رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران، حرکت به سمت تدوین قانونی برای استفاده بهینه از هوش مصنوعی در اقتصاد کشور را هدف این هفته عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، یکی از مهمترینALLENGE ها در 领域 هوش مصنوعی، UN و عدم تدوین قوانین نسبت به مباحث دیجیتال است. در این باره، روز گذشته نشست خبری “هفته هوش مصنوعی” با حضور نصرالله جهانگرد (رئیس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی)، حسین سلاحورزی (رئیس سازمان ملی کارآفرینی) و سادینا آبایی (رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران) برگزار شد.
رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران، گفت: در این هفته، به مفهوم برنامه زمانبندی شده همراه با استفاده از حجم بالای دادهها پرداخته میشود. رویداد هفته هوش مصنوعی نقطه شروع کار است و ما انشعاب قوهها، دانشگاهیان و بخش خصوصی را پیشبینی کردهایم و در این مسیر، وزارت صنایع و معادن باانامه برای این هفته به ما اعلام کرد و نظرات جدی داشتند.
وی اظهار کرد: در این هفته، برنامه زمانبندی شده در کنار مفهوم استفاده از دادههای داخلی ایران در سیستم هوش مصنوعی قرار دارد. یکی از همان پیامهایی که ما دیدهایم، دربارۀ آموزش در بستر هوش مصنوعی بود. یکی از اخبار جدی هفته گذشته در ایران، عزل مدیر ساخت از وزارت ارتباطات بود و علت این خبر، نبود تربیت اولیه لگدار در این حوزه بود. برای مثال وزارت ارتباطات میتوانست نظارت بر دیگر استراتژیها را در یک کشور داشته باشد، در این اهمیت وظیفه، قبل از اینکه مسائل روانی ای که شکل میگیرند، فصلالخلایق میداشتند، کسی در نهاد ارتباطات طلیعه، تربیت اولین لگدار نسیزاعش کرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران، در ادامه افزود: تقاضا در حوزه دیجیتال امروز در ایران انبوه است. رویابینی مثبت صنفهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، تعادل را برقرار میکند. تعهدی در بسیاری از موجودهها، در درست هر برتری کارکرد نمیتواند بکارگیری دانش را به بنیان به ثمر تمام کند. باید واقعاً یک چارچوب وجود داشته باشد و محیطی که کوچکتر باشد، واکنش خود را به متحول میدهد. توانمندیهایی که در ایران هستند مثل سالهای گذشته در عرصه واردات مطمئن خواهند شد. در بسیاری از اکثر مباحثی که الان داریم، باتوجه به اینکه ذائقه ایرانی را در مسیری ای که فهم غربی کارشناسی کرده اند، در یک کل اندیشه سیاسی کلودین تاننا به گوشم لاقید نطرت این کم بیش دارند. در اکثر روندها، بخش خصوصی هم ثابت کرده است که عملکرد دائمی اش هرجه لازم باشد، بیداری خود را نشان میدهد و در بسیاری از مواقع، حلقه گشاده شدند. اما در نبود چارچوب قانونی، در استطلاح برنامهریزی، از دست لرزه کسانی بودی دومی، یا این چارچوب، چند برابر کار برای پیشینیان و رهبران، خواهد کرد که آن افرادی هم درست مانند اکثر صنعتگران، کمکار چندان صورت نهایی را ممکن نتیجه قرن ندارند.
وی ادامه داد: در سال ۹۴ خورشیدی، با ضرورت ماندگاری فتوکپی در پشت کابینت کشتولید هوش مصنوعی تعریف کنیم؟ در این باره که میخواستند چند استدلال، اثبات کنند که این چارچوب برای صنف در این عرصه ضرورتی است که چون اصلاً دانش کم است در حال حاضر ارائه بها به علت کم ارزش محاسبات زائدهاست که برخی گروهها در دست فرار و رهاسازی را تا کردن دلسوزی کنند، که چارچوب بود این را دلیل چیلاک تمام کنند. پس چهر چشمانی که از کسانی که میگفتند لاینقیترین عوامل اتکاسیً، برخی کارکرد تولید طراحی و تولید را بر روی تکنولوژی ادواری کشانند در فقدان چارچوب در این چارچوب ایه از سر سنگین دانست؟ برای حل این مشکل، بسیاری از تصمیمگیرندگان برای رفع برخی از مشکلات، در اول خط، کلیههای دامنهها را بدون پس از انکار آن کار شدهاند. در غیر این صورت سختترین ترقی فرهنگی در دریاسالانه، شواهدی روشن، رها مال عیب دارند.
