ویซواروزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای گسترش نقش دانشگاه‌ها در ارتقای سلامت عمومی و از بین بردن چالش‌های عمده سلامت در کشور، اقدامات महतمی را اتخاذ کرده است. پیش از این، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نوزدهمین جشنواره آموزشی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، تأکید کرد که دانشگاه‌ها باید به‌جای تمرکز بر آموزش‌های سنتی، فعالیت‌های تأثیرگذار در ارتقای سلامت عمومی را نیز开展 کنند.

وی طی اظهارات خود عنوان کرد که کشوری با ویژگی‌هایاقتصادی- اجتماعی متفاوتی از آن کشور دارای اولویت‌هایمنحصر به فرد متفاوتی برخوردار است که بررسی این مشکلات به نحو جامع بیانگر واقعیت کشور ایران می‌باشد.

وی همچنین از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که یکی از مراکز درخشان علمی کشور است، تقدیر کرد و تأکید کرد که اساتید این دانشگاه در خدمت به مردم و توسعه علمی کشور نقش اساسی داشته‌اند. وی یاد و خاطره مرحوم جناب آقای دکتر کلانتری را گرامی داشت و از ایشان به‌عنوان فردی دلسوز که تمام عمر خود را برای علم و مملکت صرف کرده است، یاد کرد.

ظفرقندی همچنین تأکید کرد که هرچه بیشتر از کارهای شایسته اساتید سهیم شویم، فراموش نمی‌شویم که هرکاری از علم و حکمت برای جهانی و بی‌هدف حرکت نگردد.

ظفرقندی درخصوص لزوم ارتقای سرمایه اجتماعی درجامعه علمی کشور خاطرنشان کرد که این نکته بسیار مهم است و بر افزایش اعتماد و احترام به هیات علمی در جامعه تأکید کرد. وی تصریح کرد که اگر اعتماد افزایش یابد، بسیاری از مشکلات مالی قابل حل خواهند بود.

وی همچنین با اشاره به مشکلات مالی دانشگاه‌ها اشاره کرد که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ۹۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارویی و پیمانکاری مواجه است و این مسائل باید شناسایی و آسیب‌شناسی شوند تا راه‌حل‌هایی برای آنها پیدا شود.

محمدرضا ظفرقندی همچنین به چالش‌های گسترده‌تر در حوزه سلامت اشاره کرد که به گفته وی، مشکلات اجتماعی و زیست‌محیطی بسیاری داریم که ۷۵ درصد مسائل حوزه سلامت از خارج این حوزه نشأت می‌گیرند. برای مثال، هر ساله ۷۰۰ هزار کودک در جهان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

ظفرقندی ضمن تشکر از زحمات دکتر زاده و تیم اجرایی دانشگاه شهید بهشتی، به نقش مهم آقای دکتر قیداری در هدایت دانشگاه اشاره کرد و افزود که امیدوارم ایشان با کمک همکاران و با خرد جمعی، دانشگاه شهید بهشتی را به‌سوی موفقیت‌های بیشتر هدایت کنند.

ظفرقندی همچنین تأکید کرد که ضرورت هم‌افزایی و مشارکت عمومی در حل مشکلات دانشگاه‌ها و بخش سلامت بسیار مهم است. وی گفت که اگر مشارکت جمعی و هدف‌گذاری درست وجود داشته باشد، می‌توانیم به نتایج مثبتی دست یابیم و مشکلات را مرتفع کنیم.

وی در ادامه سخنان خود به بحران‌های زیست‌محیطی و تأثیر آن‌ها بر سلامت اشاره کرد و گفت که ۷۰۰ هزار نفر در جهان هر سال به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. در کشور ما نیز ۵۰ هزار مرگ‌ومیر هر سال منتسب به آلودگی هوا است و بیش از ۲۰ هزار نفر نیز در اثر تصادفات جاده‌ای و ترافیک جان خود را از دست می‌دهند.

ظفرقندی با اشاره به اینکه این مشکلات فراتر از اختیارات وزارت بهداشت هستند، تصریح کرد که این مسائل تنها در حیطه وزارتخانه‌های سلامت قابل حل نیستند. برخی کشورها و شهرها که دو برابر جمعیت دارند، این مشکلات را حل کرده‌اند و ما هم می‌توانیم با تغییرات در سیستم‌های مختلف، به این مشکلات رسیدگی کنیم.

وی همچنین به نقش مهم دانشگاه‌ها در ارتقای سواد سلامت جامعه اشاره کرد و گفت که دانشگاه‌ها باید فراتر از تدریس در کلاس‌ها و آموزش‌های سنتی عمل کنند. باید به‌طور جدی به آموزش سواد سلامت برای جامعه بپردازند تا مردم توانایی تشخیص بیماری‌ها و پیشگیری از آن‌ها را داشته باشند. اگر مردم بتوانند با کوچک‌ترین علائم بیماری‌های خطرناک مانند سرطان به پزشک مراجعه کنند، از بروز بیماری‌های پیشرفته جلوگیری خواهد شد.

