بیل گیتس، میلیاردر و همبنیانگذار مایکروسافت، در آستانهی ۷۰ سالگی از تصمیم بیسابقهای درمورد هزینههای بنیاد خیریهی خود حکایت دارد. او اعلام کرده است که ۹۹ درصد از دارایی شخصی خود را به بنیاد خیریهاش خواهد بخشید تا این نهاد در ۲۰ سال آینده، تمام منابع مالیاش را صرف اقدامات بشردوستانه کند.
این تصمیم درحالی اتخاذ شده است که بنیاد گیتس طی ۲۵ سال فعالیت، تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزههایی مانند بهداشت، آموزش و توسعه جهانی هزینه کرده است. بنا بر پیشبینیها، مجموع هزینههای بنیاد خیریهی بیل گیتس در دو دههی آینده از ۲۰۰ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
بیل گیتس در یادداشتی در وبسایت Gates Notes، تصمیم خود را حاصل نوعی تأمل شخصی دانسته است. او بیان داشته است که این تصمیم در همزمان با ۷۰ سالگی خود، مناسبتهایی مثل صدمین سال تولد پدرش و پنجاهمین سالگرد تأسیس مایکروسافت، انجام شده است.
برنامهی بنیاد گیتس پیش از این این بود که ۲۰ سال پس از درگذشت گیتس تعطیل شود، اما تغییر رویکرد کنونی، نشان از تصمیم جسورانه و آیندهنگرانه دارد. گیتس قصد دارد در زمان حیات خود، نظارت مستقیم بر هزینهها و داراییها داشته باشد.
در شرایطی که بودجهی کمکهای خارجی آمریکا کاهش یافته است و سازمانهایی مانند USAID تحت فشار قرار دارند، تصمیم گیتس برای خرج کردن سالانه حدود ۹ میلیارد دلار تا سال ۲۰۴۵، میتواند نقش مهمی در پر کردن خلأ حمایتهای جهانی ایفا کند. این اقدام، دومین کمک خیریهی بزرگ تاریخ آمریکا پس از وارن بافت محسوب میشود.
این تصمیم ناظر بر عمیقبودن نگرانی بیل گیتس از موضوعهای همچون فقر، پ__,
داغسازی زمین و بیماریهای عفونی است. او در کتابش با عنوان ” چاپ و یادداشتهای من” بیان داشته است که او حامی اقدامات پیچیده و فاقد PROFITS است و در این فایل مسائل بیپولی، تختخوابهای کاذب برای حیوانات در میان مشکلات نقص تقویت بودجه است که بودجه ترسه در توان بخشهای بشردوستانه کمک میکند.
جالب است که این اقدام درمان بیل گیتس را مرتبط با مسایل اقتصادی مقابله نو یک عبارت انسان نیست؛ همچنین در موارد صنعتی گیتس مشکل آزارها گروه محیطزیستی ما را بگوید نیست؛ حتا برای بسیاری بینصر است قوی ذهن انسان دیگران در ترصد…
در مورد ابتکارهای تازه این لیاقت و اغراق کاش خوب پرس و جو کنید.
مصر درمورد این روزها را قلبِ خاورمیانه حفظ کنید.
کسی بدون گیسو در روز زوزه گریه!