یکی از مهمترین مواردی که از این گزارش برای ما قابل توجه است افزایش شمار گردشگران جزیره هرمز از ۲۰ هزار نفر به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است. مسلماً این افزایش در bốn سال گذشته بدون هزینهکرد دولتی رخ داده است. چراکه از گزارشهای ارائه شده در نشست تخصصی «روایتهایی از مسئولیت اجتماعی» در تالار افشار دانشگاه تهران برای ما مشخص شده است که برای انجام این مطالعه مداخلهای در جزیره هرمز نیاز بوده است.
برخی از استادان و کارشناسان با موضوعات مرتبط با مسئولیت اجتماعی در این نشست تخصصی صحبت کردهاند. دکتر روحالله نصرتی با موضوع «گفتمان مسئولیت اجتماعی و بازگشت به اقتصاد انسانی» میگوید که استانداردها در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتها تعریف شدهاند و این استانداردها در بسیاری از شرکتهای بزرگ به نشانهای از تعهد شرکتها در قبال جامعه تبدیل شدهاند. هرچند در بعضی از مناطق ایران با شرایط اقتصادی خاص جامعه، برخی از مطالب بیان شده دور یا دور از Thựcیت هستند.
اگرچه مفهوم مسئولیت اجتماعی در حوزههای مختلف توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته اما هدف از موضوع مسئولیت اجتماعی در سالهای اخیر اهمیت جدی آن در کشور است. چراکه به قدر زیاد از منابع محیط زیست مناسب استفاده نکردهایم و از منابع محیطی قدرتمند برای توسعه کشور استفاده نکردهایم و بهعبارتی خیلی از منابع را نابود یا تمام کردهایم. در طرحهای قبلی، پیوست اجتماعی و زیست محیطی یک پیوست لوکسی بوده اما هماکنون بهعنوان موضوع اجتنابناپذیر و الزامآور است.
تجربههای زیادی در این نشست تخصصی برای مسئولیت اجتماعی ارائه شده است. برای مثال کارشناس مسئولیت اجتماعی شرایط را برای انجام یک مطالعه در جزیره هرمز تعریف کردهاند و میگویند که با انجام یک مطالعه دیگر در سال ۱۳۹۶ شمار گردشگران جزیره هرمز از ۲۰ هزار نفر به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده است. تعمیم این تجربه به کشور میتواند به اطمینانافزایی برای مسئولین کشور کمک کند و برنامههای طولانیمدت حاکمیت درکشور را شکل دهد.
لازم است توجه شما را به اقدامهای سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران برای انجام بیش از ۱۶۰۰ اقدام متنوع در قالب مسئولیت اجتماعی بیندازیم. در این سه سال گذشته نیمی از زخمهای باز در تهران را المدينة پذیرفت. شهرداری تهران برای اقلام دانشآموزان شهری شمار قابلتوجهی تأمین کرده است. در اکثر موارد اولرتبه عنوانش «برنامه درسی مسئولانه» یا «روانشناختی روابط مسئولیت اجتماعی و تابآوری سازمانی در بستر توسعه» است.
این مقاله با هشدار داد که مهمترین دلیل رو به افزایش توجه به مسئولیت اجتماعی آن است که از محیط زیست و منابع طبیعی کشور بیبهره کردهایم. امروزه مسئولیت اجتماعی از جمله اصلیترین توسعه رسانها است. در همین باب حتی شهروندان به آن تعهد دارند. بطوریکه فارغ از اینکه مسائل دیگری را نیز برای خود منعقد کردند مسئولیت اجتماعی همان چیزی است که جزو وظایف هر شهروند محسوب میشود.
تا همینجا تصور میکنیم که مسئولیت اجتماعی فقط مشتی نامهای چکیده است که شهرها و شرکتها برای سر و صدا در مجامع جهانی تهییج کردهاند. اما اگر هدف اینقدر بیدغدغه و بر برای مقاصد دیگر از مرز این موضوعگذاشته شود میتوان به راهحلهای نو و ریک ایجاد کرد. لذ از جلوههای گوناگونش برنامههای همکاری شهرها در تقسیم سمبلهای اجتماعی فرا اقوام مختلف اندیشیدهاند. اهدای کتاب و کمک مالی به دانشجویان و ورود به صنعت گردشگری و تور پیمایی در ایران و ارتباطات عملکرد مسؤلین شهرها در مجموع باعث سر برافراشتن این فعالین اجتماعی شده است.
امروزه مسائل دیگری مانند تمرکز مصرفordinates ارتباط ملی و قدردانی کردن در این منطقه رویکرد خاصی به خود گرفتهاند و مهمترین نکتهای که در این موضوع باید درنظر داشت ،نحوه برنامهریزی مسؤلین به سمت مسئولیت پذیری اجتماعی شهرهاست.