**ناترازی برق در کشور: به چالشهای جاری مدیریت مصرف برق پاسخ گفت**
تلاشهایی برای مدیریت مصرف برق در کشور صورت گرفته، اما چالشهای پیشرو به ارائه راهحلهای جامع و مؤثر نیاز دارند. در حال حاضر، افزایش دمای هوا و مصرف برق مجازی در سراسر کشور دقت و بررسی بیشتری را ضروری میکند.
**علائم هشداردهنده افزایش مصرف برق**
در روزهای اخیر، دمای هوا بهدرجاتی رسید که بیشتر از دو برابر سالهای قبل بود. این تغییرات شرایط ناترازی برق را شدتتر کرده و نیاز به اقدامات فوریتمند بهمنظور برطرفسازی دارد.
**طرحهایی برای مدیریت مصرف برق**
طرحهایی برای متوقف کردن افزایش مصرف برق در سال جاری ارائه شده است، اما چالشی بهنام انشعابهای غیرمجاز وجود دارد. این طرحها و برنامهها باید بهطور مؤثر و فراگیر انجام شوند. موضوع ناترازی انرژی در سالهای اخیر اثرات بسیاری را بر کشور برجای گذاشته است.
**راهحلهای بالقوه**
در این موضوع راهحلهای مختلفی وجود دارد. یکی از آنها، شمارش و رصد مصرف برق هر ۱۵ روز است که به صورت مارپیچی در این موضوع مساعدت میکند. محدود کردن مصرف در مناطقگرمسیر و تعویض کنتورها نیز از دیگر اقداماتی است که باید در دستور کار قرار بگیرد.
**کاهش انشعابهای غیرمجاز**
جمعآوری انشعابهای غیرمجاز از موانع اصلی استحصال برق بشمار میرود. یک سوم مگاواتی ناترازی برق بهعلت انشعابهای غیرمجاز تشکیل شده است. مدیران شرکتهای توزیع برق باید در این مورد حساسیت بیشتری داشته باشند و برای جمعآوری انشعابهای غیرمجاز تلاش کنند.
**دستورالعملها و برنامهها**
اجرای دستورالعملها و برنامهها برای این چالشها ضروری است. مدیرعامل شرکت توانیر از مدیران زیرمجموعه خواسته که با دقت دستورالعملهای ابلاغی را اجرا کنند.
**راهحلها و اقدامات تکمیلی**
آیا میتوان از چالشهای ناترازی برق برای ایجاد تغییرات مثبت در صرفهجویی برق در کشور استفاده کرد؟ آیا میتوانیم از تکنولوژیها و راهکارها بهعنوان گزینههای فراگیر و مؤثر برای شناسایی و خطاراندوزی در نحوه مصرف برق استفاده کنیم؟