در گزارشی که در::سایت SNNTV منتشر شده است،فریدون عباسی دوانی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی، در مورد واکاوی گذشته و پیامدهای تصمیمات 당시 سایر دولتیها به ویژه نسبت به موضوع هستهای اظهار نظر کرده است. غنی سازی مواد أُSSI όπως اولین مرحله در گامراهی به سوی رسیدن به سیستمهای تولید انرژی هستهای و آغاز مواجهه با تمام تکنولوژی ها مورد اشاره قرار گرفت. رویکرد خاتمی و روحانی در این زمینه یک تفاوت عمده دارند، طوریکه همچنین مباحث زیادی را به برهم خوردن نظرات و اقدامات افراد در این زمینه، ازجمله مطبوعات، درون دلگان بوده است.
حسن روحانی کلماتی مهمی را، مثل اینکه زندگی کنند یا پیش بروند، بیان کرده بود، و این اقتضایی داشت که شاید بسیار استدلالگرا به نظر رسیده باشد، اما این هدیه، «زندگی کردن» و پیگیری فعالیتهای توهینآمیز را ضمیمه میسازد. اگر این امکان محقق شود و این مسیر ایمن باشد، پذیرش چنین موضوعاتی ممکن است، بنابراین در آینده قابل اجراست.
اما در رابطه با «جهش در پیشرفت علمی و فناوری» در دولت نهم و دهم، باید توجه داشت که حجم بودجه صرف نمیشود. همانطور که بسیاری از متخصصین گفتهاند، هدف اصلی این بودجهگذاری اهداف کلان بود که در این زمینه، صرفاً عدد و ارقام نیست، بلکه عامل روانی و انقلابی نیز در آن دخیل است. به این صورت که در زمانی که به یک عمل خاص نیاز است، تمام منابع علمی و فناوری باید از پشتوانه سیاسی و خصوصاً सरकاری پشتیبانی شوند.