به طوری که شهرک‌های صنعتی یک تا دو روز در هفته با خاموشی‌های مکرر و حتی با فقدان برق روبه‌رو می‌شوند موردی که به شدت بر روند تولید واحدهای تولیدی اثر نامطلوب گذاشته است. بسیاری از مالکان این واحدها معتقدند این روند عملا باعث شده که علاوه برکاهش تولید و در نتیجه عدم توانایی در تامین هزینه‌ها، به ناچار نیروهای انسانی خود را تعدیل کنند. موردی که عملا بر خلاف شعارهای سال‌های مختلف در ارتباط با رشد تولید و ایجاد اشتغال است. اما اخیرا به نظر این روند با افزایش‌هایی هم روبه‌رو شده به طوری که حتی  یکباره شاهد قطع برق مناطق مسکونی هستیم و این قطع برق در دمای گرم کنونی باعث افزایش شدید نارضایتی مردم شده است.

*نارضایتی میراثی برای پزشکیان

 نارضایتی ایجاد شده برای واحدهای تولیدی و شهروندان در شرایطی در حال افزایش است که مسعود پزشکیان توانسته است با هزار امید و آرزو از مردم رای بگیرد و بخش قابل توجهی از جامعه که به این تغییر امید بسته‌اند در نتیجه قطع برق در ساعات اوج گرما به شدت عصبانی هستند در نتیجه امید به وجود آمده در جامعه با موانعی روبه‌رو شده است. بخش قابل توجهی از برق مصرفی توسط توربین سدها تامین می‌شود که ظاهرا این مورد در روزهای اخیر اوج گرفته و در صورتی که بدون برنامه آب پشت سدها تخلیه شود عملا کشاورزان در پاییز امسال با چالش‌های عمیقی روبه‌رو خواهند شد کما اینکه در سال‌های گذشته نیز شاهد اعتراضاتی از سوی آنها بودیم.

*اعتراض به رهاسازی آب سدها

 جواد امام، فعال، سیاسی اصلاح طلب در این ارتباط نوشته است: در حال حاضر با خروج بی‌ضابطه آب سدها به‌طرز عجیبی روزانه ۱۲۳ هزار و ۹۷۷ مگاوات ساعت انرژی برق تولید می‌شود و به‌سرعت تراز سدها پایین می‌آید. وی در ادامه آورده است: با روند فعلی حداکثر تا ۲۰ روز آینده در ماه خرماپزان (مرداد) و در روزهای تحلیف رئیس‌جمهور جدید، سدهای کارون ۴ و کارون ۳ به تراز حداقل خواهد رسید و ۳ هزار مگاوات از مدار خارج خواهد شد. طی تقریباً ۲۰ روز بعد سد شهید عباسپور و مسجد سلیمان از مدار خارج و تولید گتوند هم تقریباً صفر خواهد بود. این یعنی کابینه جدید با کسری ۸ هزار مگاوات انرژی برقابی کار خود را آغاز خواهد کرد. به زبان ساده، کارنامه‌سازی آقایان برای خود و بحران‌سازی و ناراضی‌تراشی برای دولت جدید در اولین روزهای کاری در دستور کار است. تا بیش از این دیر نشده باید جلوی این روند مخرب گرفته شود.

*فقدان انگیزه در دولت موجود

اینکه چند سالی است قطع برق در کشورمان دامن واحدهای تولیدی و واحدهای مسکونی را گرفته و علت آن فقدان بارندگی و فعال شدن ظرفیت صد درصدی نیروگاه‌های برقابی در کشور است بر کسی پوشیده نیست. حتی در دولت روحانی نیز که بارش‌ها کم شد با همین چالش روبه‌رو بودیم اما در آن دولت و حتی در ابتدای دولت ابراهیم رئیسی تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا قطع برق مدیریت شود. نمونه بارز این مدیریت نیز اعلام زمانبندی قطع برق در شهرک‌های صنعتی به منظور مدیریت تولید در این شهرک‌ها بود. حتی در آنان زمان مصوب گردید شهرک‌های صنعتی از نظر تولید برق مستقل شوند اما همین وعده‌ها نیز بر زمین ماند به طوری که به نظر می‌رسد عملا تلاشی در دولت کنونی برای افزایش تولید برق صورت نگرفته است چرا که مشاهده می‌کنیم با افزایش دمای هوا عملا شاهد قطی برق یکباره بودیم که نارضایتی‌های زیادی را به همراه داد و این وضعیت میراث نه‌چندان مطلوبی است که برای دولت پزشکیان که حدود یک ماه دیگر و در اوج قطع‌شدن‌های برق، کابینه‌اش در مجلس رای اعتماد خواهد گرفت. این در حالی است که اگر انگیزه لازم در دولت سیزدهم وجود داشت نباید به یکباره شاهد افزایش ساعات قطع برق بودیم موضوعی که به نظر می‌رسد با توجه به شدت گرفتن قطع برق در روزهای اخیز با آغاز دولت مسعود پزشکیان به اوج خواهد رسید.

*قطع برق در شبکه‌های اجتماعی

 از آنجا که جامعه ایران جامعه به شدت سیاست زده است در همین موضوع قطع برق نیز شاهد سیاست زدگی هستیم. به طوری که در شبکه‌های اجتماعی برخی این تحلیل را ارائه می‌دهند که این قطع یکباره برق در روزهای اخیر به منظور القای نارضایتی از سوی اصولگرایان برای دولت جدید است. چرا که این قطع‌های مکرر در بخش‌های تولیدی باعث شده بخش تولید هزینه‌های این قطع را بر کالاهای خود افزوده به طوری که شاهد افزایش محسوس قیمت کالاهای تولیدی در رزوهای اخیر هستیم که باعث افزایش نارضایتی مردم شده است که همین افزایش نارضایتی در ابتدای تشکیل دولت آینده گریبان رئیس‌جمهور را خواهد گرفت.

source

توسط mohtavaclick.ir