به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیوسومین انتخابات هیئتمدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، ۱۹ مهرماه سال جاری برگزار میشود. ۱۸۲ وکیل در این دوره از انتخابات شرکت کردهاند تا برای تغییر روند تکراری و کلیشهای مدیریت این نهاد تلاش کنند. این در حالی است که طی چند دوره گذشته، بسیاری از کرسیهای هیئتمدیره بین چهرههای ثابتی از وکلا به صورت مداوم دست به دست میشود؛ موضوعی که انتقادات گستردهای را بهدنبال داشته است.
ندا شمس، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز از جمله منتقدین این وضعیت است. او در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: سالهاست که هیئتمدیره کانون تحت کنترل تعداد محدودی از پیشکسوتان و چهرههای قدیمی قرار دارد. این شرایط اجازه ورود نیروهای جوان، نخبه و باانگیزه را نمیدهد، در حالی که آنها میتوانند با ایدههای نوآورانه خود، جانی تازه به این نهاد خسته و کمتحرک ببخشند.
وی در ادامه توضیح داد: همکاران من بهخوبی آگاه هستند که در چندین دوره اخیر، هیئتمدیره نتوانسته است اقداماتی قابل توجه انجام دهد و بسیاری از وعدههای انتخاباتی به سرانجام نرسیده است. به عنوان نمونه، از سال ۱۳۸۵ که عضو کانون شدهام، صحبتهایی درباره احداث ساختمانی مناسب برای کانون مطرح بوده است؛ اما بعد از ۱۸ سال هنوز این وعده عملی نشده است.
شمس به مشکل کاهش مشارکت وکلا در انتخابات نیز اشاره کرد: بیش از ۳۰ هزار وکیل عضو کانون وکلای دادگستری مرکز هستند؛ اما یک کاندیدا میتواند فقط با کسب هزار رأی به هیئتمدیره راه پیدا کند. این آمار بهخوبی نشاندهنده ضعف جدی در جلب مشارکت وکلاست.
وی همچنین افزود: هیچ صندوق رأیی به استان سیستانوبلوچستان که بیش از هزار وکیل آن عضو کانون وکلای مرکز هستند، ارسال نمیشود و وکلای آن منطقه برای مشارکت در انتخابات کانون مجبور هستند با هزینههای زیاد به تهران بیایند تا بتوانند در انتخابات شرکت کنند که طبیعتاً از سوی بسیاری از آنها انجام نمیشود. فقط با اختصاص صندوق رأی به یکی از شهرستانهای استان سیستانوبلوچستان، آمار مشارکت حتماً بالا خواهد رفت ولی مدیران کانون به این پیشنهاد بیتفاوت هستند.
این وکیل دادگستری همچنین به فقدان تلاش مؤثر برای حفظ شأن و استقلال وکلا اشاره کرد: مدیران کانون همواره شعار حفظ استقلال و شأن وکلا را مطرح کردهاند؛ اما اقدام عملی در این زمینه نداشتهاند. وکلا هنوز هنگام ورود به دادگاهها و دادسراها بازرسی بدنی میشوند و باید وسایل ارتباطی خود را تحویل دهند، در حالی که مدیران کانون نتوانستهاند قوه قضاییه را قانع کنند که وکلا همانند کارمندان عدلیه، امین نظام قضایی هستند.
شمس به انتقاد مدیران کانون از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار نیز پرداخت و تأکید کرد: مدیران کانون مدام این قانون را عاملی برای انحراف جایگاه وکالت معرفی میکنند؛ اما این سؤال را پاسخ نمیدهند که چرا در زمان بررسی این قانون نتوانستند مانع تصویب آن شوند؟
وی سپس با اشاره به هزینههای گزاف برخی کاندیداها برای عضویت در هیئتمدیره کانون گفت: “شنیدهام که برخی وکلا حاضرند برای رسیدن به این جایگاه تا چند میلیارد تومان هزینه کنند. این جایگاه تبرعی است و حقوقی برای آن در نظر گرفته نشده است؛ بنابراین این سؤال مطرح میشود که چرا اینقدر برای این موقعیت تلاش میکنند؟
شمس با تأکید بر نیاز به تغییر در مدیریت کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: مدیریت ناصحیح در سالهای اخیر باعث شده است که کانون دیگر رسمیت و شأن سابق خود را نداشته باشد. بهنظرم لازم است نیروهای جدید و باانگیزه وارد این عرصه شوند تا بتوانند کانون را به جایگاه اصلی خود بازگردانند.
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز در پایان با اشاره به عدم رسمیت مرکز وکلای قوه قضاییه در کلام مدیران کانون وکلا اظهار کرد: رفتارهای آنها در چند دوره گذشته باعث شده که کانون وکلا در مقابل دیگر نهاد وکالت، یعنی مرکز وکلای قوه قضاییه، تضعیف شود. الان میبینیم که مرکز وکلای قوه قضاییه بهعنوان نهاد ملی وکالت در مجامع بینالمللی شناخته شده است و رئیس مرکز اخیراً در اجلاسیه حقوقدانان و اتحادیه وکلای کشورهای عضو بریکس در مسکو شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت. کانونیها بهجای آنکه برای پیشرفت تلاش کنند، فقط به تحقیر و توهین علیه مرکز وکلای قوه قضاییه پرداختند؛ اما جالب است این را هم بدانید که بسیاری از مدیران کانونها در موقعیتهای مختلف به دنبال دیدار و ایجاد ارتباط با رئیس مرکز وکلا هستند.
source