**اقتدارگرایی در چهره لیبرالیسم: تحریم دانشگاه‌های آمریکا**

درحالیکه جهان به مسیر تحولات دمکراتیک در ابعاد متعددی قدم به κάθε قدم نهاده است، یکی از پرچمداران لیبرالیسم، که مدعی حمایت از آزادی علمی و دانشگاهی است، تصميم برداری می‌کند که علم را در چارچوب امنیتی گروگان گرفت. علی بهادری جهرمی، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس، در یادداشتی بیان کرده است که تصمیم دولت آمریکا برای لغو مجوز دانشگاه هاروارد برای جذب دانشجویان بین‌المللی، نشان می‌دهد که این کشور در لباس لیبرالیسم، اقتدارگرایی را پنهان می‌کند.

**لیبرالیسم و اقتدارگرایی در لباس یکدیگر**

تصميم دولت ترامپ برای لغو مجوز دانشگاه هاروارد، با تبر مزن به “یهودستیزی” یا “همسویی با حزب کمونیست چین”، علاوه بر آنکه یک اقدام سیاسی است، نشانه یی است از استفاده ابزاری از سازوکارهای حقوقی-سیاسی برای سرکوب و انحراف جریان آزاد علم، دانشگاه و تبادل اندیشه در سطح جهانی است. این تصمیم در تمایلات اقتدارگرایانه دولت ترامپ، صرف‌نظر از ایجاد فضا برای تبادل اندیشه و مکتب‌های مختلف، یک جلوه از انسان‌ستیزی و دست‌اندازی به حقوق آزادی عینی افراد در مراجعه به مقاصد علمی واقع می‌شود.

**نقض اصل دادرسی عادلانه و حق دفاع**

بی‌تردید، این تصمیم نه تنها نقض صریح اصول بنیادین حقوق عمومی و قواعد مسلم حقوق بشر بین‌الملل است، بلکه عملیاتی است که به تحقق عدالت در خط.jupiter متکا شده است. مطابق ماده 13 میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دولت‌ها موظف‌اند نه‌تنها از حق آموزش و آزادی علمی صیانت کنند، بلکه باید شرایط را برای مشارکت همگان در آموزش عالی تسهیل نمایند. اما دولت آمریکا، با اعلام رسمی این تصمیمی، نشان می‌دهد علم در این کشور گروگان سیاست و امنیت است. در واقع، تحریم دانشگاه، نه تحریم دشمن، بلکه تحریم حقیقت است.

**اغتشاش در دانشگاه‌ها**

در بهترین شرایط تصور می‌شد که جامعة دانشگاهی آمریکا، با این جنگ فکری و نادرست، نفس‌گیرترین مقابلش، گویا درک و فهم حکمرانی کشور در زمینه علم و تحقیق و تحلیل و تفکر را از دست داده و کشاننده آمریکا به سمت اقتدارگرایی چهره لیبرالیسم، بیشتر از روزهای قبل، جلوه داده است.

**مهیج‌ترین مشکل حضور «اقتدارگرایی»**

باید گفت که اصل اساس در این جنگ جهان‌بینی است و چنانچه کسی تازه‌به‌دل زنگی برای گزینی از بین دو عقل باق است، ناچارا به این مقوله می‌رسد که تمام تحریم‌های تحریم‌های چهره لیبرالیسم جلوه از اقتدارگرایی هستند و حتی نمی‌توانی دلیل قطعی تردیدی برای این‌ها و سایر کارهای ضد حق و انسان‌ستیز به مردم تحویل دادی. شما می‌برید پایین‌تر و تردیدی وجود ندارد که دغدغه در کل عالم از یک مشکل وجود دارد و آن «اقتدارگرایی چهره لیبرالیسم» است.

توسط mohtavaclick.ir