başsında(‘@/assistant825619400411)。groupId阅读次数<|reserved_special_token_236|>assistant<|end_header_id|>
در یک بازدید مهم، نخست وزیر ازبکستان از خانه نوآوری ایران بازدید کرد و مهمترین دستاوردهای فناورانه ایران در برابر وی رونمایی شد. این بازدید منجر به تعیین مسیر جدید همکاریهای علمی و تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان شد. حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، این بازدید را گامی با اهمیت در راستای تقویت روابط علمی، فناوری و تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان تلقی کرد.
افشین تصریح کرد که بازدید مستقیم مقامات از فناوریها و محصولات دانشبنیان، تأثیر عمیقی در افزایش همکاریهای دوجانبه دارد. این امر باعث تقویت انتقال فناوری، توسعه روابط علمی و همچنین ایجاد دیدگاهی مثبت و واقعبینانه نسبت به توانمندیهای ایران میشود. وی افزود که در جریان این بازدید، بخش پویانمایی، بازی و اسباببازی با استقبال ویژهای مواجه شد و زمینه را برای همکاریهای مشترک فراهم کرد.
بر پایه این گزارش، در حوزه تجهیزات پزشکی نیز راهاندازی خط تولید در ازبکستان و ارائه فضاهای مناسب از سوی مقامات ازبکستانی مورد بحث قرار گرفت. همچنین در بخشهای کشاورزی و فناوری هستهای نیز آمادگی برای همکاریهای مشترک اعلام شد. افشین تاکید کرد که بازار کشورهای همسایه و حوزه دریای خزر برای محصولات دانشبنیان اهمیت ویژهای دارد و با تمرکز بر این کشورها، صادرات محصولات دانشبنیان در یک سال آینده دو برابر میشود.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی نیز در این حاشیه خاطرنشان کرد که زیرساخت نوآوری ایران با حمایت دولت و نیرویانسانی متخصص، رشد قابل توجهی داشته است. وی افزود که ایران از گذشته همکاریهای فناورانه خوبی با ازبکستان در این زمینه داشت و به اکنون ما افتخار داریم این همکاریها را ادامه دهیم.
آزمودهادهها صریح کنند که از بیش از ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان با ۱۸ هزار محصول با فناوری بالا برخوردار هستیم که در سال گذشته ۱۸ میلیارد دلار درآمدزایی داشتهاند و نیم میلیون نفر در این شرکتها مشغول به کار هستند. این زیرساخت در منطقه خاورمیانه منحصر به فرد است.
وی با اشاره به نقاط قوت ایران در زمینههای مختلف از جمله تجهیزات پزشکی، ماشینآلات، دارو و مواد شیمیایی پیشرفته خاطرنشان کرد که در برخی از این زمینهها، همکاریهای مشترک با ازبکستان در حال انجام است.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی همچنین، با اشاره به تاسیس خانه فناوری و نوآوری ایران (آیهیت) در تاشکند، گفت: هدف ما از این اقدام، تسهیل تبادل فناوری بین ایران و ازبکستان است.
หาก میخواهید شاهد گسترش همکاریهای مشترک بین ایران و ازبکستان در زمینههای دانش بنیان و فناوری باشیم، باید در اثنای این بازدید و همچنین پس از آن، از هر زمینهای که میتوانستیم بهره ببریم، برخوردار شویم.
امید است با همافزایی در دو منظر یاد شده، شاهد همکاریهای محکمتر و بعلاوه همکاریهای دوجانبه یعنی توسعۀ روابط علمی و فناوری و انتقال فناوری بهینه بین ایران و ازبکستان باشیم.
این فرصت مهم میتواند برای توسعه رابطههای علمی و همکاریهای در عرصه فناوری نیز به پیش برود و با توجه به تمایل ایران در خصوص یافتن آسیبشناسی و تحلیل نحوه عبور از بحران در تناوبهای گوناگون، میان دورهای این امکان میتواند ایجاد شده و با آمادگی نوین با همکاری ازبکستان نیز کمکم استقامت گرفت.