دبیر ستاد توسعه و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری، راه اندازی “سامانه داشبورد مدیریتی گیاهان دارویی” و “مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی” در استان فارس را اقدامی ارزشمند و الگویی مناسب در سطح ملی در توسعه فعالیت های این حوزه عنوان کرد. این اقدامات در حقیقت نشان میدهد که توجه بسیار زیادی به توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی در این استان وجود دارد. احمد دامون رزم جویی امروز، 23 اردیبهشت ماه در نشست “هماهنگی ستاد گیاهان دارویی استان فارس” اظهار کرد: با توجه به سابقه بسیار خوب کشت، فرآوری و توسعه گیاهان دارویی و نیز رتبه قابل توجه این استان در کشور اولین مقصد استانی را فارس انتخاب کردم.
دامن رزم جویی در ادامه به اشاره به اینکه در این سفر در نظر است به عنوان دستگاه فراسازمانی در خدمت توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در کشور باشیم، افزود: با حمایت هایی که از شرکت های دانش بنیان، مراکز رشد و دستگاه های کاملا مرتبط با ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی صورت می گیرد، بدون شک توسعه در این حوزه اتفاق خواهد افتاد.
رییس ستاد توسعه و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی ایران در سالهای اخیر بر موفقیتهای قابل توجهی در صادرات گیاهان دارویی برتر شده است. همچنین در سند گیاهان دارویی، حوزه کشاورزی نیز در نظر گرفته شده است. حمایت از تولید پیاز زعفران عاری از ویروس توسط شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی آفت کش های گیاهی، معرفی و ثبت زیره سبز و حمایت از تولید داروهای گیاهی در حوزه دام و طیور، چهار برنامه مدنظر در حوزه کشاورزی این سند است.
مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی براساس داده کاوی و الگوریتم های هوش مصنوعی، هوش تجاری و یادگیری ماشین، امکان تصمیم سازی نظامند را فراهم می کند. همچنین در “سامانه داشبورد مدیریتی گیاهان دارویی”، ۶ شاخص تولید، فراوری، صادرات، سرمایه گذاری، اشتغال و تجویز و مصرف برای هر محصول به طور جداگانه با تعیین دقیق پراکنش جغرافیایی ايجاد شده است که این امر به روند پيشرفت فعاليت ها، شناسايي و برطرف کردن نقاط ضعف، تسهیل در برنامه ريزی های کوتاه مدت و بلند مدت و ارزيابی نهایی کمک شایانی می نماید.
مکانیسم این سامانهallows تمام تولید کنندگان گیاهان دارویی اطلاعات کاملی در مورد محصول خود و بازار هدف خود داشته باشند. این سامانه یک الگوریتم قدرتمند دارد که تولیدات را براساس کیفیت، مقدار و قیمت محصول در مقاطع مختلف جغرافیایی تحلیل میکند و کمک میکند که بهPrecision بیشتری در تصمیم گیری جدول بدهیم.