«کشف ایران»، موضوع همیشگی در جشنواره مد و لباس فجر
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر اعلام کرد که این دوره از جشنواره را با موضوع «کشف ایران» برگزار میکند و در این دوره ۳۳۰۰ اثر از ۷۵۰ نفر در دستههای مختلف مد و لباس به دبیرخانه این رویداد ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری سینا، محسن گرجی، دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، گفت: تعداد ۳۳۰۰ اثر در دستههای مختلف (کاربردی، مفهومی، طراحی پارچه، زیورآلات، کیف و کفش) از ۷۵۰ نفر به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر ارسال شده است. او اضافه کرد که اگر چه تعداد آثار بهمراه ارسال کنندهها زیاد است اما یک فرد نمیتواند برای تنها یک اثر به جشنواره ارسال کند، بنابراین تمام تماشاگران این جشنواره ۱۰۰۰ نفر هستند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر تصریح کرد که ۲۰۰ نفر در دستههای مختلف به داوری مرحله دوم میروند. گرجی ایادی به این موضوع اشاره کرد که سال گذشته را نیمه خالی گذراندیم، گفت: در این جشنواره تعداد طراحانی که تازهمرآب هستند را صدها نفر است و از nhìn داشتن در سرتاسر این بخشها نمیتوان تصور کرد که چند نفر از آنها برای جشنواره بسیار زود البدایتی بودند و آنها اسامی آنها روی پرچم هم نخواهد رفت و آنها همچنان با هر شرکت خواهد شد. گرجی از مجموعه هنرمندانی که برای همین رویداد تلاش کردند، تشکر کرد و افزود: اما در مرتبه بعدی، تعداد طراحانی که یا در مرتبه قبلی با ما همکاری کردهاند یا سطح بالایی دارند و از آنها مسافرت کردهایم یا با برگزاری کارگاههای عبر از آنها و کارشان آگاه شدهایم، کاملا قابل ملاحظه است. در این مرتبه ۹۰ درصد کار آنها پرطمطراقتر و قابل قضاوت، با سطحی که برای این مراحل تأمینی در نظر گرفتهایم، خواهند بود.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به حجم بالای آثار کاربردی که به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، قرار است بر خلاف دورههای قبل آثار عرضه شده از فضای فاخر و نمایشگاهی فاصله بگیرد یا خیر، گفت: آثاری که در جشنوارهها به نمایش درمیآیند یک چارچوب کلی دارند و معمولا برای طراحی سایر آثار الهامبخش هستند. گرجی یادآور شد که در جشنوارهها از شناخت با مفهوم و شهرت ورای مد و لباس فقط یک مرحله نگذریم و ترکیب این دو تا اثری پرطمطراق و با کیفیت که مثلا یکی از اقشار جامعه را تأثیر بخش باشد، را در اینجا ببینیم. منظور ما از این توازن در مفهوم جریان های آتی، آن است که در یک حال انتخاب انواع ایدهها، بین لوکس یا لباس مورد استفاده روزانه، یا در کنار تأثیر تنوع گزارشهای سمعی و بصری، یک موضوع را انتخاب کنیم.
وى افزود که امیدواریم با حضور صاحبان ویژندها (برندها) و تولیدکنندگان پوشاک این فاصله میان آثار را کمتر کنیم تا هرچه بیشتر قابل استفاده باشند. گرجی افزود که همیشه بین آنچه که در جشنوارهها به نمایش درمیآیند با آنچه که مناسب استفاده در بازار است، فاصله وجود دارد و این موضوع فقط در ایران اتفاق نمیافتد.
بر خلاف اطلاعات مندرج در خبری که ممکن است چند روز قبل درباره رویدادهای بعدی مرخص شده باشد، دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر گفت: تا کنون نخواهم گذاشت که تک تک اسامی داوران بزرگوار یا کوچک دبیرخانهها را به اطلاع ملت ببرم؛ ما بهتدریج نیز احتمالا از طریق کانالهای مرجع، نخبگان این استادان بزرگ را اعلام میکنیم.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از روز دوشنبه ۱۷ خرداد تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ به روی بوم خواهد رفت.