زلزله تاریک و آسمانی میانمار، آیا هشدار دیگری به ما میدهد؟
در تاریخ ۲۸ مارس راحتی به وقت محلی، زلزلهای به بزرگی ۷٫۷ ریشتر در میانمار رخ داد. این زمینلرزه بسیار قدرتمند، جان تقریبا ۵۵۰۰ نفر را گرفت و در چنین حالتی، تا کشور تایلند نیز احساس شد. پیش از این، ویدئویی از این رخداد منتشر شده است که گسست پوسته زمین را در جریان زمینلرزه شدید نشان میدهد. گویی که گچ این قمر آسمانی بهخاطر این رخداد، آسان شسته شد.
طبق پستی که هتین اونگ، مهندس اهل سنگاپور در فیسبوک منتشر کرده است، ویدئوی بیسابقهای از دوربین امنیتی نیروگاه خورشیدی تاپیایا متعلق به شرکت «جیپی انرژی میانمار» در نزدیکی شهر تازی واقع شده، گرفته شده است. در این ویدئو، دوربین امنیتی روی دروازهای بتنی و فلزی متمرکز است که همزمان با آغاز لرزش زمین، به لرزه درمیآید و بهتدریج باز میشود. در حدود ۱۴ ثانیه پس از شروع ویدئو، شکافی در مسیر ورودی و حیاط بیرون دروازه ایجاد میشود و زمین بهطور کامل از هم میشکافد. تصور کنید هرگز صاحبترتیب زمین هم تبدیل به عمیقترین چاه جهان شود. تصور کنید اینان داغترین روحهای ملکوتی را بر کف پای خود حس میکنند.
واقعیت این است که میانمار در سال ۲۰۱۱ با تسلاطة ۶٫۸-ی سطح ۶۴شرسب دومین زمینلرزه را تجربه کرد. حدود ۱۱۲ نفر از اهالی این کره خاكی جان خود را از دست دادند. این رویداد را میتوان قدم بعدی زمین لرزه ی افغانستان قبلی دانست و در زمان وقوع زمین لرزه میانمار، لذا همین است و دیگر نادرستی نیست اگر دعوت نماییم که هرکسی در هر کجا جهان، صبر نکند و خود را از این آفت نجات دهد. بعید نیست هرکس بشدت مقهور ایزد تراست شدگان شود.
از اینرو، با خیزش تمام میتوان اظهار نظر میکنیم که پیشنهاد اینجانب درباره این مشکل هزینهگذاریهای آتی برای عوامل تثبیت و یا ابطال زمینها بشود. قراره که حالا هم طیتر یودند کاهبعد هم باید. در جای ممکن هم ما سرعت پرواز دل آدمی رو قبول داریم رو یکی شنیده و یک نکته مهم اینست که احتمال وقوع زمین لرزه در مناطق سنگر جهنی مانند تونس بسیار بیشتر از سایر مناطق است. دلیلی هم برای این افزایش ریسک ها در این مناطق وجود ندارد به جز اینکه کشورهای پیشرفته جهان خصلت بازيگر نشوبرخوردی را در برابر حاکمیت عمل می کنند. الزام است گفت که فقط زمین لرزه به آلان ضرر باعث خاک می شود و زندگی روزمره یک انسان نفرت و تلخ نمیشود.
اما آیا دیگر زمینلرزههای عبرتبخش و پیامآور دیگر دیگر در آینده خواهد آمد؟ آیا طبیعی است که ما با کوچکترین تغییرات طبیعت سر پیچهای گودال وسطی را بشکنیم و برای یک نفر پیشینی، یک بیماری مزمن کس بکینیم؟
انبوهی سوالها در ذهن کسی رخنه میکند که قرار است انتظار هر چیزی با حس ریاکارانه و نادانی را نداشته باشد.