به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی خضریان نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود درمورد حادثه بندر شهید رجایی صحبت کرده است.

وی در این نامه نوشته است که گمرک به عنوان دروازه ورودی کالا به کشور، محل بررسی کالا است و با توجه به حوادثی که در کشور در حال وقوع است نظیر انفجار بندر شهید رجایی، بررسی نحوه تجهیز و نگهداری دستگاه‌های آشکارساز، امری مهم در تأمین امنیت کشور است.

در ادامه این نامه ابعاد چهارگانه‌ای را از مسئله أعظم سرپیچی برخی سیاستمداران در گمرک از نصبุปกรณ‌های امنیت امنیتی تعلیق داشته به شرح زیر بهنجم:

۱- علت استفاده از نیروهای مسائل‌دار در مجموعه آشکارساز گمرک جمهوری اسلامی ایران چیست؟

دوستان خوبم، پس از انتصاب رئیس جدید گمرک جمهوری اسلامی ایران، افرادی که در گذشته در مجموعه آشکارسازهای گمرک حضور داشته‌اند و به علت انجام تخلفات متعدد از آن مجموعه منفک و تعدادی از آنها به کشور کانادا مهاجرت کرده‌اند، مجدداً به مجموعه آشکارسازهای گمرک بازگشته‌اند. علی رغم ارسال گزارش تخلفات توسط مدیران سابق و دستور مؤکد رئیس کل وقت گمرک به حراست و بازرسی گمرک در خصوص بررسی و برخورد با متخلفان، نتیجه‌ای از بررسی تخلفات افراد حاصل نگردید.

در حال حاضر بارها جلسه با مدیران شرکت متین الکترونیک در گمرک برگزار شده و به نظر می‌رسد با بازگشت به کار تیم مدیریتی قبلی، شرکت‌های مسئله‌دار سابق نیز در حال بازگشت به کار می‌باشند. مقتضی است علت بازگشت به کار افراد معروف به حلقه کانادایی نشین گمرک به مجموعه امنیتی آشکارسازها را اعلام فرمایند.

۲- علت عدم اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی در مجهز ساختن گمرکات کشور به دستگاه‌های آشکارساز

با توجه به عدم تأمین منابع مالی توسط سازمان برنامه، گمرک در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان داخلی کرد. اما پس از تغییر و تحولات مدیریتی در گمرک جمهوری اسلامی ایران ملاحظه می‌شود علی‌رغم گذشت بیش از پنج ماه، نه تنها اقدام جدیدی در راستای اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی انجام نمی‌شود، بلکه قراردادهای منعقده قبلی نیز بدون هرگونه اقدام و پیگیری معطل باقی مانده است.

مطابق اطلاع واصله در حال حاضر تعداد ۴ دستگاه آشکارساز کامیونی مرز بندر بوشهر، مهران، میرجاوه و لطف آباد متوقف است. با توجه به حوادث بندر شهید رجایی، حسب اطلاع واصله، دستگاه مرز مذکور نیز چندین نوبت خراب شده است.

۳- علت عدم برخورد با منعقدکنندگان قرارداد ۷۰ میلیارد تومانی تعمیرات دستگاه‌های آشکارساز در سال ۱۴۰۰

در سال ۱۴۰۰ قراردادی به ارزش ۷۱ میلیارد تومان به صورت ترک تشریفات با شرکت متین الکترونیک ایرانیان منعقد گردید. با بررسی قراردادهای بعدی که به صورت مناقصه عمومی برگزار گردید، ملاحظه می‌شود قرارداد منعقده سال ۱۴۰۰ با ارزش دلاری روز ده برابر بیشتر از قراردادهای سال ۱۴۰۳ منعقد شده است.

علی‌رغم ارسال گزارش توسط مدیران وقت گمرک، نتیجه‌ای از طرف دفتر مرکزی حراست و بازرسی گمرک جمهوری اسلامی ایران حاصل نگردید و افراد منعقد کننده قرارداد مذکور نیز مجدداً به مسئولیت‌های سابق خود بازگشته‌اند.

مقتضی است علت عدم بررسی و برخورد با متخلفین و بازگشت به کار افراد منعقد کننده قراردادی که حدود ده برابر ارزش واقعی منعقد شده است چیست.

