به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، صبح روز شنبه ۲۱ مهر با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه تهران برگزار شد. آئین آغاز سال تحصیلی اما با حواشی بسیاری همراه بود که ریشه در نادیده گرفته شدن یک مطالبه از سوی دانشجویان داشت، آنها میخواستند صدایشان شنیده شود!
به منظور بررسی متن و حواشی مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها گفتوگویی داشتیم با علیرضا صفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران که مشروح آن در ادامه آمده است.
تلاشی برای فریاد صدای دانشجو
صفری در ابتدا در پاسخ به این شبهه که آیا تریبون دادن به دانشجویان در سالهای گذشته نیز مرسوم بوده است یا نه گفت: سال ۱۴۰۰ شهید رئیسی دقیقا به همین سالن آمدند، تجمع و شعارهایی که داده شد بسیار محکمتر و شدیدتر بود. ما ۱۳ آبان سال گذشته میزبان آقای جلیلی(نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی) در دانشگاه بودیم و عکس منتشر شده نیز مربوط به استقبال همان روز است. به آقای جلیلی هم گفتیم اگر در دانشگاه حضور پیدا میکنید حق ندارید در را به روی دانشجوها ببندید.
وی درباره مراسم برگزار شده توضیح داد: دو هفته برای گرفتن تریبون در این مراسم برای اقشار مختلف دانشجویان تلاش کردیم اما به نتیجه نرسید. پیگیری و مطالبات متعددی انجام گرفت ناظر بر این که به دانشجوها صدا دهید، چرا میخواهید از دانشجوها صدا بگیرید؟ حرکت جنبش دانشجویی سلبی و دفعتی نبود بلکه منطقی و حساب شده عمل کرد.
وی افزود: حضور دانشجویان در این برنامه اما گزینشی و با صدور کارت بود. یک دانشجوی عادی به هیچ عنوان حتی امکان حضور در سالن را نداشت. حواشی این برنامه دستاویزی شد تا برخی با جنجال رسانهای به دنیال تسویه حساب سیاسی باشند. جنبش دانشجویی سیاستزده عمل نمیکند، احزاب و جریانها برای ما خط قرمز نیستند و تنها خط قرمز ما مقام معظم رهبری و انقلاب اسلامی است.
وزارت علوم و نهاد ریاست جمهوری مقابل شخص پزشکیان ایستاد و نگذاشت تا حرف رئیس جمهور جاری شود
صفری گفت: خواسته ما این بود که اگر وارد دانشگاه میشوید، باید شانیت نهاد علم را نگه دارید و حرمت دانشجو حفظ کنید. جنبش دانشجویی مقابل استفاده ابزاری از دانشگاه ایستادگی خواهد کرد.
در چینش سخنرانان و صندلیهای سالن این نکته خود را نشان داد که از یک سالن ۶۰۰ نفری با بذل محبت تنها حدود صد دانشجو انتهای سالن و زینتالمجلس بودند.
وی ادامه داد: حرف ما این بود که اگر میخواهید برنامه تشریفاتی برگزار کنید به دانشگاه نیائید. تریبونها که همیشه دست شماست. آقای پزشکیان گفته بود دانشجوها بیایند و حرفشان رابزنند و با این موضوع موافق بود.
اما وزارت علوم و نهاد ریاست جمهوری مقابل شخص پزشکیان ایستاد و نگذاشت تا حرف رئیس جمهور جاری شود.
«زنده باد مخالف» شاید نگاه آقای پزشکیان باشد اما نگاه دولت و رسانههای سیاستزده نیست
صفری در واکنش به تیتر یکی از روزنامهها که صبح بعد از مراسم عکس او را در کنار رئیس جمهور با عنوان «زنده باد مخالف» منتشر کرد اظهار کرد: جمله معروف آقای خاتمی هنوز در رسانهها هست که در دانشگاه تهران میگوید کار نکنید از سالن بیرونتان کنم. شعار سنجش درستی نیست و عمل باید خودش را نشان دهد.
وی گفت: رسانه آنچیزی را که میخواهد منتقل میکند نه آنچیزی که در ساحت حقیقت است. ما نه مثل دوستان آنها را تکفیر و نه تخریب میکنیم. فقط آنها را به انصاف و عدالت دعوت میکنیم. بازیهای رسانهای ما را مصممتر میکند که دست روی نقطه درستی گذاشتیم. چه شد که یک دفعه صدای این همه شبکه رسانهای درآمد؟ این کارها از سر خیرخواهی نیست.
صفری افزود: همین روزنامه در آبان ماه ۱۳۹۸ بعد از افزایش قیمت بنزین و حوادثآن سال تیتر زد «هزینه جراحی».
حرکت جنبش دانشجویی سلبی و دفعتی نبود بلکه منطقی و حساب شده عمل کرد
شیوه نامه انضباطی جدید عجولانه و غیرقانونی است
صفری گفت: من به نیت رئیس جمهور اعتماد دارم اما در بدنه وزارتخانهها به اسم وفاق دارند خالصسازی میکنند. کنشها و انتصاباتی که در دو وزارتخانه علوم و بهداشت رقم خورد به شدت سیاستزده است.
وی در ادامه گفت: شیوه نامه انضباطی جدید دانشجویی که عجولانه تصویب شد در تعارض با آیین نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است. دوستان انقدر دچار سیاستزدگی و برساختهای رسانهای شدند که میخواهیم دانشجویان را برگردانیم به اصل ماجرا ضربه زدند.
در آیین نامه جدید از نگهداری و استفاده مواد مخدر در خوابگاهها و دانشگاه مجازات زدایی شده است که یک آسیب اجتماعی است و ربط سیاسی به این جریان و آن جریان ندارد. این یک آسیبی است که هرکسی زیست دانشجویی داشته باشد را تهدید میکند.
صفری تاکید کرد: منش آقای پزشکیان با پروتکلها و رفتار رسانههای تشکیلاتی متفاوت بود. قای پزشکیان و وزیر علوم در جریان مطالبه ما بودند و باز هم تریبون داده نشد. از منش رئیس جمهور تشکر میکنم که به من تریبون دادند اما رئیس جمهور باید بتواند ویژگی شخصی خود را به اقدامات عملیاتی در دولت ترجمه کند وگرنه فرقش با یک فرد عادی چیست؟
اگر مراسم آغاز سال تحصیلی تشریفاتی است چرا وقت ملت و رئیس جمهور را میگیرند؟
صفری گفت: جنبش دانشجویی تقویمی نیست که فقط ۱۶ آذر حرف بزند. اگر مراسم برای مطالبه نیست چرا لحظهای که وزیر علوم پشت تریبون قرار گرفت مطالبه افزایش بودجه وزارت علوم را کرد؟ صبح در جلسه هیئت دولت نمیتوانست این را بگوید؟ مملکت ارث پدری ما نیست که هرگونه بخواهیم با آن برخورد کنیم
وی ادامه داد: وزیر علوم روز قبل از مراسم گفتند که آیین آغاز سال تحصیلی یک جشن است و روز ۱۶ آذر باید به مطالبات بپردازیم. یک مسئول عالی وزارت علوم به من گفت ما معتقدیم این برنامه تشریفاتی است.
صفری گفت: دوستان دچار تناقض فاحش میشوند و ما نمیدانیم دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را. بین شعار و عمل مسئولین تناقض وجود دارد. کشور ما دچار کارهای نمادین و نمایشی شده است و به همین خاطر نمیتوانیم خیلی کارها را جلو ببریم.
فیلم کامل
بیشتر بخوانید:
source