حتماً شما هم تاکنون با خودروهایی برخورد داشتهاید که حین حرکت در خیابان یا جاده سانروف خود را باز کرده و کودکی سر و دست خود را از آن بیرون آورده است. شما با دیدن این صحنه چه حسی پیدا میکنید؟ سانروف یا سقف شیشهای یکی از آپشن های موردعلاقه خریداران خودرو در کشور ماست که بیتعارف باید گفت حس عجیبی را به مالک القا میکند! البته از نظر خود نگارنده این آپشن چیزی نیست که تعیین کننده باشد و شاید حتی در برخی موارد کارایی چندانی نیز نداشته باشد اما موضوع بحث ما ایمنی سرنشینان و مقدم دانستن جان انسان بر هر چیز دیگری است. قطعاً والدین کودکان راضی به کوچکترین خراش روی بدن دلبند خود نیستند اما با ندانمکاری میتوانند فاجعهای را رقم بزنند که جبران آن بههیچوجه امکان نداشته باشد. بیرون آوردن سر و سایر اعضای بدن کودک از سانروف خطرات زیادی در پی دارد که در این نوشتار میخواهیم بهصورت اجمالی آنها را مرور کنیم:
بر اساس قوانین فیزیک، سرنشینان یک خودروی در حال حرکت با سرعتی مشابه خودرو در حرکت هستند اما اگر خودرو ترمزی ناگهانی و شدید داشته باشد سرنشینان با همان سرعت به جلو حرکت خواهند کرد و فلسفه استفاده از کمربند ایمنی نیز همین است که جلوی حرکت سرنشینان را بگیرد؛ اما کودکی که تا نیمه از سانروف بیرون آمده بر اثر این ترمز شدید و ناگهانی میتواند با لبه جلویی سانروف برخورد کند. از آنجایی که بدن کودک هنوز فرایند رشد خود را طی نکرده چنین برخوردی میتواند باعث فشار شدید به قفسه سینه، دندهها، ریهها و حتی قلب شود و آسیبهای جبرانناپذیری به کودک وارد کند.
همه میدانیم حادثه خبر نمیکند و شما هرچقدر هم راننده با احتیاط و منظمی باشید بازهم رانندگانی خواهند بود که با رانندگی خود جان شما و خانواده را به خطر خواهند انداخت. در صورتی که با یک مانور ناگهانی بخواهید مانع یک تصادف شوید یا از خطری بگریزید و در این حالت کودک شما تا نیمه بیرون از سانروف باشد احتمال پرت شدن او به بیرون دور از ذهن نخواهد بود. اگر هم خدایی نکرده خودرو در اثر تصادف چپ کند بدترین سناریوی ممکن رخ خواهد داد و این فاجعه اصلاً قابل جبران نخواهد بود.
سانروف هم همانند هر قطعه و سیستم دیگری با احتمال خرابی روبروست و اگرچه احتمال رخ دادن چنین امری بسیار پایین است اما خب نباید روی جان عزیزان خود ریسک کنیم. در صورتی که به هر علتی سانروف بهصورت ناگهانی بسته شود و در همین حین کودک نیز بیرون از سانروف باشد گیر کردن او اجتنابناپذیر خواهد بود و در چنین وضعیتی نیز آسیبهای زیادی به بدن او وارد خواهد شد.
همه ما بیشک با چنین صحنههایی روبرو بودهایم. والدین کودکان فکر میکنند با این کار موجبات خرسندی و شادی کودک خود را فراهم میآورند اما واقعیت این است که خودروی در حال حرکت میتواند خطرات زیادی را برای جان آنها در بر داشته باشد.
حرکات سادهای همچون بغل کردن کودک در خودروی مجهز به کیسه هوا و نشاندن آن روی صندلی جلو، بیرون آوردن نیمی از بدن کودک از پنجره و نشستن او روی لبه شیشه، رها کردن کودک در خودروی پارک شده در زیر نور آفتاب و… همه و همه جزو رفتارهایی هستند که شاید به ظاهر بسیار ساده به نظر برسند اما متأسفانه همهساله تلفات زیادی را در برمیگیرند. پس بهتر است پیش از رخ دادن اتفاقی ناگوار یکبار دیگر درباره تصمیمات خود تجدیدنظر کنیم تا همواره رانندگی ایمن و بیخطری داشته باشیم.
آرنگ
نرسیدن اکسیژن در صورت شتاب ناگهانی و سرعت های بالای بیست کیلومتر بسته به سن کودک و اندازه بلوغ شش ها
NAVID۰۰۹۸
بچه نمیفهمه و درک درست نداره ، اون پدر و مادر که پَسِش انداختن هم نمیفهمند که چه کاری درسته چه کاری غلط که تازه بِهشون میگیم میخوان آدمو بخورن پهن کنند رو تاقچه !
