علم و فناوری در ایران و جهان در روزی که گذشت، شاهد اخبار جالب توجهی بود که در این بسته خبری به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، امروز یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ دنیای علم و فناوری در ایران و سایر نقاط جهان حامل خبرهای متنوعی برای ما بود که در این بسته خبری آنها را گرد آورده‌ایم تا به شکل خلاصه به محضر شما مخاطبان ارجمند تقدیم کنیم.

از کمک ناسا به طراحی یک مایو برای شناگران المپیکی و تاثیر رنگ بام‌ها بر گرمای شهری گرفته تا سیاسی‌کردن، آفتی برای توسعه علوم ژنتیک و کوانتوم و بازنگری نقشه جامع علمی در پژوهشگاه زیست‌فناوری به همراه چند خبر دیگر همگی از مهم‌ترین اخبار علم و فناوری امروز بودند.

گفتنی است که شما مخاطبان گرامی می‌توانید با لمس هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده است، به صورت مستقیم به خبر مورد نظر خود هدایت و از مشروح آن باخبر شوید.

بازنگری نقشه جامع علمی در پژوهشگاه زیست‌فناوری/ناهماهنگی در تولید واکسن کرونا

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با بیان اینکه بازنگری نقشه جامع علمی کشور در حوزه زیست فناوری به این پژوهشگاه واگذار شده است، گفت: همگرایی یکی از مسائل مهم در این نقشه است، چرا که در جریان کرونا ناهماهنگی بین نهادهای تصمیم‌گیر صورت گرفت که موجب شد ۷ پلتفرم واکسن‌سازی دریافت شود و هر مجموعه‌ای بر روی یک پلتفرم تولیدی متمرکز شد، اما کشور ماده کشت لازم را برای اولیه واکسن در اختیار نداشت؛ از این رو بسیاری از افراد را از دست دادیم.

سنسور بلعیدنی برای پایش وضعیت رشد دام

فناوران یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر سنسورهای بلعیدنی را به تولید رساندند که با قابلیت ۵ سال نگهداری در شکمبه دام سنگین، اطلاعات لازم را به کاربر ارائه می‌دهد.

«مک دونالد» سبز می‌شود

فست فود زنجیره‌ای محبوب مک دونالد احتمالا مفهوم جدیدی از طراحی نور را آغاز می‌کند. این فست‌فود برای سازگاری بیشتر نورپردازی با محیط زیست از چاپ سه‌بعدی استفاده خواهد کرد.

کمک ناسا به طراحی یک مایو برای شناگران المپیکی

لباس شنایی که با حمایت ناسا برای شناگران حرفه‌ای طراحی شده است، می‌تواند به آنها در راه کسب مدال طلا در مسابقات المپیک پاریس ۲۰۲۴ کمک کند. این مایوهای پیشرفته و ضد آب با ارائه یک پشتیبانی بی‌نظیر، عملکرد شناگر را تقویت می‌کنند.

زندگی مریخی شبیه‌سازی شده فضانوردان ناسا پس از یک سال به پایان رسید

داوطلبانی که بیش از یک سال در شبیه‌ساز مریخ ناسا زندگی کرده بودند، بالاخره روز گذشته از این شبیه‌ساز خارج شدند.

برای شبه قمر زمین اسم انتخاب کنید

معمولا به اجرام در فضا دو نام نسبت داده می‌شود. یکی رسمی است و دیگری سرگرم‌کننده. این منطقی است. محققان به نامگذاری دقیقی نیاز دارند تا مطمئن شوند فهرست سیاره‌های فراخورشیدی و مراجع سیاه‌چاله‌هایشان سازگار، قابل انتقال و واضح است. اما، به عنوان افراد آگاه، باید احساس خوبی نیز منتقل کنند.

ثبت‌نام نهمین دوره جایزه ملی مدیریت فناوری آغاز شد

دبیر اجرایی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری از آغاز ثبت‌نام نهمین دوره این جایزه خبر داد و گفت: مراسم اختتامیه آن در بهمن ماه برگزار خواهد شد. 

تلسکوپ «جیمز وب» یک حلقه جواهرنشان پیدا کرد

این تصویر جدید از تلسکوپ فضایی جیمز وب، همگرایی گرانشی اختروش معروف به RX J۱۱۳۱-۱۲۳۱ را نشان می‌دهد که در فاصله تقریبا ۶ میلیارد سال نوری از زمین در صورت فلکی دهانه قرار دارد.

چه چیزی منجر به تجزیه ابرقاره پانگه‌آ شد؟

پژوهشگران می‌گویند سنگ‌های داغی که ۴۰۰ میلیون سال پیش در مغولستان برآمدند، باعث تجزیه ابرقاره زمین شدند و جدایی این ابرقاره منجر به باز شدن اقیانوس مغول-اخوتسک شد که ۱۱۵ میلیون سال به طول انجامید.

