در این مقاله، غلامرضا ظریفیان، معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، تأکید میکند که توجه به سلایق مختلف و پاسداری از فرهنگ غنی ایرانی ضروری است. او تأکید میکند که یکی از راهها برای پاسداری از فرهنگ ایران، توجه به این رمز ماندگاری هزاران ساله و بازشناسی ذخایر فرهنگی ایران است.
وی همچنین میگوید که به نظر او، مهمترین عامل بازدارنده در چالشهای ایران، این واقعیت «ایران فرهنگی» است. ظریفیان اظهار دارد که دستگاههای فرهنگی ایران و به ویژه صدا و سیما به این رمز ماندگاری توجه نمیکنند و غفلتهایی را مرتکب شدهاند که منجر به از دست دادن سرمایههای چند ده ساله و تجارب قوی در علم و تواناییهای امنیتی و نظامی شده است.
معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، ارزیابی خود از عملکرد ایران در جنگ 12 روزه را تبیین میکند. او میگوید که یکی از اهداف حمله اسرائیل به ایران، تصور غلط و خطای فاحش بوده که فکر میکردند مردم ایران به راحتی از سرزمین، هویت ملی، تاریخ گسترده و همه ظرفیتهای معنوی و مادی به راحتی رد میشوند.
ظریفیان تأکید میکند که در این دوران، توانسته ایم قدرت خودمان را نشان بدهیم و حاصل آن آتش بس از آن طرف درخواست شد. او به سراغ پیشنهادهایی برای تقویت هویت ایرانی و تقویت نفس خصومت دشمن میرود. او همچنین به اصل اتحاد و همدلی اشاره میکند و هشدار میدهد که ما باید به این توجه کنیم و هر کدام از سوابق تاریخی و فرهنگی را بپذیریم و همگی در کنار هم باشیم.
در ادامه مقاله، معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات، نظر خود را در مورد هشدار دکتر روحانی راجع به آتش بس فریبکارانه بیان میکند. ظریفیان معتقد است که این هشدار کاملا موجهی است و در این دوران که رژیم اسرائیل به خدعه و فریب خود میپردازد، ما باید ضعفهای خود را پر کنیم و در این وقفه، از فرصت حداکثر استفاده را داشته باشیم.
در این خلاصهشده، ظریفیان میگوید که ما باید به تعامل با دیگر کشورها و استفاده از ظرفیتهای جهانی توجه کنیم و به خرج حرص و طمع وارد نشویم. او میگوید که ما باید به همه چیز توجه کنیم و به هر حال، یک دیپلماسی فعال میتواند در کنار تقویت نیروی دفاعی ما بسیار کمک کند.
در انتها، مقاله پیدایش مباحث و اندیشههای معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات را بیان میکند. ظریفیان تأکید میکند که ما باید به هر حال تلاش کنیم تا تضعیف دشمن را جایگزین تضعیف خودمان کنیم و با صفای دل و برداشتن هستی و مجرای بین من و ذهن خودم، راههای کهن از بستر خودمان به حرکت درآوریم.
در انتها، مقاله پیشنهادات معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات را ارائه میدهد. این پیشنهادات شامل:
1. پاسداری از فرهنگ غنی ایرانی
2. توجه به رنگینکمان غنی ایرانی در رسانه ملی
3. تقویت اقتدار و مشروعیت در جامعه
4. تقویت نیروی نظامی
5. استفاده از ظرفیتهای جهانی در دیپلماسی و مذاکره
امید است این خلاصهشده، القا شده بر اهمیت فرهنگ غنی ایران و ضرورت پاسداری از آن باشد.