تلاش پژوهشگرها متمرکز بر کمربند حیات ستاره یعنی منطقه‌ای در مدار آن است که نور خورشید به اندازه کافی سیاره را گرم و امکان جاری‌شدن آب مایع روی سطح را فراهم می‌کند. در ابتدا پژوهشگرها هیچ چیز ندیدند اما با دستیابی به داده‌های بیشتر متوجه وجود جسمی جدید شدند.

البته قرارگرفتن یک سیاره در کمربند حیات صرفا به این معنی نیست که محل خوبی برای زندگی است. برای مثال سیاره‌ی تأییدشده و سه همراه احتمالی آن همه جرم کمتری نسبت به زمین دارند. بنابراین به سختی می‌توانند جو خود را حفظ کنند. به نظر می‌رسد سیاره‌ی تأیید‌شده بزرگ‌ترین جهان از میان کاندید‌های احتمالی باشد؛ در حالی که تقریبا ۴۰ درصد زمین ما وزن دارد و جرم سه کاندید دیگر هم بین یک‌پنجم تا یک‌سوم زمین تخمین زده می‌شود.

برای مقایسه، سیاره زهره تقریبا ۸۰ درصد زمین و مریخ یک‌دهم زمین وزن دارد و عطارد بسیار سبک‌تر از این‌ها است. درحالی‌که نپتون، اورانوس، زحل و مشتری بسیار سنگین‌تر از زمین هستند. به‌این‌ترتیب جرم دنیاهای ستاره‌ی بارنارد آن‌ها را در گروهی ناشناخته برای منظومه شمسی قرار می‌دهد. ستاره‌شناس‌ها در گذشته هم سیاره‌های عجیب دیگری را کشف کرده‌اند: از ابرمشتری‌ها تا ابرزمین‌ها در اطراف ستاره‌های بیگانه. حالا به نظر می‌رسد یک ابرمریخ در اطراف یکی از نزدیک‌ترین منظومه‌ها به زمین کشف کرده‌اند.

براساس یافته‌ها، سیاره‌ی تأییدشده در ۳٫۱۵ روز زمینی مدار ستاره بارنارد را می‌پیماید، درحالی‌که به نظر می‌رسد سه سیاره احتمالی دیگر به ترتیب دارای مدارهای ۴٫۱۲، ۲٫۳۴ و ۶٫۷۴ روزه هستند. پژوهشگرهای مطالعه از ابزار ESPRESSO در تلسکوپ بسیار بزرگ شیلی برای این اندازه‌گیری استفاده کردند.

بیشتر بخوانید:

گونزالز هرناندز می‌گوید، از ابتدا اولویت‌ها، جستجوی سیاره‌های شبیه به زمین بوده است که در اطراف ستاره‌های نزدیک به منظومه شمسی قرار دارند. در سال ۲۰۲۲ این گروه از کشف سیاره‌ای کوچک در اطراف نزدیک‌ترین ستاره همسایه به زمین، یعنی پروکسیما قنطورس (بخشی از آلفاقنطورس منظومه چندستاره‌ای نزدیک به زمین) خبر دادند.

موفقیت ابزار اسپرسو در یافتن چنین سیاره‌های کوچکی می‌تواند نشانه‌ای امیدبخش برای آینده روش سرعت شعاعی باشد و نشان می‌دهد حتی دنیاهای کوچک‌تر ممکن است در دسترس ما باشند.

به گفته‌ی پژوهشگرها بعید است سیاره‌های اطراف ستاره بارنارد جوی داشته باشند؛ زیرا بیش از اندازه به ستاره‌ی میزبانشان نزدیک هستند. ستاره بارنارد تنها ۱۶ درصد خورشید جرم دارد و در دسته‌ی ستاره‌های کوتوله‌ی M قرار می‌گیرد. همچنین درخشش آن بسیار کمتر از خورشید است.

ستاره‌های کوتوله‌ی M با وجود ابعاد کوچک، فواره‌های انفجاری شدیدی را در چند میلیون سال ابتدایی حیاتشان منتشر می‌کنند و شراره‌های غول‌پیکرشان می‌تواند جو هر سیاره‌ای را از سر راه بردارد. چنین دنیاهایی بدون جو شانسی برای جریان آب مایع و حیات روی سطح خود ندارند. همچنین مدار ۳٫۱۵ روزه‌ی سیاره‌ی تأییدشده‌ی جدید، باعث می‌شود بیش از اندازه برای جریان آب مایع و حتی داشتن جو، داغ باشد. براساس یافته‌ها، برخی از دنیاهای کاندید ممکن است دمای معتدل‌تری داشته باشند.

رصدهای مستقل دیگر از جمله داده‌های جمع‌آوری شده از رصدخانه‌ی آرسیبو در پورتوریکو پیش از تخریب و همچنین رصدهای آینده می‌توانند به کشف سیاره‌های فراخورشیدی در اطراف ستاره بارنارد کمک کنند. درواقع پژوهش جدید نشان می‌دهد اکتشافات بیشتری در راه هستند.

source

توسط mohtavaclick.ir