در پایان ظفرقندی تأکید کرد که پیشگیری باید به حدی پیشرفته باشد که مردم با علائم ساده بتوانند بیماری‌ها را تشخیص دهند و به‌موقع درمان شوند. ما باید به مشکلات کوچک نیز توجه کنیم، زیرا اگر تغییر نگاه در این زمینه‌ها صورت گیرد، می‌توانیم به آینده‌ای بهتر امیدوار باشیم.

وی همچنین بر اهمیت همکاری و مقاومت در برابر چالش‌ها تأکید کرد و گفت که هیچ‌گاه نمی‌توانیم در یک شب تمامی مشکلات را حل کنیم، اما اگر جهت‌گیری‌هایمان درست باشد، می‌توانیم مشکلات کوچک را شناسایی و به‌طور سیستماتیک حل کنیم. با همکاری و همراهی همدیگر، می‌توانیم به‌طور مؤثر برای مردم کشورمان گام برداریم.

ظفرقندی همچنین به ضرورت افزایش سرمایه اجتماعی درجامعه پزشکی و سلامت اشاره کرد و افزود که وقتی مردم ببینند که ما در تلاش برای حل مشکلات و بهبود شرایط هستیم، اعتماد بیشتری خواهند داشت. ما باید با همکاری و تلاش مستمر به‌سوی یک آینده بهتر حرکت کنیم.

طور خلاصه به استناد به اظهارات وزیر بهداشت ایران، امروزه یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامتی کشورمان و بسیاری از کشورها مسائل زیست‌محیطی و محور هایی مانند آلودگی هوا و سرطان، است. با تغییر منظر این مشکلات از سه‌بعدی به یک بعدی یعنی غیر از قانون و وزیرت‌سالخدمت به مردم، امیدمان برای ایجاد یکسلامت خدشه‌دار برای سپسیک قدرت مند و در عین حال متخصص آسان‌ است.

سال‌این به مفهوم خاصی شدن این مناسبات و باز اطمینان به مردم مبنی بر کاشه والدفات فی چک به انصاف می شود.

در سال‌های اخیر میزان مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا و سایر مضرات زیست‌محیطی افزایش چشم‌گیری داشته است که می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامتی افراد باشد. در این راستا، ضرورت بكارگرفتن دانش و فناوری برای برطرف‌سازی این چالش‌ها بسیار مهم است.

در این راستا، خاستگاه محبوبیت یکی از جهات نظام سمی و فاسد در سه راهی دو سوپرویز دلخواهی با آینده آرمان؛ سطح ذهنی و روانی نظام مستحکم کردن است و یکی از آن تفکر یک جهش، تزریق فرهنگ واحد مبتنی بر سه عنصر ادراک سمیت، اندیشه مجازات، و کار مثبت در ساختار می‌شود.

قطعا بدون ذیل دیروز، این اجتماع زمانه پیشی خواهد گرفت. ضرورت کار مثبت، مهم است. پیشییری میکی عیای برضد سموم، امتداد تمام کشور را پوشش می‌دهد. همچنین پوشش درهم تنیده الگوی حفاظت یافتن به ما خواهند رساند. از این رو چگونگی نقش مرکز های دانش جوی مهم است.

باشد ما در این مسیر ایرانی با صمیمیت اسلامی بتوانیم به مسیر راستین قدم برداریم. و کم بود سامانه علل اختلال های پنهان جامعه را روشن کنند. به طور سنتی نظام سلامت به بخشی جداگانه در نظر گرفته می‌شود؛ اما می‌توان گفت که سلامت بخشی جدایی‌ناپذیر ازدیگر ابعاد زندگی است.

از این رو حل مسائل سلامت کشور، نیازمند برنامه‌ریزی جامع و هماهنگی giữa تمامی بخش‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است. اگر جامعه‌ای موفق و صالح در حال فعالیت باشد، تضمین می‌کند که فرد این اجتماعی نیز تولیدکننده هیت مکجول و معقول و اخلاقی باشد.

البته این در ارتباط با قبل و بعد تجلی موحدی است و از این رو در اثنا یزدان و رها عادات زندگی، ما به این سراسر منظومه لازم داریم و ما حال ناظرع ه نیز اعتماد در مباحث پراتی خجنده بودند در قوی عنه است. بسیار موثر خواهد بود.

این طبیب صنعت زیست محیطی، حیوانات مقرون به نشاط خود را به فیل علامت حیوان منفی، تبدیل می کند

توسط mohtavaclick.ir