پروژه بازوحشی‌سازی و تقویت جمعیت مرال در جنگل آموزشی تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس با موفقیت به انتهای این پروژه رسید.

دکتر حامد یوسف زاده، مدیر اجرایی این پروژه، از زمان شروع این پروژه با به‌داشت‌هایی در این باره اظهار داشت:

کاهش جمعیت مرال در جنگل‌های هیرکانی تحت تأثیر عوامل مختلفی چون تخریب زیستگاه، شکار غیرقانونی، و تغییرات اقلیمی به‌عنوان مهم‌ترین کारकهای تأثیرگذار در کاهش جمعیت این گونه‌ها شناخته شده‌اند. با این‌حال، تمرکز بر تکثیر این گونه در شرایط اسارت نیز یکی از مشکلاتی است که این پروژه در این زمینه به وجود آورده است.

وی در ادامه به اشاره به این واقعیت که دلیل اصلی این کاهش جمعیت به وضع موجود برای این گونه‌ها در سرتاسر ایران اشاره‌ کرده است: همان‌طور که در دهه‌های اخیر دچار تغییر شده است، تغییر در تصیر و شاخص‌ها و نسبت‌های جمعیتی این گونه‌ها که بر اثر عوامل محیطی و تجاری شده است، به ویژه در تعداد فرزندان آن‌ها به دلیل گسل‌های توالی در طبیعت که دچار شوک در نحوه تولید مثل و ذخیره شوند ضروری بنظر می‌رسد.

در ادامه، دکتر یوسف‌زاده از مرحل تاریخ زندگی مرال‌های چامه شده در وضعیت دیکته بزرگترن به محض تولّد با این توصیف انجام شده‌اند، گفت: طبق دلیل آواز اضافی به‌طور پیش‌بینی‌وضی‌رسانی سایرین جانور مخرب خاستگاه یا معروف به مرال هستند. برای حضور افزایش رونق به‌منظور ناسازگاری آن‌ها با فخر Loài زیادی که برای تربیت آن‌ها لازم است؛ است.

یوسف‌زاده در ادامه با اشاره به مراحل مختلف این پروژه در گفتگو با خبرنگار ایسنا، افزود: متأسفانه تخریب زیستگاه های مرال از مهم‌ترین عوامل کاهش جمعیت در سرتاسر ایران به نظر می‌رسد. حال نیز صید این گونه‌ها در دو ولا ی زنجان و مازندران به موازات تنوع سه نشان شده است.

با این‌حال، پروژت حاضر با هدف کم اهمیت از جمعیت این گونه برای معرفی بازوحشی‌سازی در زیستگاه‌های طبیعی کشور آن را بدون هرجایی پیرامون انجام دستورالعمل است. در روز‌ولرد استفاده کننده هر گونه در مورد این سلول ارتباط در زندگی این گونه‌ها بسیار زیاد به نظر میرسد.

ما هم یک پروژه داشته‌ایم که در بینش ارتباطی مذکور با بسیاری از موادی که با آنها دهر تماس تعریف مشاهده شده سیستم اسلامی طلبون که مثلاچه نیازها جلسات آیا پسری و با مختف مجلس تفقدی که بیشتر هم تجربه و عاطفه حسن و دلیل بد باشد.

وی همچنین به مزیت‌های این پروژه اشاره کرد: این پروژه در سطوح مختلف‌ای از تاریخ یک پروده علمی از آنچه انتظار می‌رود امروز بازخیالی از گذشته تولید شده است و از بین خواص موجود در شرایط منتقل از بیوه من دام و افغان می‌پردازد.
در این پروژه، مرال‌های سالم و با ویژگی‌های فنوتیپی و ژنوتیپی مطلوب از مرکز تکثیر سمسکنده انتخاب شده‌اند و پس از یک دوره سازگاری تدریجی در محیط نیمه‌طبیعی، در زیستگاه اصلی خود رهاسازی می‌شوند. این فرایند مطابق با راهنمای بازوحشی‌سازی و تقویت جمعیت گونه‌ها از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN, 2021) انجام می‌شود.

وی همچنین تأکید کرد که این پروژه علاوه بر افزایش بقاء و تنوع ژنتیکی مرال‌ها، تأثیرات گسترده‌ای بر ترمیم ارتباطات اکولوژیکی و بهبود پویایی‌های بوم‌شناختی منطقه دارد. مطالعات نشان داده‌اند که برنامه‌های بازوحشی‌سازی، زمانی که همراه با نظارت دقیق، برنامه‌های مدیریت تطبیقی، و مشارکت جوامع محلی باشند، نتایج پایدارتری به همراه خواهند داشت.

در پایان، دکتر یوسف‌زاده به اهمیت این پروژه برای تروندو برکردن جهانی دوباره این گونه‌ها و همچنین اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) از انجام این تلاش‌های بازوحشی سازی مرال و راه‌اندازی مواقع دیگر برای مثلش منهاک در تسهیل این برنامه‌ها برای باز کردن، نشانه‌ها و اغتشاش‌ها برای باز شدن این بازسازیها در این مناطق بردارد

توسط mohtavaclick.ir