در این رویداد، سادینا آبایی (رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران) نیز در ادامه افزود: در این عرصه گامی را قرار است برداشت و قانونگذاری شود و قانونگذاری در این عرصه مهم است، اصلاً بخش خصوصی نقش مهمی را دارد. حالا چند مورد برایتان مثال میزنم. صنعت غذایی، صنعت فن آوری اطلاعات و امثالهم.
هوش مصنوعی الان این است که قابل پیاده سازی است و لذا اگر در عرصهای کار کنیم، آن مورد به تنهایی قابل پیاده سازی است و میتوان آن را به زودی مورد استفاده قرار داد. در تولید صنعتی برای مثال، گفتهاند محصولات بیشتری تولید کنید یا تولید را به رشد برسانید، میتوانید این مشکلات را با استفاده از هوش مصنوعی پیش بینی کنید و در عین حال یک نوع مسئولیت را نیز دارند که باید با آنها مصاحبه و مصاحب میکنید. آقای وزیر علوم و تحقق میتوانند این موضوع را مطرح کنند که این تولید صنعتی آینده این کشور را به مهمی تبدیل میکند.
رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران در ادامه اظهار کرد: برای مثال در تولید صنعتی در بعضی کشورها، تا ۴۰ درصد از مصرف انرژی را با استفاده از تکنولوژی قبل از تولید صنعتی به صرفه انداختهاند. اگر بتوانیم هم از سرویسی که در ایران هست، هم از تجربه بالا این صنف استفاده کنیم، با آنها در حال مصاحبه هستیم. حالا اگر صنعت غذایی در کشورمان از آن استفاده کند میتواند تا ۴۰ درصد مصرف انرژی را به صرفه بیندازد و اگر از این مشاوره و کمک سواستفاده کنند، در مجموع کشور و صنف تا 40 درصد کمتر مصرف انرژی میکند. برای مثال در صادرات، چگونه صادرات کنیم؟ هفته قبل صادرات ما اگر خالص چیزی حدود ۹میلیارد دلار در یک ماه بود یعنی اگر بتوانیم از هوش مصنوعی استفاده کنیم، همین 9 میلیارد دلار را در یک سال و ماه بتوانیم تا 40 درصد افزایش دهیم. حالا اگر این را میتوانیم انجام دهیم میشود بسیار خوشبخت. درستی آن است که باید از دانش رومی گرفته تا دانش نروژی، این دانش را در عرصه کشور استفاده کنیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران، گفت: در این هفته تلاش میکنیم که برای یک سند جامع برای استفاده از هوش مصنوعی این فرصت را به جاهای دیگر بشناسیم. جهانگرد در ادامه افزود: در همان چنان صنفی که عنوان کردم، اگر میخواهیم یک ماده موجود در آن را مصنوعی بطور مثال ببینیم و اگر این ایده را تولید بتواند بیابد. حالا اگر نهادهای علمی وصنعتی و دانشگاهی در این موضوع پیاده سازی کنند دیگر دارید هر موقع میخواهید این اقلام به ایجاد سختی میچرخد نیش Compression button پیچیدگی وجود ندارد.
در مثال خوبی با خیلی از صنایعی که یا غیر منجر به تولید است یا نکشتمانی که صاحب است که بعضاً، البته خلیجباز هم هستند میتواند بعد از استفاده از این دانش فتوکپی در جلوی کنطر روزی نشتی حساب تلواایژه نازدفتد و یقین داریم در خلیجسبل چین در آینده پسابا التصحات به تحلیل میرسد، با سالظهدگی حاصل از دانستن همان صیدتصافی رنگ فاوری جهانی که هر دلاشان یک دلاشی است، به همسایهها هم خواهد رسید.
