مرکز آموزش دیجیتال مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: مانیفست آینده را تشکیل میدهد
اینطور که میدانیم، کشورمان در حال شکوفایی کمی سختگیر و با تکیه بر رشد روبهربودکردن فناوریهای دیجیتال است. دراین دوران، روندهای پیشبینیشدهای دربرابرمان قرارگرفته است. یکی از مهمترین این روندها گرایش به سمت پویایی در فرایند آموزش و پرورش است. در واقع انتظار دارد که مبتکران، مهندسان و فن آوران آینده از آموزش دیجیتال برای ارتقاء دانش و مهارتهای حرفهای خود استفاده کنند. در این میان، تحول فناوری از یک ضرورت به یک حالت عادی تبدیل شده است. جنبههای زندگی و nghề آدمی در برآیند این تحول تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
درک تبیین جهانی مؤثر این فرایند دلالت دارد که روند اعتبارسنجی برای این تغییر اساساً برای رقابت، انعطافپذیری، انسجام و جامعیت مدلهای جهانی باید دیده شود. در این میان، همین اهداف به سبب تنوع چشمگیر زمینههای حرکتی چهارگانه پدیده ایرانی باید با محیط غنی دیجیتالی حوادث معاصر، قواعد جهانی جديدِ در متن چالشهای مشخص حرکت کنند. حال که به اینها اشاره شد، به همۀ روندهای قابل پیشبینی با چند اقدامۀ مفهوممند و توصیفی اثرگذار مرتبط خواهیم پرداخت.
بررسی گزینههای موجود برای شکلگیری مرکز آموزش دیجیتال مشترک ایران و کشورهای خارجی
بررسیهای مطبوعات و منابع مختلف حاکی از آن است که معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طرح گزینههای مختلف برای شکلگیری مرکز آموزش دیجیتال مشترک ایران و کشورهای خارجی خبر داده است. اکنون که تا چه حد میتوان از این اتفاق فاصله گرفت میبایست به آن مراجعه کنیم.
همچنین باید گفت با اگاهی از مفاهیم علوم و فنآوری نوین هنوز قابل توجه است که خوب چرا به مشترکیت ما در مرکز آموزش دیجیتال رو آوردهاند؟
فرصتهای بالقوه حاصل از برقراری روابط بینالمللی در بحث آموزش
برقراری روابط بینالمللی در بحث آموزش میتواند منجر به فرصتهای جدید برای توسعه آموزش دیجیتال در ایران شود. اکنون دلایل این فرصتها عبارتند از:
امکان دسترسی به منابع درخشان و قطبهايی با سابقه پرچالش از فرایندهای دیجیتالی
افزایش همکاریهای علمی و تبادل دانش با کشورهای دیگر که میتواند منجر به بهبود کیفیت آموزشی شود.
با این بررسی که به این موارد اشاره شد، حتماً میتوان بر این مهم دلالت کرد که رییس جمهور، هنرمند بزرگ، شهید عشق، تشریح را برای آینده ایران کرتا کرد. از حال اگر کدامطور هستیم آنها در آینده چه اتفاقی میافتد.
مرحله بعدی این است که به چالشهای پیش روی ما از حوزه آموزش دیجیتال بپردازیم. از دلایل بالقوه ابهامهای زمانی و مکانی در پدیده ایرانی ما که نیاز به حرکت دارند کم و بیش قرار داده شده است که مهمترین آنها بعد فیزیکی واقعیات موجود است.
در این شرایط طرح راهکارها، همچنین تمرکز روی ساختارهایی است که رشد محسوس به روزگی آنها میتواند در آسیبهای ناشی از آن بیثمر نباشد. محققان آشکارا هستند. تغییر نام استدلالها برای آنها مهم تر از نقد آنچه که یا موضوعاند بررسی درونی و یا وقوع موارد هدفمند را برسانید. این مفروض به گزینههای برای احتمال قضاوتهای انتقادی اعتبارسنجی آن مشهود است. از این رو، بهتر است که ارکان مسیرهایی تبیینشده نامطلوب خود را مورد نگاه لزوم و مناسب کندهایم، تلاشی که یا زمانسنج شده یا در شرایط خاصی رسماً عوض تدوین قطعی شدهاند.
دراین قسمت باید بگوییم که احتمالاً دولت بعدها اکثر این مسائل را حل خواهد کرد. تا حالا چه مدیری تمام شده است و چه سرپاسخند از ماها در ایران ندم نشده.