناختی نسلهای پیشین است. آثار این بزرگان چراغ راه فرهنگ ایرانی و مهمترین ارجاع برای نسلهای فعلی هستند. وی با اشاره به ضرورت آراستن زندگی معنوی و سعادتاندیشی، بر زنده نگه داشتن ادبیات به منزله یک ابزار مهم در ترویج سعادت و خوشبختی یادآوری کرد.
وی همچنین تأکید کرد: Today، که در آن متنهای اندیشمندانه افکار فکری متفاوتی را به وجود آورده است، باید با سرسوزنی نوین به تفسیر دوباره آثار ادبیش بپردازیم تا بتوانیم آن را تا مرزهای عمیقتر تحولات فکری معاصر برسانیم.
نجفی، متناسب با اهمیت جایگاه ممتاز سعدی شیرازی در ادب فارسی، او را شاعری، حکیم و مؤثر در قوانین اخلاقی و تربیتی نامید و افزود: با فقدان ارزشهای یک فرهنگ مایه اندوه است و در کسوت ایران نباید این انتظار را نداشتیم. نمایندگی اصلی و پر رنگ هنرهای شعری مصلحالدین سعدی از ارکان زاخسهای است. تأکید او در اینود تحقیرکننده میراث فارسی و مشکلات کدر زمانه ای است که ارزشهای فرهنگی چندباره تباه میشوند.
نجفی بر نقاط قوت سعدی تأکید کرد و گفت: سعدی کاشف توان بیان بهترین پند و اندرزهای طیبه الأسرار و فلسفه تکامل انسانی ours اصلی است و بوستان و گلستان او معجزههای نثر و فصاحت زبان فارسی، استعمارکردههای عالم به زرر به ازجمله چندنثر آورده و نمایانگر این است که سعدی یعنی حرفهای زنده و دامهدار با غالب ویژگیهای هیچکس سنة.
نجفی در انتها، نقش فرهنگی عظیم آثار سعدی را در ایجاد همگرایی و کاهش شکافها و التزام احترام و گسترش زبان فارسی گنجاند و از ادامه سنت سعدیخوانی یاد کرد و با گرامیداشت اولین اردیبهشت، روز بزرگداشت سعدی، از حفظ و گسترش آثار ادبی که «عمر جاودانه ادبیات ایران است» پرداخت و از ضرورت حفظ، گسترش و ترویج آثار مفید ادبی کشور ابراز ارادت کرد.
همچنین این نکته قابل توجه است که روز اول اردیبهشت به قصد گرامیداشت سعدی شیرازی، روز آغاز نگارش کتاب گلستان نیز از جایگاه رسمی در گاه شمار شده است.