طراحی سکوی بومی اینترنت اشیاء صنعتی برای دستیابی به سکو‌های بومی با قابلیت‌های پیشرفته و امنیت بالا عنوان طرحی در سطح ملی اجرا شده است.

پلتفرم بومی اینترنت اشیاء صنعتی برای استفاده در اپراتور‌های موبایل طراحی شد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، طراحی سکوی بومی اینترنت اشیاء صنعتی برای استفاده در اپراتور‌های موبایل عنوان طرحی است که با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری به منظور دستیابی به سکوهای بومی با قابلیت‌های پیشرفته و امنیت بالا که پاسخگوی نیاز‌های پیچیده سازمان‌های بزرگ در سطح ملی باشد اجرا شده است.

ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات به عنوان متولی اصلی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در حوزه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات در ایران، وظایف متعددی را بر عهده دارد که یکی از مهم‌ترین آنها، حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه به خصوص طرح‌های دانشگاهی است.

 این ستاد از طریق برنامه‌ها و فراخوان‌های مختلف به اعضای هیئت علمی و دانشجویان مستعد و خلاق کمک می‌کند تا ایده‌های خود را در حوزه‌های مرتبط با اتصال‌پذیری و ارتباطات به مرحله اجرا درآورده و از ثمرات آن بهره‌مند شوند.

امیر لکی‌زاده، عضو هیئت علمی و مدیر گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه قم با اشاره به اینکه سکوی IoT پیشنهادی برای استقرار در سازمان‌های بزرگ طراحی شده است تا با استفاده از زیرساخت‌های اپراتور‌های بزرگ تلکام، حسب کاربرد‌های مورد نیاز اینترنت اشیا، سرویس‌دهی کند؛ گفت: سکوی پیشنهادی، از مزایای اپراتور‌های تلکام برای درآمدزایی از صنعت IoT استفاده می‌کند.

 از مزایای کلیدی سکوی پیشنهادی این است که کاربران می‌توانند با استفاده از هر زبان برنامه‌نویسی و با اضافه کردن پروتکل‌های جدید، سکو را حسب نیاز خود، توسعه دهند.

وی ادامه داد: استفاده از زیرساخت‌های موجود در اپراتور‌های موبایل، امنیت بالایی را برای دستگاه‌ها و کاربران فراهم می‌کند.

سکوی پیشنهادی، مقیاس‌پذیر است و با توجه به قابلیت‌های گسترده و امنیت بالا، آماده است تا نیاز‌های پیچیده سازمان‌های بزرگ را در سطح ملی برآورده سازد.

لکی زاده درخصوص چالش‌ها و موانعی که در مسیر اجرای طرح وجود داشته، عنوان کرد: با توجه به اینکه چالش‌های اصلی اینترنت اشیاء، فراهم سازی خدمات زیرساختی و هوشمند سازی و ارتباط دستگاه‌هاست، در هر دو سمت تأمین کنندگان زیرساخت و کاربران نهایی، چالش‌هایی وجود دارد.

بستر نرم افزاری مناسب جهت اتصال دستگاه‌ها بر روی زیرساخت موجود برای مثال اپراتور‌های تلفن همراه، یکپارچه‌سازی با سرویس‌های جاری در تأمین کننده‌ها (مانند مراکز داده)، دریافت، مدیریت و ذخیره سازی حجم عظیم داده‌های تولید شده توسط دستگاه‌ها از مهمترین چالش‌ها در سمت تامین کنندگان زیرساخت است.

وی ضمن تاکید بر اینکه، اینترنت اشیاء (IoT) به سرعت در حال تحول و دگرگونی صنایع مختلف است؛ گفت: برای بهره‌برداری کامل از این ظرفیت، به یک سکوی IoT قدرتمند و کارآمد نیازمندیم که با نیاز‌های ذینفعان مختلف سازگار باشد.

عضو هیئت علمی و مدیر گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه قم، افزود: این سکو با معماری زیرساختی اپراتور‌ها و ارائه دهندگان خدمات زیرساختی سازگار است تا بتواند از حداکثر ظرفیت شبکه موجود استفاده کند و به پوشش گسترده تری دست یابد. این امر به معنای انعطاف پذیری پلتفرم و توانایی یکپارچه سازی با سیستم‌های مختلف، پروتکل‌ها و رابط‌های برنامه نویسی است.

لکی زاده خاطرنشان کرد: با توجه به قابلیت این سکو افزایش تعداد کاربران و دستگاه‌های متصل مقیاس بندی می‌شود. این امر به معنای توانای سکو برای مدیریت حجم عظیم داده‌ها و اتصالات همزمان است.

همچنین سکو اینترنت اشیاء بستری را برای نوآوری و توسعه کسب و کار‌های جدید مبتنی بر IoT فراهم می‌کند.

این امر به معنای ارائه ابزار‌های لازم برای توسعه دهندگان جهت ایجاد برنامه‌ها و خدمات جدید است. پلتفرم ارایه شده از مدل‌های مختلف کسب و کاری مانند اشتراک مدل‌های مبتنی بر مصرف پشتیبانی می‌کند.

وی گفت: این طرح یکی از پروژه‌های موفقی است که برای مدیریت سیم کارت‌ها و گوشی‌ها توسط کاربرهای تلفن همراه مبتنی بر بستر GSM در سراسر جهان استفاده می‌شوند.

محصول ما در حال حاضر با بیش از ۱۰۰ ملیون سیم کارت فعال، تنها نمونه ایرانی است

لکی‌زاده تصریح کرد: این طرح جهت مدیریت گوشی‌های هوشمند و ارسال پیامک کانفیگ مبتنی بر موقعیت جغرافیایی و … که توسط کاربرهای تلفن همراه در سراسر جهان استفاده می‌شود و محصول ما تنها نمونه ایرانی است.

source

توسط mohtavaclick.ir