حذف نیروهای کاردان در کشور و لزوم بهبود فرایند تربیت این نیروها امروزه چالش‌های بسیار زیادی را ایجاد کرده است. معاون اول رئیس‌جمهور ایران در یکی از جلسات مهم خود عنوان کرد که واقعا مهم است که ما بتوانیم بیاییم و با تربیت نیروهای کاردان در رشته‌های مختلف صنعتی، خدماتی، کشاورزی و غیره ثروت را به وجود آوریم.

اما مشکل اصلی ما در این زمینه این است که خانواده‌ها علاقه چندانی به تربیت این نیروها ندارند. بسیاری از خانواده‌ها هنوز با tưruptی پایداری بخشی از مواد به روز ندارند و به قدری آگاهی دارند. با وجود بازار کار مناسب برای این رشته‌ها، متأسفانه به دلایل فرهنگی خانواده‌ها علاقه چندانی نداشتند که فرزندانشان در دوره‌های کاردانی درس بخوانند.اما حالا که شرایط تغییر کرده است و خانواده‌ها و جوانانی که قصد ادامه تحصیل دارند بیشتر به دنبال علایقشان و نه «عنوان» هستند، در آینده احتمالاً در وضعیت این رشته‌ها تغییرات مهمی ایجاد شود و به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه بر گسترش این رشته‌ها تأکید شده است.

بر اساس این برنامه هفتم، ما نیاز به فرهنگ‌سازی داریم تا خانواده‌ها نگاه بهتری به این رشته‌ها داشته باشند. همچنین لازم است که سیستم آموزش در کشور بهبود یابد و مطمئناً داشتن نیروی کاردان متخصص در کشور می‌تواند کمک بسیاری در توسعه کشور کند. با وجود بازدهی خوبی که این رشته‌ها دارند بخش خصوصی رغبت زیادی به فعالیت و سرمایه‌گذاری در این حوزه دارد اما با این حال وظیفه حاکمیتی ما این است که از هنرستان‌ها و مراکزی که این آموزش‌ها را ارائه می‌کنند حمایت کنیم.

کشورهای آفریقایی نیز تمایل زیادی به همکاری در زمینه ارائه آموزش دارند و ما باید با جدیت این موضوع را دنبال کنیم. همچنین مشوق‌هایی در قوانین ما برای حضور بخش خصوصی برای تربیت نیروهای تکنسین و کاردان دیده شده است. اکنون بازار کار رشته‌های کاردانی بسیار خوب است و ما در این زمینه نیز خوب کار کرده‌ایم اما برای رسیدن به جایگاه مناسبمان باید بیشتر تلاش کنیم.

توسط mohtavaclick.ir