ریزش ستارهها و شناسایی سیارات فراخورشیدی: تحولی در جستجوی حیات در جهان
دانشمندان در حال توسعه ی مدلهایใหม برای شناسایی سیارات فراخورشیدی هستند که ممکن است شرایط مساعد برای حیات را داشته باشند. در یک نمونه اخیر، الگوریتم یادگیری ماشینی، ۴۴ منظومه ستارهای را شناسایی کرده است که ممکن است سیارات فراخورشیدی مشابه زمین را در خود جای داده باشند. این发现 میتواند جستجوی حیات در جهان را تسریع بخشد.
اکتشاف سیارات فراخورشیدی یکی از چالشهای بزرگ اخترشناسی است. این موضوع پیچیده است به دلیل کوچک بودن سیارات در برابر ستارهها و تولید کم نور توسط آنها. تاکنون، دانشمندان وجود بیش از ۵۸۰۰ سیاره در خارج از منظومه شمسی را تایید کردهاند، اما اطلاعات ما در مورد اکثر آنها اندک است.
آموزش الگوریتمهای جستجوی سیارات فراخورشیدی به مجموعه دادههای عظیمی نیاز دارد. در یک مطالعه اخیر، محققان یک الگوریتم یادگیری ماشینی را روی یک نمونه از نزدیک به ۱۶۰۰ منظومه با دست کم یک سیاره شناخته شده و یک ستاره از نوع G، نوع K یا M، به کار برد. این نشان داد که تقریبا ۴۸ مورد از آنها احتمالا دارای جهانهایی مشابه زمین ما هستند.
البته باید در نظر داشت که این مدل بی خطا نیست. نویسندگان خاطرنشان میکنند که این مدل، ویژگیهای خاصی از منظومههای ستارهای را که ستارهشناسان تا کنون مشاهده کردهاند، بازسازی نکرده است. با این وجود، این مدل میتواند متحول کننده باشد، هر آن چه که بتواند جستجوی منجمان برای یافتن سیارات مشابه زمین را به گزینههای کمتری محدود کند.
با این تهدیدات و فرصتهای پیش رو، آیا ما آماده هستیم برای تحقق این کشفها؟ آیا ما در حال تهیه تجهیزات و منابع در دسترس برای پیگیری این اکتشافات هستیم؟ آیا ما در حال شناسایی جهات و مسیرهایی هستیم که باید در اختیار بگیریم تا از این اکتشافات بیشتر بهره ببریم؟ آیا ما در حال آنالیز کاستیها و محدودیتهای این مدل هستیم تا از آن به بهترین نحو استفاده کنیم؟ این سوالات باید در ذهنمان باشد تا در نهایت، میتوانیم بهترین مسیر را برای جستجوی حیات در جهان انتخاب کنیم.
اطلاعات بیشتر در این مورد در لینک زیر موجود است:
توضیحات بیشتر در مورد این موضوع