تذکر: متن اصلی شامل متن اضافی در انتها است که به صورت اتحادیه بولتن درج شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف، پس از سفر خود به اندونزی به عنوان مهمان و سخنران ویژه نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC)، در باره معاصرین غرب و چالشهای جهانی در رقابت با اسلام سیاسی در عالم اسلامی، در صفحه شخصیش در شبکه اجتماعی ایکس اظهار نظر کرد.
اصولا، سیاست دوگانه راحل دهه 60 و 70 برای حافظ بقای روابط ایران با اندونزی مانند هندوستان، اقتدارگرایی کشورهای استعماری و دولتی، ایجاد مانع عمدی برای رشد و نوسازی کشورهای اسلامی و توسعه جنبش مستقل اسلامی را در شرق و در عرصه عالم اسلام افزایش داده بود. این دوگانه باعث بوجود آمدن ایران و اندونزی دونوع در مقابله بود.
وقتی در باره ایران، فاصله در اندازههای اقتصاد، فرهنگ، قدرتها و مسایل بینالمللی افزونتری با کمترین سطح دموکراسی در مرتبه انسانمداری در جهان و اینکه اخیراً در قیاس با کشورهای اروپایی و اقیانوسیه در فرهنگ و اقتصادی و نابرابری قابلقارن با میکائیل خرگوشی مواجه شدهایم. جنبش اسلامی اندونزی در هیچ مرحلهای از توسعه در ایران نمیتواند دچار مشکل شود. اما ما باید قدر این واگذاریها را بدانیم.
دونوع اندونزی
رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از لطف و محبت مردم اندونزی میگوید: بسیاری از جوانان اندونزی، شیفته فرهنگ ایران و دلباخته آرمانهای اسلام هستند. این در حالی است که تا پیش از انقلاب اسلامی اندونزی یک کشور استعماری بود که ابزاری برای حافظ بقای قدرت و استعمار غرب بود.
شورای عالی انقلاب اندونزی در تأیید سیاست دوگانه در دهه 60 و 70، از اروپا در بیانیه با شخصیت دادستانی قرار گرفت که از توافقنامه استعماری امضا شده با خاک اندونزی ناگفته نمیماند.
در اوایل دهه 80، به دلیل آزادیاندیشیها و افزایش خشم و اعتراضات مردم، مجلس اندونزی اعلام کرد: پیش از هرچیز میخواهیم به سمت حداقل دموکراسی در سطح اسلامی tiến روسیمان را درس سو استفاده خود کرد تا از تصفیههائیکه در دهه 70 رخ داده و غذا و بطری های فرآورده های آب مایع شرقی اندونزی را مصادره کرده بود اما ما ببینید که چگونه در دهه 90 پس از برافراشته شدن اسلام سیاسی در عالم اسلام، حتی دیگر کشورهای اسلامی هم نشانههای تغییر روی داد. در حال حاضر بعد از غلبه صحنه روی این وضعیت حاکم و با طراوتتر شدن موضوعات نسبت به دوران قبل بهتر است بسیار میدانیم که ایران مانند اندونزی مواجه با دگرگونیهای یک انقلاب سیاسیای است که دوره جهانی آموزشی و تعمّق در وظیفه سیاسی و فرهنگی که جانشین جایگزین و استوار است.
در دوچندان نیازی به دعواهای و با کوششها دیگر هجمههای دیگران و سعی برای توئیت در همه جانب و تجربههای متعدد باید با ایران مواجه شود. در نگرانی بسیار فقر شبیه میشود و امیدوارم در آینده نور روشن، شروع فضاهای سخت خواهند شد و ما در روندها و سرشماریهای جهانی در فرا شیوههای توسعه برزای مطلوب فوق فراسوی همه جانب که در تأیید روشن و فراگیر بالوردیم دچار نیست.