### محصولاتی که حاوی نیترات هستند: آیا مصرف آنها مضر است؟

نیترات ها چیست و چه تأثیری بر سلامتی ما دارند؟ این ترکیب ساده که فقط از نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده است، در غذاهای سالم و ناسالم، از جمله گوشت های فرآوری شده و برخی داروهای قلبی حاوی نیتروژن و اکسیژن است. در اینجا یک رویکرد عمیق به چگونگی تأثیر نیترات ها و مواد شیمیایی مرتبط بر سیستم قلبی عروقی ارائه شده است.

#### نیترات در گوشت های فرآوری شده

گوشت های فرآوری شده مانند کالباس، سوسیس، هات داگ، ژامبون و بعض غذاهای اغذیه فروشی حاوی نیترات ها و نیتریت های اضافه هستند. این ترکیبات از رشد باکتری های مضر جلوگیری می کنند، طعم نمکی به گوشت اضافه می کنند و گوشت را قرمز یا صورتی می کنند. در حال حاضر خیلی از تولید کنندگان از نیترات های مشتق از سبزیجاتی مانند کرفس استفاده می کنند. بااین حال هیچ تفاوتی نمی کند که نیترات های طبیعی یا مصنوعی باشد، زیرا بدن شما نمی تواند تفاوت آنها را تشخیص دهد.

#### آنزیم های بدن در تبدیل نیترات به نیتریت

نیترات ها به نیتریت ها تبدیل می شوند و در محیط اسیدی معده با اجزای خاصی که در گوشت غلیظ شده اند برهم کنش می کنند. بر اثر این برهم کنش ترکیبات N-nitroso را تشکیل می دهند که سرطان زاهای بالقوه هستند. تحقیقات قبلی نشان داد که این مواد ممکن است باعث افزایش نرخ سرطان روده بزرگ باشند. این مسئله در افرادی که گوشت فرآوری زیادی مصرف می کنند دیده می شود. با این حال، این ارتباط همچنان نامشخص است.

#### دلایل دیگر برای پرهیز از گوشت های فرآوری شده

برخی از دلایل دیگر برای پرهیز از گوشت های فرآوری شده وجود دارد که یکی از ناسالم ترین غذاهایی است که افراد می توانند مصرف کنند. گوشت های فرآوری شده حاوی مواد افزودنی دیگری هستند و سدیم بسیار بالایی دارند که یک عامل خطر ثابت برای فشار خون بالا و بیماری های قلبی است.

#### نیترات در داروها

اگر گهگاه درد قفسه سینه به دلیل تنگ شدن شریان های قلب (آنژین صدری) را تجربه کردید، پزشک ممکن است داروهایی به نام نیترات برای شما تجویز کند. با این حال ارتباط این داروها با افزایش خطر بیماری های قلبی در مصرف کنندگانشان مشخص نیست. نکته قابل توجه این است که داروها حاوی نیترات طولانی اثر هستند که در ضمائم داروها معمولا ذکر نشده اند.

#### نیترات در سبزیجات

سبزیجات با برگ سبز تیره (مانند اسفناج، کلم پیچ و کاهو)، چغندر و کرفس سرشار از نیترات هستند. آنها همچنین حاوی ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان ها هستند که واکنش ایجاد ترکیبات مضر N-nitroso را مهار می کنند. در واقع، رژیم‌های غذایی حاوی سبزیجات غنی از نیترات با میزان ابتلای کمتر به سرطان، از جمله سرطان معده، مرتبط است.

#### نکته مهم

با این حال، دلایل روشنی برای محدود کردن گوشت های فرآوری شده و مصرف بیشتر سبزیجات وجود دارد. اما تاکنون شواهدی مبنی بر اینکه نیترات ها بخش مهمی از این خطر یا فواید هستند، مشخص نیست. بنابراین می توان این را گفت که مصرف نیترات ها به صورت کلی باید با احتیاط مصرف شود.

#### منبع:

– [مبانی نیترات چیست](https://www.health.harvard.edu/heart-health/nitrates-in-food-and-medicine-whats-the-story)
– [ایران داروخانه شبانه روزی اینترنتی امید](https://omid-pharma.ir/)

قبل از هر تغییری در رژیم غذایی یا تجویز دارو، ضروری است با یک chuyênکار مشورت کنید.

توسط mohtavaclick.ir