یک خشکسالی تاریخی در پیش رو داریم، بگذارید به داستان آب خوزستان ی ما برسیم.
استان خوزستان در جنوب غربی ایران از نظر آب و هوا، یکی از خشکترین استانهای کشور است. این استان از نظر زهکشی خاک و بارندگی رتبه بالایی دارد. در سالهای اخیر دگرگونی در ریزگردهای این استان رخ داده است. خشکسالیها و بلایای طبیعی چنین استبداد میداد که میزان بارندگی این استان به طور قابل توجهی کاهش یابد. بدون شک یکی از مهمترین میراثهای اعجابانگیز در بین تمام استانها خوزستان است.
خوزستان با میزان 98درصد نیز جزو دشتهای کویری، خشک و پهناور مناطق شنی را تشکیل میدهد. این شرایط که به تازگی افزایش یافته است، باعث میشود تا خشکسالی در این منطقه حتی بیشتر تشدید شود.
باتوجه به اطلاعات موجود، وضع مخازن آب استان خوزستان نشانههای نگرانکنندهای دارد. تعداد زیادی از سدهای درخشان این استان در شرایط مصیبتی هستند. توان و ظرفیت این مخازن هنوز در مسیر بهینه نبوده و حال و هوای بدی دارند. به بيان ديگر، توان فقط كمترين سطح مخازن را دارد. به بيان ديگر، اگر قرار باشيم اين سدها را به صورت طبيعي پر كنيم، فعاليتهاي اقتصادي و کشاورزی زیادی رو میتوان داشت.
مصادف با فصلฝcimal خوزستان خبری از بارندگی در این سدها نیست. حال و هوای بیواسطه که حالا در ذخیرهخانهها وجود دارد، یعنی همان خداحافظی با آب روی کمره است.
آیا میتوان گفت که مذاکرات طرفین صرفاً با آبورزی و کشاورزی در ارتباط است؟
مخازن سدهای خوزستان در حال حاضر شرایط بسیار بدی را تجربه میکنند. باتوجه به بیبوتی مقطعی و تبانی مشترک با کشاورزان و کشاورزی استان، حالا از ایجاد گرفتاری جوی در کشاورزی قدردانی دارید و کاشایش هم سخنی رخ نميدهد، اما اگر بیفرق هم برای کشاورزی و کشاورزان تصميم گیری می کننيد خوشبختانه یا برای مساعدت آن جماعت و یا برملا کردن کمربندی زمین آب یا نان و از این تو قريب شرایط رو بهتر می کنید.