**سفری به رنگ دلار‌های نفتی: اهمیت سفر ترامپ به خلیج فارس**

در سه‌شنبه گذشته، هواپیمای رئیس جمهور آمریکا در فرودگاه ملک خالد ریاض به زمین نشست و ترامپ اولین سفر رسمی خود را به منطقه خلیج فارس آغاز کرد. این سفر علاوه بر امضای توافق‌های همکاری در زمینه‌های نظامی، سرمایه‌گذاری، امنیتی و هوش مصنوعی، نشانگر تلاش‌ها برای جلب نظر حکام سعودی برای افزایش سطح تولید نفت در بازار‌های انرژی است.

**رشد ریسک‌های ژئوپلیتیکی و 시장 انرژی**

آورده می‌شود که به تلاش ترامپ برای کاهش ریسک‌های امنیتی در محیط پیرامونی میادین نفتی سعودی و افزایش سهم «نفت رزرو» ایران در بازار، ترامپ تمایل دارد برای رسیدن به نقطه توافق اتمی با ایران تلاش کند. افزایش تولید نفت در بازار به دلیل رکودی شدید آمریکا و تبعات «جنگ تعرفه‌ها» می‌تواند زمینه جهش در بازار نفت و تورم را در آمریکا فراهم کند.

**تصویرسازی و تقویت برند در منطقه خلیج فارس**

سفر ترامپ همچنین نشان‌دهنده تلاش برای «تصویرسازی» رئیس جمهور آمریکا از کشورهای عربی و «تقویت برند» آنها در محیط بین‌المللی است. سخنرانی ترامپ در مجمع سرمایه گذاری آمریکا-سعودی و تعریف‌های وی از مدل حمکرانی سعودی سبب می‌شود تا کشور‌های یاد شده از جایگاه بهتری در میان رسانه‌ها، افکار عمومی و بازار‌های اقتصادی داشته باشند. در سوی مقابل، ترامپ با حمله به شرایط حکمرانی در ایران و برخی مصادیق در حوزه‌های حفظ محیط زیست، آب و ناترازی‌های انرژی، سعی می‌کند تصویر ایران را کشوری «کلنگی» در رسانه‌های بین‌المللی نشان دهد.

**ایران در معادله داعشی و مذاکرات اتمی**

دیدار ترامپ با احمد الشرع (ابو محمد جولانی) رئیس دولت انتقالی سوریه و سرکرده سابق تحریرالشام بهانه‌ای برای لغو تحریم‌های سوریه شد. ظاهرا دمشق در ازای دریافت این امتیاز، تضمین‌هایی در زمینه پیوستن به پیمان ابراهیم، دادن امتیاز‌هایی در حوزه معدن و نفت، مقابله با نفوذ ایران، اخراج نیرو‌های جهادی-فلسطینی و در نهایت مبارزه مشترک با داعش داده است. این تغییر در نظم ژئوپلیتیکی منطقه شرق مدیترانه می‌تواند دامنه آن را به لبنان نیز کشیده شود.

**انعقاد توافق اتمی جدید**

پرونده در سایه سفر ترامپ، احتمال انعقاد توافق اتمی جدید میان ایران و آمریکا است. تیم ایرانی برای پاسخ به نیاز دولت جدید آمریکا برای به دست آوردن توافقی متفاوت از توافق دوران اوباما، پیشنهاد کرده است که کنسرسیومی متشکل از ایران و کشور‌های عربی در حوزه غنی‌سازی اورانیوم ایجاد شود. استیو ویتکاف نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که احتمالا پیش از پایان جنگ اوکراین، توافق اتمی با ایران نهایی شود.

**نتیجه‌گیری**

سفر ترامپ به خلیج فارس، نشان‌دهنده تلاش‌های او برای جلب نظر حکام سعودی برای افزایش سطح تولید نفت در بازار‌های انرژی است. این سفر همچنین نشانه تلاش برای «تصویرسازی» رئیس جمهور آمریکا از کشورهای عربی و «تقویت برند» آنها در محیط بین‌المللی است. در سوی مقابل، ترامپ با حمله به شرایط حکمرانی در ایران و برخی مصادیق در حوزه‌های حفظ محیط زیست، آب و ناترازی‌های انرژی، سعی می‌کند تصویر ایران را کشوری «کلنگی» در رسانه‌های بین‌المللی نشان دهد. درهم‌کوبیده شدن تغییرات سیاسی در سوریه و مذاکرات اتمی ایران با آمریکا می‌تواند جهت آینده منطقه را تغییر دهد.

توسط mohtavaclick.ir