تاثیر رنگ بام‌ها بر گرمای شهری!

یک مطالعه در انگلیس نشان داده است که رنگ آمیزی بام‌ها به رنگ سفید یا استفاده از پوشش‌های بازتابنده در مدیریت گرمای شهری تاثیر بسزایی دارد.

کامل‌ترین ربات انسان‌نمای چین رونمایی شد

اولین ربات انسان‌نمای همه‌کاره و چند ‌منظوره چین از تحرک چند وجهی پشتیبانی می‌کند و دارای یک تنه بسیار بیونیک و کنترل حرکت انسانی با قابلیت ادراک و تعامل است.

موشک غول‌پیکر ایلان ماسک ۴ هفته دیگر پرواز می‌کند

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، دیگر نیازی نیست که منتظر بمانیم تا قوی‌ترین موشک ساخته شده تا کنون را بار دیگر در آسمان ببینیم.

برنامه‌های جدید مریخ‌نورد ناسا برای اکتشاف در سیاره سرخ

گروه ماموریت مریخ‌نورد «کنجکاوی»، برنامه‌های جدیدی را برای بررسی مناطق گوناگون مریخ دارند.

آغاز به کار کنگره ژنتیک با شعار ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی

رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه کنگره امروز با شعار «ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی؛ نیاز آنی و ضرورت آتی» از امروز آغاز به کار می‌کند، گفت: تلاش داریم در این رویداد آخرین یافته‌های کشور در حوزه‌هایی چون انسانی، جانوری، زیست‌واره‌ها، سلول‌های بنیادی و ذخایر ژنتیک ارائه شود.

پیام ستاد دانشگاهی رئیس‌جمهور منتخب به کنگره ژنتیک

ستاد دانشگاهی رئیس‌جمهوری منتخب مردم در چهاردهمین دوره انتخابات در پیامی به کنگره ژنتیک اعلام کرد: دانشمندان و پژوهشگران با از خودگذشتگی و شجاعت توانستند کشور خود و برخی جهانیان را از مواهب دانش و تخصص‌های علمی و یافته‌های علمی بهره‌مند کنند و پیشرفت‌های شگرف در گرایش‌های مختلف ژنتیک انسانی، گیاهی جانوری مرهون از خودگذشتگی دانشمندان کشور است.

جان تازه فضاپیمای ناسا برای کاوش در مریخ

یک آنتن که در مدارگرد ردیابی گاز کاوشگر «اگزومارس» نصب شده است، به آن کمک می‌کند تا فصل جدیدی از اکتشافات را در مریخ آغاز کند.

سیاسی‌کردن، آفتی برای توسعه علوم ژنتیک و کوانتوم/دخالت افراد ناآگاه، نگرانی را در کشور اشاعه می‌دهد

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه ۱۰ سال قبل در معاونت علمی ریاست‌جمهوری به دلیل سیاسی کردن علم ژنتیک موفق به جمع‌بندی در حوزه تراریخته نشدیم، گفت: علم ژنتیک همانقدر که می‌تواند به زندگی مردم قدرت دهد، می‌تواند موجب نگرانی در جامعه شود.

معرفی طرح‌های برتر ایده‌بازار ژنتیک به سرمایه‌گذاران/حضور دانشمندان ۱۵ کشور در جشنواره امسال

همزمان با برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایده‌بازار برگزار می‌شود و در طی آن طرح‌های برتر به سرمایه‌گذاران معرفی خواهد شد.

آیین‌نامه تاسیس مؤسسات آموزشی، تحقیقاتی و حرفه‌ای طب سنتی ایرانی تصویب شد

آیین‌نامه تاسیس مؤسسات آموزشی، تحقیقاتی و حرفه‌ای طب سنتی ایرانی در چهارمین نشست شورای راهبردی گیاهان دارویی تصویب شد.

۴ پیشکسوت و برترین‌های علم ژنتیک معرفی شدند

در حاشیه افتتاحیه ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک از ۴ پیشکسوت و محقق برجسته حوزه ژنتیک با اعطای لوح تقدیر و قدردانی شد.

جزئیات تنوع و گستردگی ۶ زیست‌بوم جنگل‌های ایران

به اعتقاد محققان، ایران دارای تنوع زیست‌بوم‌های جنگلی، زیست بوم جنگلی مرتعی، کوهستانی، بیابانی و آبی است و زیست‌بوم جنگلی ارسباران به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره در یونسکو ثبت جهانی شده است.

انتهای پیام

source

توسط mohtavaclick.ir