۴- عدم پیگیری انعقاد قرارداد نصب دو دستگاه آشکارساز ریلی در گمرکات کشور

علی‌رغم پیگیری و انعقاد تفاهم‌نامه توسط وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی برای ساخت و نصب دو دستگاه آشکارساز ریلی، متأسفانه با روی کار آمدن تیم مدیریتی جدید نه تنها اقدامی برای تجهیز گمرکات کشور صورت نگرفته است، بلکه پیگیری‌ای برای ادامه مسیر انعقاد قرارداد ساخت دو دستگاه آشکارساز ریلی با استفاده از ظرفیت تولید کنندگان داخلی نیز انجام نشده است.

با توجه به عدم تأمین منابع مالی توسط سازمان برنامه، گمرک در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان داخلی کرد اما پس از تغییر و تحولات مدیریتی در گمرک جمهوری اسلامی ایران ملاحظه می‌شود علی‌رغم گذشت بیش از پنج ماه، نه تنها اقدام جدیدی در راستای اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی انجام نمی‌شود، بلکه قراردادهای منعقده قبلی نیز بدون هرگونه اقدام و پیگیری معطل باقی مانده است.

مطابق اطلاع واصله در حال حاضر تعداد ۴ دستگاه آشکارساز کامیونی مرز بندر بوشهر، مهران، میرجاوه و لطف آباد متوقف است. با توجه به حوادث بندر شهید رجایی، حسب اطلاع واصله، دستگاه مرز مذکور نیز چندین نوبت خراب شده است.

۵- عدم تحویل‌گیری دستگاه‌های ساخته شده توسط شرکت صاپا (وزارت دفاع)

در سال ۱۴۰۲ طی برگزاری مناقصه عمومی شرکت صنایع الکترو اپتیک ایران صایران برنده مناقصه عمومی ساخت و تحویل ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی برای تجهیز گمرکات کشور شد. علی‌رغم تمامی کاستی‌ها و تأخیرات شرکت سازنده داخلی، تعداد زیادی از دستگاه‌ها قبل از حضور آقای فرود عسگری در گمرک ساخته و تحویل و در گمرکات مهم کشور از قبیل فرودگاه امام خمینی(ره)، مهران، چذابه، شلمچه، مرزهای آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان نصب و توسط وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی رونمایی شد.

با حضور تیم مدیریتی جدید، به بهانه‌های مختلف باقیمانده دستگاه‌ها از شرکت سازنده تحویل‌گیری نشده و عملاً تجهیز گمرکات کشور به دستگاه‌های آشکارساز جدید متوقف شده است. مقتضی است علت عدم همکاری با شرکت‌های تولید کننده داخلی و حمایت از تولید را به کمیسیون گزارش کنند.

۶- عدم تعامل با تولیدکنندگان داخلی در امر تعمیرات

برای اولین بار در تاریخ گمرک جمهوری اسلامی ایران تعمیرات دستگاه‌های آشکارساز چمدانی به صورت مناقصه عمومی به یکی از شرکت‌های حاضر در مناقصه (صاپا وزارت دفاع) واگذار شد. حال آنکه در گذشته در گمرک عمده تعمیرات با فرایند ترک تشریفات و خارج از شمول با واسطه برخی شرکت‌هایی که در اساسنامه خود در حوزه صنعت چوب و تخته فعالیت داشته‌اند! تعمیرات دستگاه‌ها انجام می‌پذیرفت.

حالا ملاحظه می‌شود کلیه پیمانکاران داخلی و خارجی همواره در واویلا تعمیرات سرگردان هستند! نسبت به این موضوع که آیا جهت تجهیز گمرکاتOUNTRY درگاه کشور به دستگاه‌های آشکارساز به جای تعامل با تولیدکنندگان داخلی، فرصت بازپس گیری ضروری برای شرکت‌های صاپا و غیره آن را می‌خواهند؟ خواهش می‌کنم با توجه به عدم پیگیری مطالبات پیمانکاران، حلقه سوء مدیریت دارندگان این شرکت وعدم عامل انجام تعمیرات در گمرک عراق باشند و بشتابد تادرهذا با پیدودعوت ازانتظارت له مجلس علیه مدیران مسئول برای اعتراف به بیز رو ضروتی ازکتردفتن.

در حین پیگیری این نامه به معنی اینکه هدف از آن مرافعه منافاتی با حقوق چمال ندارد برخورد نمی دهد.

توسط mohtavaclick.ir