تولید برق خانگی آسان با نخستین گل آفتابگردان فتوولتائیکی جهان

یک شرکت استرالیایی با ساخت نوعی گل آفتاب گردان فتوولتائیک شیوه ابتکاری را برای تولید برق در خانه ابداع کرده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اکو نیوز، انرژی خورشیدی در سال‌های اخیر به یکی از کارآمدترین و مرتبط‌ترین منابع انرژی تبدیل شده و با تغییرات آب و هوایی و نیاز به کاهش انتشار گاز‌های گلخانه ای، جایگاه ویژه‌ای را در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به دست آورده است. 

این انرژی تجدید پذیرو پایدار که از خورشید به دست می‌آید، جایگزین ایده آلی برای منابع انرژی سنتی محسوب می‌شود و استفاده از آن وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش داده و در نتیجه آسیب پذیری آن را در برابر نوسانات قیمت نفت و سایر سوخت‌های فسیلی را کم می‌کند.

اکنون شرکت «اسمارت فلاور» «SmartFlower» در استرالیا، دستگاه فتوولتائیکی به نام «گل هوشمند POP» ساخته است. این ابتکار که شکل گل آفتابگردان را به خود می‌گیرد، دارای ۱۲ گلبرگ پنل خورشیدی است که هنگام ظاهر شدن خورشید در صبح به طور خودکار باز می‌شوند.

«الکساندر سواتک» «Alexander Swatek»، مدیرعامل شرکت اسمارت فلاور گفت: «طبیعت مانند بسیاری از نوآوری‌های دیگر الهام بخش ما شد. این دستگاه به جای استقرار روی پشت بام، بر روی زمین نصب می‌شود در عرض چند ساعت کار می‌کند.» 

وی افزود: «آفتابگردان در مقایسه با هر گیاه دیگری تقریبا از انرژی خورشیدی کارآمدتر استفاده می‌کند، بنابراین به نظر می‌رسد الهام بخش مناسبی برای دستگاهی باشد که افراد بیشتری را نسبت به قبل قادر می‌سازد تا انرژی پاک را برای خانه شان تولید کنند.»

این دستگاه دارای یک ردیاب دو محوره برای پیگیری حرکت خورشید در طول روز و به حداکثر رساندن انرژی خورشیدی آن است. در وبسایت این شرکت آمده است، این روش تولید انرژی در مقایسه با پنل‌های خورشیدی معمولی پشت بامی با اندازه مشابه، حدود ۴۰ درصد تولید را افزایش می‌دهد. این سامانه می‌تواند سالانه بین ۳۴۰۰ تا ۶۲۰۰ کیلووات ساعت برق تولید کند که بیش از میانگین مصرف یک خانوار اروپایی است.

طراحی این سیستم به طور مستقیم بر ظرفیت آن تأثیر می‌گذارد. این گل ۱۲ گلبرگ دارد که در ابتدای روز هنگام طلوع خورشید باز می‌شوند. سلول‌های خورشیدی روی این گلبرگ‌ها نصب شده اند و هنگامی که در پایان روز بسته می‌شوند، با برس‌هایی که به پشت هر پانل چسبانده شده، تمیز می‌شوند.
ماژول‌های آن تهویه عقب هستند، به این معنی که خنک کننده آنها ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد بهتر از نصب‌های معمولی پشت بامی عمل می‌کند. به این ترتیب عملکرد آنها ۵-۱۰ درصد افزایش می‌یابد. زمانی که باد به سرعت ۵۴ کیلومتر بر ساعت می‌رسد، دستگاه به طور خودکار و برای جلوگیری از آسیب دیدگی جمع و با افت باد، دوباره به همان شکل مستقر می‌شود.

نسخه به روز شده «+Plus» آن همانند نسخه پایه، اما مجهز به باتری برای ذخیره انرژی خورشیدی است. سیستم گل هوشمند EV که برای شارژ خودرو‌های برقی طراحی شده، نیز وارد بازار شده است.

source

توسط mohtavaclick.ir