**انعقاد تفاهمنامه بینالمللی برای توسعه همکاریهای علمی ایران و روسیه**
در یک اقدام مهم در زمینه توسعه همکاریهای علمی بینالمللی، دانشگاه علم و صنعت ایران، منطقه نوآوری ایران و دانشگاه پلیتکنیک سن پترزبورگ به تازگی تفاهمنامهای را امضا کردند. این تفاهمنامه، یک گذرگاهสำค برای دانشجویان ایرانی را در ایجاد تعاملات بینالمللی در سطح تحصیلات تکمیلی باز کرده است. دانشجویان ایرانی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش شوند و پس از فارغالتحصیلی، دو مدرک از دانشگاههای علم و صنعت و سنپترزبورگ دریافت کنند.
**ارزش افزوده و مزایای همکاری**
تعاملات بینالمللی در سطح تحصیلات تکمیلی نه تنها فرصتهای جامع تحصیلی را برای دانشجویان ایرانی افزایش میدهد، بلکه انتقال فناوری نیز از مزایای همکاریهای بینالمللی محسوب میشود. تأمین نیازهای علمی و فنی ایران و روسیه از طریق تبادل دانشجو میتواند بخش عمدهای از انتقال فناوری را تشکیل دهد. همچنین، جذبStudentتها ایرانی در دانشگاههای بینالمللی مستقر در ایران علاوه بر حمایت از تولید دانش داخل، از تعرض به ارزش ارز نیز جلوگیری میکند.
**تاریخچه همکاریهای علمی ایران و روسیه**
مذاکرات برای تعاون علمی و فناوری بین ایران و روسیه مدتها پیش آغاز شده است. از طریق مذاکرات اتحادیه اروپا و روسیه، موضوع های لازم برای از هم پیوندگرفتن مجدد تعاملات دیپلماتیک میان دو کشور بحث شده است. طرح های مشترک دیگری که برای تسریع در روند تأمین نیازهای حوزه تحصیلات تکمیلی ایران و روسیه مورد بحث قرار گرفته است، دیگر پروژه های همکاری در این حوزه محسوب می شوند.
**شوک sonrası مباحث راه حل**
یکی از چالشهایی که امروزه به عنوان یک نگرانی اصلی برای توسعه همکاریهای علمی بینالمللی مطرح است، احتمال تسریع شوک اقتصادی تحریمها و حمله به ارز داخل در هزینههای آموزشگری میباشد. در این وضاحت اگر ایران بتواند در کشورها و شرکت های جهاندرنگار از طریق گذر از تفاهمنامههای بین المللی تعاملات علمی را کثیراً مضاعف کند، پتانسیل بالایی برای حرکت در مسیر توسعه علمی کشور را طلب خواهد کرد.
**نقد و ارزش مند**
تهیه این خبر و آغاز یک مراحل مهم میباشد. سیاوشان های بی دغدغه افکار او فعالین مدیریت بخشی شوند ولی علم در دایره مداوم کردن کمباشی است.