تغذیه و افسردگی از مسائل مورد توجه در سالهای اخیر بوده است. پیش از این در مطبی تحت عنوان غذاهای ضد افسردگی به مواد غذایی پرداختیم که مصرف آنها در بهبود علائم افسردگی موثر است. حالا در ادامه به بررسی غذاهایی می پردازیم که می توانند باعث بدتر شدن علائم افسردگی شوند.
الکل
بین الکل و مشکلات سلامت روان ارتباط واضحی وجود دارد. یک فرد ممکن است به عنوان راهی برای مقابله با افسردگی، مصرف الکل را افزایش دهد، اما الکل خود باعث حملات جدید افسردگی و اضطراب می شود.
مصرف منظم مقادیر زیاد الکل می تواند منجر به عوارض دیگری مانند تصادفات، مسائل خانوادگی، از دست دادن شغل و بیماری شود.
به گفته مؤسسه ملی سرطان در مورد تغذیه و افسردگی ، حتی کسانی که در روز بیش از یک نوشیدنی الکلی مصرف نمی کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی از انواع سرطان هستند. سلامت ضعیف به نوبه خود می تواند منجر به افسردگی بیشتر شود.
غذاهای فراوری شده
غذاهای در دسترس، مانند فست فود و غذاهای ناسالم، می توانند پر کالری و خالی از مواد مغذی باشند.
منابع معتبر مطالعات نشان داده اند افرادی که مقدار زیادی فست فود مصرف می کنند نسبت به افرادی که بیشتر محصولات تازه می خورند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.
غذاهای فرآوری شده، به ویژه آنهایی که قند و کربوهیدرات های تصفیه شده بالایی دارند، ممکن است در افزایش خطر افسردگی نقش داشته باشند. هنگامی که فردی کربوهیدرات های تصفیه شده می خورد، سطح انرژی بدن به سرعت افزایش می یابد اما سپس سقوط می کند. یک تکه شکلات ممکن است فوراً به شما انرژی دهد، اما در ادامه بدن را با افت سریع انرژی روبرو می کند.
بهتر است غذاهای تازه، غنی از مواد مغذی و کامل را انتخاب کنید که در طول زمان منبع انرژی ثابتی را ارائه می دهند.
تغذیه و افسردگی : روغن های فرآوری شده
چربی های تصفیه شده و اشباع شده می توانند باعث التهاب شوند و همچنین ممکن است عملکرد مغز را مختل کرده و علائم افسردگی را بدتر کنند.
چربی هایی که باید ا اجتناب کرد عبارتند از:
- چربی های ترانس که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارد
- چربی موجود در گوشت قرمز و فرآوری شده
- روغن گلرنگ و ذرت که سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 هستند
تغذیه و افسردگی : کافئین
حداقل یک مطالعه نشان داده است که مصرف متوسط کافئین به شکل قهوه ممکن است برای افراد مبتلا به افسردگی مفید باشد. فواید کافئین می تواند به دلیل اثر محرک و خواص آنتی اکسیدانی آن باشد.
کافئین در موارد زیر وجود دارد:
- قهوه
- چای
- شکلات
- نوشابه های گازدار
- نوشیدنی های انرژی زا
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مقادیر کم کافئین ممکن است اضطراب را کاهش دهد و خلق و خوی را تقویت کند. با این حال، برخی تحقیقات نشان داده است که کافئین ممکن است باعث افزایش احساس اضطراب، استرس و افسردگی در کودکان دبیرستانی شود.
علاوه بر این، کافئین می تواند بر کیفیت خواب فرد تأثیر بگذارد.
در حالی که کافئین ممکن است برای برخی افراد مفید باشد، بهتر است:
- آن را فقط در حد اعتدال مصرف کنید
- از محصولات حاوی کافئین بالا مانند نوشیدنی های انرژی زا اجتناب کنید
- بعد از ظهرها از مصرف کافئین خودداری کنید
خلاصه
رژیم غذایی ممکن است در افسردگی نقش داشته باشد. پیروی از یک رژیم غذایی که دارای غذاهای فرآوری شده کم است و مقدار زیادی غذاهای تازه و گیاهی و چربی های سالم را فراهم می کند ممکن است به بهبود علائم افسردگی کمک کند.
نکات دیگری در مورد تغذیه و افسردگی که ممکن است به بهبود افسردگی شما کمک کند عبارتند از:
- هر هفته حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی ورزشی داشته باشید
- گذراندن وقت در فضای باز
- اجتناب از مصرف الکل و سایر مواد
- داشتن 7 تا 8 ساعت خواب در هر 24 ساعت
پزشک معالج اغلب میتواند درمانهای مناسبی را برای کمک به افراد در مدیریت علائم افسردگی توصیه کند، و این ممکن است شامل اتخاذ یک رژیم غذایی سالمتر باشد.
منبع
داروخانه اینترنتی شبانه روزی امید تهران میدان ملت
source