علت آلودگی خاک شیراز و راهکارهایی برای پیشگیری از آن

در یک اقدامات مهم در راستای کاهش آلودگی‌های محیط زیست در استان فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از امحاء ۸۶۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام و پساب مخلوط با فاضلاب در شرق کلانشهر شیراز خبر داد. این مزارع که به کشت گندم و جو اختصاص داشت، پس از اعلام مراکز بهداشتی و با دستور مقام عالی قضایی، قلع و قمع شد.

محمد میرزایی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، در گفت‌وگو با سینا اظهار کرد که این عملیات در روز ۲۳ اردیبهشت ماه در اراضی مناطق خلجوی، شهرک سلامی و گردخون و بلوار اتحاد انجام شد. او همچنین به همکاری اعضای گشت همپوشان در اجرای این دستور قضایی اشاره کرد و یادآور شد که نماینده دادستان، اکیپ محیط زیست، آبفای شهری، شهرداری شیراز، یگان امداد نیروی انتظامی و کارشناسان جهاد کشاورزی بر حسن اجرای عملیات و امنیت آن نظارت داشته‌اند.

میرزایی همچنین بیان داشت که آبیاری مزارع با فاضلاب خام توسط برخی کشاورزان و به بهانه نبود برنامه‌ریزی درست برای اجرا و پیاده‌سازی سیستم‌های نوین آبیاری و اجبارهای معیشتی، اقدامی غیرقانونی است. او تصریح کرد که براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هر کس که سلامت مردم را تهدید کند برای آن در قانون جرم انگاری شده و علاوه بر معدوم سازی مزرعه فرد خاطی به حبس تا یک سال محکوم می‌شود.

در این زمینه، ما باید به دلایل آلودگی خاک شیراز بپردازیم. آمار های تأیید شده نشان می دهد که این مزارع تا چند سال پیش، در شرایط صالحی عمرانی قرار داشته اند و زیرساخت های لازم برای آبیاری داشتند. پس چرا این مزارع از آلودگی فاضلاب رنج می‌بردند؟ مهم ترین عامل این مساله، عدم برنامه ریزی đúng در سیستم های آبیاری و استفاده از آب فاضلاب در کشاورزی است. در حتی در شرايط بسيار ايده ال هم، هيچ کشاورز در خيال آلودگی محصولات خود اقدام به کشت نمی کند و برای جلوگیری از آلودگی ها تمام تلاش خود را در جهت انجام مراحل خاک شناسی، تجربه های کشت و جمع آوری مدارک مرتبط در قدم اول برای بی خطر بودن خاک انجام می دهد.

اما در شرایط ذکر شده، چرا برای افراد جامعه قادر به پیاده سازی سیستم های نوین آبیاری یا برای آنها یک راه حل حلال ایجاد نشد؟ قدرت سازمان ها همواره برای اقدام و یا صرفاً در ماده های قانونی عنوان شده است. عنصر مهم و عامل کشور را تعمیق می کند است که آگاهی و چنين فرهنگي درست مهيا کنيم. پیاده سازی سیستم های نوین آبیاری و نیز تقاضا برای آنها باید صرفاً در بافت یک جامع علم و فناوری شکار شود. از آنجایی که معایب استفاده از فاضلاب در کشاورزی آشکار است، بنابراین، پایین آوردن اوج تجارت فاضلاب در شهرهای بزرگ ایران تنها با غربال و آموزش شرکت هایی که مطابق به قانون برای آبفشار آن عبور دهند میسر است.

به گفته مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، کشاورزی با فاضلاب خام علاوه بر آلودگی‌های میکروبی، موجب تجمع عناصر سنگین در محصولات کشاورزی می‌شود و امحاء این محصولات گریز ناپذیر و امری ضروری و لازم است. این موضوع نشان می دهد که دیگر در هیچ شرایطی قاچاق فاضلاب در شهرستانی دیگر کشور حوادث فرضی لوغمی و از زمین که سخت قابل پیش بین شود خصوصاً در روی خاک آینده داران کشاورزی گوارا نیست.

به نظر می رسد مشکل اصلی در حال حاضر به اینmatter بیش تر متوجه افراد و احزاب درباره موضوع تامین آب کشاورزی از فیض استفاده از آب فاضلاب است. باید بپذیریم هم که دلیل اول و اصلی این موضوع را بازنگری رتبه بندی باید در برخی سازمان ها مد نظر قانون گذار و یا دسترسی متقابل احزاب مختلف سیاسی گنجانده باشد.

توسط mohtavaclick.ir