در دوران کنونی، این مساله که ایران امنیت و ثبات در عراق و اقلیم کردستان را مهم شمرده است، کم حائز توجه نیست. اما در سال های اخیر، حضور عربستان و ترکیه در منطقه به تهدیدی برای استحکام این مناطق تبدیل شده است. به این معنی که بحث ها و مذاکرات بین ایران و اقلیم کردستان در این روزها اهمیت بیشتری نسبت به قبل دارد.

بیان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران مبنی بر اینکه امنیت و ثبات در عراق و اقلیم کردستان برای ایران یک اصل است، بیانگر توجه ایران به این مسائل است. این نظر نشان می دهد که ایران بیش از هر چیزی امنیت منطقه را در اولویت قرار داده است.

بشرnement ها و روابط تاریخی ایران با اقوام کرد، یکی از همبستگی های تاریخی ایران با این اقوام است. این موضوع نشان می دهد که دو ملت ایران و اقلیم کردستان هرگز از یکدیگر جدا نشده اند. حتی در حال حاضر نیز بین این دو ملت، یک پیوند عاطفی و دینی قوی موجود است.

بیش از آنکه به روابط سیاسی بپردازیم، این روابط باید در سطح اقتصادی و تجاری تقویت شوند. ایران به هیچ وجه قیود یا محدودیت های لازم برای مبادلات تجاری و ترانزیت با اقلیم کردستان ایجاد نکرده است. این سخن نشان می دهد که ایران هرگز از مبادلات تجاری و اقتصادی با اقلیم کردستان خودداری نکرده است.

پیرو این دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی، رئیس اقلیم کردستان نیز به تاکید بر افزایش تعاملات دو کشور در ابعاد مختلف از جمله حوزه های اقتصادی، اشاره کرد. به گفته بارزانی، پس از سفر اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران به عراق و اقلیم کردستان، یک فصل جدید از همکاری ها گشوده شده است. این همکاری ها نتایج مستقیمی برای مردم خواهند داشت.

در این راستا همچنین باید به ذکر این نکته اشاره کرد که در این شرایط، همکاری های اقتصادی ایران و اقلیم کردستان باید در پیوست های همکاری های سیاسی حرکت کند. برداشتن هرگونه محدودیت اقتصادی یا تحریم و باز هم با تاکید بر همکاری های در دست توجه بسیار اساسی است.

در این ماجرا سوال این است که آیا معاونت های اقتصادی ایران و اقلیم کردستان قدرت ها را بر این مساله نوین متمرکز دارند؟ یا تنها ذهنانی از این همکاری های اقتصادی تشکیل شده است. تا جایی که ایران بتواند خود را در کلیت مناطق عراق و اقلیم کردستان گسترش دهد.

توسط mohtavaclick.ir