تحول، واژهای است که شهید جمهور به آن تاکید داشت و آموزش و پرورش دولت سیزدهم با اقدامات اثرگذاری که طی سه سال گذشته انجام داد، یکی از ارکانی بود که تحول را درون خود، معنا بخشید.
حسین مولوی مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی، در گفتوگو با ایسنا در رابطه با اقدامات تحولی دولت سیزدهم در حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: دولت سیزدهم از ابتدای روی کار آمدن در آموزش و پرورش، چند چالش جدی داشت که یکی از این چالشها، کار عقب افتاده رتبهبندی معلمان بود.
وی افزود: شعار رتبهبندی سالها داده شده بود، در سند تحول بنیادین نیز آمده بود ولی دولتها این موضوع را به سال آینده پاس میدادند و حتی در یک دولتی، چیزی به اسم رتبه بندی درست کردند در حالی که معلمان میدانستند این رتبه بندی هیچ شباهتی به رتبهبندی موجود در سند تحول بنیادین ندارد.
مولوی با بیان اینکه اولین اقدام آیتالله رئیسی در آموزش و پرورش ساماندهی رتبهبندی معلمان بود، گفت: در کشور حدود یک میلیون معلم و در استان مرکزی حدود ۱۷ هزار معلم رتبهبندی شدند که بسیار کار بزرگی بود.
وی اضافه کرد: طراحی سامانه برای بارگذاری مدارک، طراحی سامانه برای صحتسنجی و امتیازدهی مدارک و آموزش ارزیابان در فرصت کوتاهی انجام شد و این کار بزرگ، نشان از اهمیت زیاد معلمان برای شهید آیت الله رئیسی داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به تاثیر مثبت رتبه بندی در بین معلمان گفت: با افزایش دریافتی حقوق معلمان به واسطه رتبهبندی، در مدت اخیر اعتراضات بسیار کمی پیرامون دریافتی حقوق معلمان را شاهد بودیم.
مولوی با اشاره به رفع ناترازی کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش تصریح کرد: متاسفانه دولت تدبیر و امید اعتقاد داشت ما تنها ۶۰۰ هزار معلم نیاز داریم و استخدامها را کم کرد و جلوی تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان را گرفت.
وی افزود: طبق برنامه مکلف بودیم سالیانه ۲۵ هزار معلم در دانشگاه فرهنگیان تربیت کنیم ولی متاسفانه به تربیت ۲۵۰۰ معلم رسیده بودیم. در پی این اتفاقات، ناترازی هشت سالهای به وجود آمد و دولت سیزدهم در دو سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ هزار نیروی جدید وارد نظام آموزش و پرورش کرد.
مولوی با بیان اینکه قریب به ۲۵۰۰ معلم در دو سال گذشته جذب آموزش و پرورش استان مرکزی شدهاند گفت: در استان نزدیک به ۶۰۰ نفر نیز در دانشگاه فرهنگیان تربیت شدهاند.
وی با اشاره به افزایش تاثیر معدل و کاهش اثر کنکور در قبولی دانشگاه تصریح کرد: به معنای واقعی شاخ غول کنکور در دولت سیزدهم شکسته شد و نمرات دروس سه پایه تحصیلی دبیرستان در قبولی افراد در دانشگاهها موثر شد.
مولوی اضافه کرد: هیچ سالی نداریم که دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۱۱ امتحان نهایی با سطح امنیتی بسیار بالا در سطح کشور شرکت کرده باشند. در استان مرکزی نیز ۳۳ هزار نفر در امتحانات نهایی شرکت کردهاند. فراهم کردن چنین زیرساختی کار بزرگی بود که در عدالت آموزشی بسیار تاثیرگذار بود.
وی با اشاره به توجه شهید جمهور به شورای آموزش و پرورش، ایجاد قرارگاه برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توسط شهید جمهور را نیز اقدام بسیار مهمی دانست.
مولوی ادامه داد: در ۱۰ سال پیش از دولت سیزدهم، هیچوقت سند تحول بنیادین مسئله اول آموزش و پرورش نبود چراکه در دولتهای گذشته سند ۲۰۳۰ سند اولویتدار بود، ولی این روند با روی کار آمدن دولت سیزدهم تغییر کرد و سند تحول در اولویت قرار گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به ایجاد قرارگاه اجراییسازی مدارس پیشتاز تحول توسط دولت سیزدهم افزود: تغییر کتب درسی در راستای سند تحول نیز بسیار اقدام موثری بود.
مولوی با تاکید بر اینکه دولت آینده ناگزیر است که برنامه های خوبی را که دولت سیزدهم در حوزه آموزش و پرورش مدنظر قرار داده ادامه دهد، افزود: توجه به نیروی انسانی، تربیت معلم و جذب صحیح معلمان و اجرای کامل سند تحول بنیادین از جمله اموری است که دولت آینده باید به آن عمل کند.
source
تولید محتوا