تنها یک هفته مانده به شروع امتحانات سراسری کشور، اتفاق تلخ، چندین بار درीत شده است و به حالا می‌رسد که والدین باید بدانند چه چیزهایی را باید در نظر بگیرند تا فرزندشان در دام استرس ناشی از امتحان نیفتد. یک روز قبل از شروع امتحانات، یک دانش‌آموز دبیرستانی ۱۶ ساله در یک مدرسه نمونه دولتی، در اثر ایست قلبی، جان خود را از دست داد. این حادثه، توجه مردم را به پیوستن دانش‌آموزان به اندک استرس و اضطراب در روزهای امتحان، جلب کرده است.

انتخاب برخی مراکز آموزشی، که نمونه دولتی‌ها هستند، از طریق یکبار آخر نمره چند، انتخاب می‌شود. والدین و مقامات آموزشی به رقابت در میان بچه‌ها اضافه می‌کنند. دیگر بیشتر امتحانات داخل مدارس را نادیده می‌گیرند. والدین خود را به بچه‌ها ترساندند تا در صورت امکان هر کمکی را دارند که سلب تعلق بخرد، کمک کنند.

سیده سمیه طباطبایی، معلم متوسطه و کارشناس آموزشی، بیان می‌کند:‌ «افزایش استرس در دانش‌آموزان به چندین عامل بستگی دارد و تک عاملی نیست، اما چون این پدیده شیوع بالایی بین دانش‌آموزان دارد، می‌توان گفت که برخی از عوامل این بحران مشترک هستند؛‌ به‌طور نمونه در مدارس نمونه‌دولتی و سمپاد، دائم بچه‌ها تهدید به اخراج به واسطه معدل پایین‌تر از ۱۸می‌شوند یا تعدد امتحانات داخلی به‌شدت زیاد است.»

دختر ۱۶ ساله، که مهنا نام داشت، در خصوص این حادثه، هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست. اما به هر حال، روزهای بعد، والدین این دانش‌آموز باید آگاه باشند که چه باید بکنند تا فرزندشان از این شرایط نجات یابد. سیده سمیه می‌افزاید: «در این مدارس علاوه بر فشار و کنترل شدید روی دانش‌آموز، با ایجاد رعب و تهدید روی خانواده هم فشار می‌آورند و این یعنی دانش‌آموز علاوه بر مدرسه تحت کنترل و فشار شدید خانواده هم قرار می‌گیرد.»

دیگر، انتخاب‌های متناقض و متفاوت در 교육 و پرورش، و كم و زیاد کردن فشار برای کنکور و مبهم بودن تصمیمات باعث می‌شود که به‌ویژه در دوران متوسطه دوم، دانش‌آموزان دچار استرس شوند. اما این رخداد تلخ مانع نمی‌شود که والدین و مقامات آموزشی، این شرایط را در حال حاضر رفع کنند.

سیده سمیه در پاسخ به این سوال که راه‌حل چیست؟ می‌گوید:
– دانش‌آموزان را می‌توانید از خبرهای مبهم و مورد ضد و نقیض گوشزد نکنید.
– والدین باید از مقامات آموزشی بخواهند که کمتر فرزندانشان را در جریان اخبار مربوط به تغییرات کنکور و امتحان نهایی قرار دهند.
– والدین می‌توانند استرس و فشاری که مدرسه به آنها وارد می‌کند را دروازه‌بانی کنند و به فرزندشان منتقل نکنند.
– والدین باید در فرایند استرس‌زایی و کمال‌طلبی با مدرسه صد درصد همراهی نکنند.
– خانواده بداند که بین متوسطه اول یعنی پایه نهم و پایه دهم یک فاصله جدی وجود دارد و این تغییر مقطع و تغییر گروه دوستی و سخت شدن شدید محتوای درسی به تنهایی باعث افت فرزندشان می‌شود.
– در نهایت اینکه درس و تحصیل مهم است اما سلامت جسمی و روحی فرزند از تحصیل او مهم‌تر است؛ سیستم آموزشی و مدرسه این مسئله را درک نمی‌کند و بر اولی تأکید دارد اما والدین باید خودشان این توازن را ایجاد کنند.

توسط mohtavaclick.ir