اوکراین و روسیه در پی اعمال محدودیت‌های صادراتی چین در خصوص هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها) و قطعات آنها با نگرانی فزاینده نسبت به کمبود پهپاد مواجه‌اند، سلاحی که نقشی مهم در نبرد ارتش دو کشور ایفا کرده است.

آگهی

چین عرضه کننده تعداد زیادی از پهپادهایی است که برای کاربری غیرنظامی در این کشور تولید و راهی قفسه‌های فروشگاه‌های مختلف در سراسر جهان می‌شود. بخشی از این پهپادها با اعمال تغییراتی در جریان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین مورد استفاده قرار گرفته‌اند. اما نشانه‌هایی پدیدار شده که نشان می‌دهد عرضه پهپادهای چینی و قطعات آنها سیر نزولی به خود گرفته است. 

بنا بر ارزیابی گفته موسسه رویال یونایتد سرویسز (Royal United Services)، یک اندیشکده روسی مستقر در لندن، اوکراین ماهانه حدود ۱۰ هزار فروند پهپاد را از دست می دهد. همچنین، پهپادهای غیرنظامی در کنار پهپادهای بیرقدارِ ساختِ ترکیه و نیز شاهدِ ساختِ ایران توسط نیروهای اوکراینی و روسی استفاده می‌شود. 

اما چین از سپتامبر گذشته در قبال صادرات پهپادهای دوربردِ دارای وزنی بیش از ۴ کیلوگرم و نیز برخی تجهیزات مرتبط با آنها از جمله دوربین‌های تصویربرداری حرارتی و ابزارهای ارتباط رادیویی محدودیت‌های وضع و اعمال کرده است.

مطابق دستورالعمل ابلاغی دولت چین، تولیدکنندگان ملزم به ارائه مشخصات کاربر نهایی و کسب تاییده نهایی اهلیت آن هستند تا بدین ترتیب اطمینان حاصل شود که پهپادها و قطعات صادراتی آنها برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. 

البته بزرگترین سازنده پهپاد در جهان یعنی شرکت چینیِ دی‌جی‌ئی (DJI) هم فروش مستقیم خود را به هر دو کشور اوکراین و روسیه از اواخر آوریل ۲۰۲۲ متوقف کرده است. 

هر چند نیروهای اوکراینی معتقدند که محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت چین، هنوز بر بازار پهپادهای سبک‌وزن تاثیر محسوسی نداشته ولی اذعان دارند که بازار قطعات و لوازم همراه پهپادها تحت تاثیر قرار گرفته، به طوری که خریدهای اخیر آنها از ته مانده انبارهای اروپایی بوده که ورودی آنها به طور محسوسی در حال کاهش است. 

در میان لوازم و قطعات پهپادها که عرضه آنها نگران‌کننده شده، دوربین‌های تصویربرداری حرارتی بیش از همه مورد استفاده‌اند، به ویژه این که در فصل زمستان شب‌ها مدام طولانی‌تر خواهد شد. 

روزنامه روسی کومرسانت هم اخیرا با اشاره به محدودیت هایی که از اول سپتامبر اجرایی شد، نوشت: «محدودیت‌های اعمال شده از سوی مقامات چینی برای صادرات پهپاد، تامین آنها توسط روسیه را به شدت پیچیده کرده و منجر به بروز کمبود برخی از قطعات مانند دوربین‌های تصویربرداری حرارتی شده است.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

در چنین شرایطی تعدادی از استارت‌آپ‌های اوکراینی به فکر کمک به تولید قطعات پهپاد افتاده‌اند و برخی نیز در تدارک تولید موتورهای پهپادها هستند؛ ایده‌هایی که احتمالا به ذهن طرف روسی نیز رسیده ولی هنوز اطلاعاتی در مورد آنها به رسانه‌ها درز نکرده است.

source

توسط mohtavaclick.ir