یکی اینارو درک نمیکنم ، یکی هم اون شاسکولایی که مهشکن روشن میکنن به خیال اینکه ماشین لکنتشون زیباتر شده !
خداشاهده به طرف میگم آقا همه را کور کردی ، میخنده میگه چیکار کنم مشکل از خودتونه !
جدیداً هم مُد شده راننده ماشین سنگینها یه چراغ میبندن عقب تا همین که میخوای سبقت بگیری و لاین سبقت هم بستندش و چراغ نور بالا میزنی با دیوانگی تمام نور بالا چراغ عقب روشن میکنند که یعنی همینِ که هست ، میخوای بخواه ، نمیخوای هم برو به درک !
ایشالاه جریمهها کف قیمت بشه حداقل ۵ میلیون تا بلکه برخیها آدم شوند و به زورِ جریمه ، تربیت انسانی شوند یا اصلاً ماشین سوار نشوند وقتی لیاقت داشتن ماشین و رانندگی درست را ندارند !
تنها راه بازدارنده ، جریمههای سنگین هست و بَس !
محمدرضا اشتری – دبیر سایت پدال
واقعا جریمه سنگین لازمه برای این کار
حتی نشستن بچه روی قاب پنجره
JDM lover
تو ایمنی کلی خودرو چقدر تاثیر داره؟؟
منظورم ایمنی خودرو در حین تصادفه
مانی
سطح جادههای ما پر سنگریزه هست و کامیونهای شن و ماسه گذری
نصف بارشون رو تو جاده خالی میکنن،خطر بر خورد سنگریزه هم کم نیست
یانکی.من هم فرزند کسی هستم.آبان سرخ.
من همیشه با دیدن این صحنه ها به سرنشینهای اون ماشین اخطار میدم البته با خواهش کردن میخوام که این کار رو نکنن.
AMD
اگه از پارکینگ های با سقف کوتاه رد بشن …
فرامرز
چاره اش فقط جریمه هست اونم مثلا ۱ سال زندان یا بالای ۱ میلیارد نه ۲۰ هزار تومن که پول پفک هم نیست
فرزاد
سادهترین راه حل ساختن یه کلیپ کوتاه با استفاده از جلوههای ویژهی قدرتمند سینمایی بدست یه فیلمساز خوب با موضوع حوادث وحشتناک برای کودکان هنگام استفاده نادرست از سانروف در جاده و پخش کردن اون در مدارس و سینما برای دانشآموزان
آترین
کلیپ وحشتناک برای کودکان؟! …
پیام
من خیلی با ماشین بد رانندگی میکردم از موقعی که اون کلیپ که توش دوتا ماشین دارن با هم تصادف میکنن یه لحظه زمان وایمیسه راننده هر دو تا ماشین پیاده میشن و یکی از راننده از اون یکی خواهش میکنه که نمیشه نزنی به ماشینم اخه پسرم تو ماشینه اون راننده میگه متاسفم سرعتم بالاست و نمیتونم کاری کنم و اخرشم که… خیلی روم تاثیر گذاشت دیگه عین ادم رانندگی میکنم اون فرهنگ سازی هم بی تاثیر نیست
سعید ر
لطفا لینک کلیپ رو میذارید
داوود
برخورد حشرات سرگردان به چشم کودکان قطعا” خطر ساز خواهد بود.
آترین
یه تجربه شخصی در این مورد داشتم که خیلی وحشتناک بود. تویه خیابون با ماشین میرفتیم که ماشینی که جلومون ولی در کنار حرکت میکرد دختر چهار پنج سالش از سانروف سر رو کرده بود بیرون. توی یه لحظه پرت شد بیرون و ماشین پشتی اون با لاستیک از رو سرش رد شد و بچه درجا مرد.
میلاد
خطرناک ترین و محتمل ترین رو نگفتید
برخورد با شاخ و برگ درختهای بلوار
یبار خودم دیدم بچه داشت به شاخه برخورد میکرد نه راننده متوجه بود نه خود بچه، فقط نمیدونم چطور نخورد بهش، براحتی کمر بچه رو میشکست
S
با این وضعیت جادهها در ایران، سانروف نه تنها یک آپشن نیست بلکه یک نقطه ضعف هست چون در صورت چپ کردن خودرو، سقف خودرویی که سانروف داره آسیب پذیرتر از سقف خودرویی هست که یک تیکه آهن هست
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
آیا حساب کاربری ندارید؟