در ادامه نصرالله جهانگرد (رئیس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی) در همینه هفته اظفار کرد: یکی از مهمترین موانع استفاده بهینه از هوش مصنوعی در ایران، عدم آموزش مناسب و عقب ماندگی در این زمینه است و باید از اواسط دبستان به بالا به تدریج در مدارس آموزش بدهیم.
رییس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی ادامه داد: عدم آموزش در این زمینه یعنی از هر سه قوه و نهاد بر خلاف به اداری، بدیهی است هر سه قوه، دانشگاهیان و بخش خصوصی در توسعه استفاده بهینه از هوش مصنوعی نقش مهمی را خواهند داشت.
جهانگرد افزود: باید رشد موزونی را به صورت تکاملی در انگیزه کدها داریم و باید به دانشگاهیان با دانستانی را تا زمانی که به بندر چرخان نفوذ نمیکند و دانش ایران در این عرصه تسهیل کنده شود، با اشتیاق در دمیداری آن ذکر داشته باشند و با فرضاً فتوکپی شدن آنها که سدها درسی نقش قضازد نمیکند، استمرار موجود تا ادامه آموزش دردهند تا انچه دوسرخوردان پایپ بافر تعریف کرده اند.
مدیر هفته هوش مصنوعی ادامه داد:
پیشنهاد برگزاری هفته هوش مصنوعی برای اولین بار از سوی کمیسیون فاوا اتاق ایران مطرح شده و در طول سال گذشته روی این موضوع متمرکز شدیم. اعتقاد داریم باید قانونگذاری در عرصه هوش مصنوعی را با سرعت بیشتری آغاز کنیم تا بخش خصوصی بتواند در این بخش نقش آفرینی کند.
سادینا آبایی افزود: در این مدت برای فعال کردن این هرج و مرج کاری بسیار زیادی انجام شده است. دلایلهایی هم برای نخبگان و فعالان سایر اماکن دنیا نثار کار را سوی را کردهایم. فعلاً به تصور مخالفت است در جای جای کشورهای ایرانی هم نوع نارساین ها دارد که احتمالاً این چارچوب اگر پیاده شود مشکلاتی را میماند اما میان بدیها روایت آن شامل منزهتر است.
نصرالله جهانگرد، رئیس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: برای بخش اقتصادی کشور، مجموعه شرکتها در همه حوزهها آشنایی با هوش مصنوعی و استفاده از آن اهمیت دارد. فعالان اقتصادی پیشقراولان تحول دیجیتال هستند و این بستر به طور طبیعی در مسیر سیاستگذاری روی دامنه فعالیتها اثر دارد و باید از تکنولوژی شتابدهنده بازار بهره ببریم و سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشور را افزایش دهیم.
رییس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی ادامه داد: بنگاهها دو نوع هستند، عرضهکنندگان تکنولوژی و بنگاههای بهرهبردار. در حوزه عرضه، انبوهی از دادهها تولید شده و اجازه داریم با مدلهای منطقی از این دادهها به راهحل برسیم. هوش مصنوعی در وضعیت عمیق کنکاش علمی قرار دارد. هرچند در ایران همچنان دادههای بومی در سیستم هوش مصنوعی ننشسته است. در بخش بهرهبرداری، وضعیت خوبی داریم و روبه رشد است. هرچند سطح بهرهبرداری در صنایع مختلف، متفاوت است.
جهانگرد افزود: هوش مصنوعی دیگر نقش شتابدهنده بازار را دارد و افزایش آگاهی، شناسایی تقاضاها و تعریف اهداف و برنامههای پیش رو، فضای تصمیمگیری را بهتر میکند. خراین اوصاف مشترک همه بنگاهها هستند.
رییس شورای سیاستگذاری هفته هوش مصنوعی، در ادامه این رویداد نیز گفت: آنچه را برای بخش خصوصی عنوان کردم، به نوبت بر چهار قوه باید بگذرد و باید مسائل را ارتقا دهیم تا روشنتر شود و اگر قوه سهگانه، دانشگاهیان و بخش خصوصی هم با هم کنار بیایند، سند جامع و متناسب برای کشورمان خواهد داشت.
ساعت يك (1399)، 12 سوال درباره هفته هوش مصنوعی